Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród tworzony z pasją 09:07, 07 lut 2016

Do góry
zszywka napisał(a)
Ocho nie jestem jedyna Dzisiaj grabiłam i wypieliłam jedną rabatke

Ja wczoraj też trochę popracowałem w ogrodzie. Podkrzesałem brzozy, wyciąłem suche pędy jeżyny, które owocowały w zeszłym roku i sciąłem maliny.
W oflisowym ogrodzie 22:22, 06 lut 2016

Do góry
narysowałam tą narożną rabatę od płotu do brzozy jest ok 4,5 metra

Sosna żółta będzie miała ogolony pień
pod nią dereń elegantissima
a przed nim azalia japońska

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:33, 06 lut 2016

Do góry
Angelika brzozy tnij tylko delikatnie bo tego nie lubia a z bukami poczekaj az minie grozba przymrozkow
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:26, 06 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
no wiiiidzisz , a ja zisiaj pojechałam po piłę do grubych gałęzi i maść bo będę podkrzesywać śliwe i brzozy i pani w ogrodniczym była oburzona, że zamierzam teraz drzewa przycinać...

Kochana ale przecież moje stadium wiosny będzie dopiero za dwa tygodnie u Ciebie???
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:48, 06 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

No u mnie dzisiaj wiosna na całego. Tydzień takich temperatur i krokusy zaczną pokaz, zaczęły wszystkie ekspresowo wychodzić z ziemi, bo ciepło i mokro

Ja dzisiaj wreszcie poczułam wiosnę.
I ciii nawet przycięła mw jeża selserie heufleriana i carexy montana. Tylko nie naśladować, bo zrobiam to na moją odpowiedzialność.

Więc chyba za tydzień ciachnę żywopłot grabowy i opryskam miedzianem cały ogród
no wiiiidzisz , a ja zisiaj pojechałam po piłę do grubych gałęzi i maść bo będę podkrzesywać śliwe i brzozy i pani w ogrodniczym była oburzona, że zamierzam teraz drzewa przycinać...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:29, 06 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Ja z nart wróciłam więc niech juz wiosna przyjdzie zobaczę dzisiaj brzozy, może czas n je przycięcie

No u mnie dzisiaj wiosna na całego. Tydzień takich temperatur i krokusy zaczną pokaz, zaczęły wszystkie ekspresowo wychodzić z ziemi, bo ciepło i mokro

Ja dzisiaj wreszcie poczułam wiosnę.
I ciii nawet przycięła mw jeża selserie heufleriana i carexy montana. Tylko nie naśladować, bo zrobiam to na moją odpowiedzialność.

Więc chyba za tydzień ciachnę żywopłot grabowy i opryskam miedzianem cały ogród

Dzięki Tobie wiedziałam, że dzisiaj mi nad głową przeleciał żuraw Wiosna!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:18, 06 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Miedzianem kiedy przewidujesz zrobić oprysk? Dobrze kojarzę, że w fazie pękających pączków?

Dzisiaj znow przerzedziłam brzozy. Pąki brzóz zaczynaja sie robić zielone, za chwile bedą pekać. A przezcież ja mam brzozy które startują w maju?? Zatem jeśli pogoda sie utrzyma to za tydzien zrobię oprysk miedzianem
Czasem słońce czasem deszcz 13:23, 06 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Uświadomcie mnie pliss jak Wy tniecie brzozy?
Posadzone w ubiegłym sezonie tez powinnam ciąć?

Ja chciałam Youngii i Long Trunk przyciąć tylko żeby się zagęszczały.
Doorenbosom wycinałam w tamtym tylko dolne gałęzie i skracałam takie mega długie na bokach. I już nie ruszam ich teraz.
Czasem słońce czasem deszcz 12:38, 06 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Mi się wydaje że ich się wcale nie powinno ciąć bo właśnie powinny wyglądać naturalmie w tamtym roku trochę przycięłam czubki i za długie gałęzie i do tej pory widać te miejsca, teraz wycięłam tylko te gałęzie które za nisko odchodziły od pnia
Czasem słońce czasem deszcz 10:49, 06 lut 2016

Do góry
W Kruklandii 10:27, 06 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
no to wchodź w brzozy i wiśnie i będzie git
na kajaki sie wybieram w wakacje na mazury to uważaj

Ups...
Ja mam rzekę 500m dalej, na której są spływy kajakowe

W Kruklandii 10:10, 06 lut 2016

Do góry
no to wchodź w brzozy i wiśnie i będzie git
na kajaki sie wybieram w wakacje na mazury to uważaj

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:39, 06 lut 2016

Do góry
Ja z nart wróciłam więc niech juz wiosna przyjdzie zobaczę dzisiaj brzozy, może czas n je przycięcie
W Kruklandii 09:29, 06 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

to już nic nie kumam, najpierw pisałaś ze ok ze kokoszyc będziesz wolisz w dolnych partiach a teraz bach..ogłuchem w łeb dostałam..
niech no ja cię na gardenia dorwe, zobaczysz ja tam szpadelka do kancików będę szukać to zwiewaj potem na mój widok

Hahahaha
Ale ja się na Gardenię raczej nie wybieram
Musisz mnie inaczej dorwać

Jakbym miała ograniczyć gatunki drzew to bym wybrała raczej brzozy i wiśnie, a nie graby. Dlatego mi nie podeszło Twoje rozwiązanie.
W Kruklandii 09:23, 06 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ja mam te same gatunki zgrupowane w jednym miejscu. 6 śliw w jednej linii, 4 brzozy na drugiej scianie, po 5 grabów na kolejnym pasie , kiku tez na jednej stronie, pewnie dlatego wydaje sie ze mam mało gatunków, bo tego samego ma po kilka sztuk obok siebie. Mam wiekszośc drzew formowanych , pendula albo o waskim pokroju. Nie obawiam się wielkość tych drzew.
Wcale nie masz duzo gatunków, ale poza brzozami masz po 1 szt w róznych miejscach. Dlatego wydaje się ze masz duzo róznych drzew. Polecam ci gorąco graby fastigaty, bo nie sa olbrzymie i mozesz je korygować cieciem bez szkody dla ich urody.

Zastanowię się nad tymi grabami....ale bardziej kuszą mnie wiśnie. Wiadomo...kwitną
Amanogawa była piękna w zeszłym roku!!!
W Kruklandii 07:43, 06 lut 2016

Do góry
Ja mam te same gatunki zgrupowane w jednym miejscu. 6 śliw w jednej linii, 4 brzozy na drugiej scianie, po 5 grabów na kolejnym pasie , kiku tez na jednej stronie, pewnie dlatego wydaje sie ze mam mało gatunków, bo tego samego ma po kilka sztuk obok siebie. Mam wiekszośc drzew formowanych , pendula albo o waskim pokroju. Nie obawiam się wielkość tych drzew.
Wcale nie masz duzo gatunków, ale poza brzozami masz po 1 szt w róznych miejscach. Dlatego wydaje się ze masz duzo róznych drzew. Polecam ci gorąco graby fastigaty, bo nie sa olbrzymie i mozesz je korygować cieciem bez szkody dla ich urody.
Makowo na Kociewiu 23:56, 05 lut 2016

Do góry

Jutro z ogrodowych sparw cięcie brzozy
a w domu malowanie
Energetycznie na dobranoc zostawiam
Wiosna ach to Ty

W Kruklandii 23:21, 05 lut 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

absolutnie nie duuużo Ty masz dość spory ogród np, u Any Art w jednym miejscu na jednej rabacie ma kilka odmian brzozy a dalej inne drzewa i wygląda to świetnie
Albo u Sylwii też trochę tego jest a ogród jest zjawiskowy Madzenie ma też graby, brzozy, śliwy wiśniowe , ambrowce, magnolie, Umbraculifery, Kiku, i pewnie cos tam jeszcze

Kocham Cię!
Wiesz o co mi chodzi, nie?

W Kruklandii 23:17, 05 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Brzozy i wiśnie.... grab i buk to prawie to samo i jeden ambrowiec
To tak dużo?

absolutnie nie duuużo Ty masz dość spory ogród np, u Any Art w jednym miejscu na jednej rabacie ma kilka odmian brzozy a dalej inne drzewa i wygląda to świetnie
Albo u Sylwii też trochę tego jest a ogród jest zjawiskowy Madzenie ma też graby, brzozy, śliwy wiśniowe , ambrowce, magnolie, Umbraculifery, Kiku, i pewnie cos tam jeszcze
W Kruklandii 23:04, 05 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)

A patrząc się na tą fotkę to idealnie byłoby wkomponować drzewa u Ciebie tak aby zgrały się z krajobrazem zapożyczonym. Pięknie masz tam na górze

Tam same sosny, świerki i ..... brzozy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies