Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:23, 05 wrz 2014

Do góry
No to Gosiu wklejaj demolke będzie jeszcze bardziej ciekawy efetk końcowy.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:21, 05 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No ubóstwiam i uwielbiam pod każdym względem... ideał. Żadnym ogrodem tak się nie zachwycam, a męczyć zdjęciami mogłabyś nawet przez 30 stron.
Dojrzałem w końcu ambrowce... listki chowają się w gęstwinie nasadzeń, a już nieługo zapłoną
Brzozy, kulki, hosty, świecznice... to mnie zachwyca za każdym razem i w pełni skopiowane do pewnego ogrodu i przy okazji wspomne, że posłuchałem w sprawie ML do donic na tarasie, już rosną
Ojj chciałbym kiedyś zobaczyć ogród na żywo.

Łuki myślę że ambrowce nie pokaża urody w tym roku...ciągle się męczą, jak nie upał to ulewa. Chyba muszę dać im jeszcze rok...
Dziekuje za komplementy. Na zdjeciach wykadrowancyh ogrody wygladaja zdecydowanie lepiej. Ja widzę u mnie lko zielsko w kostce granitowej a nie mam czasu i sie boje opryskać roundapem. Wczoraj do nocy pryskałam bukszpany i róże Falconem. Nie pokazuję, ale część roż mocno porażona....

ML mnie zachwycaja, jutro chyba na nie zapoluję....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:09, 05 wrz 2014

Do góry
No ubóstwiam i uwielbiam pod każdym względem... ideał. Żadnym ogrodem tak się nie zachwycam, a męczyć zdjęciami mogłabyś nawet przez 30 stron.
Dojrzałem w końcu ambrowce... listki chowają się w gęstwinie nasadzeń, a już nieługo zapłoną
Brzozy, kulki, hosty, świecznice... to mnie zachwyca za każdym razem i w pełni skopiowane do pewnego ogrodu i przy okazji wspomne, że posłuchałem w sprawie ML do donic na tarasie, już rosną
Ojj chciałbym kiedyś zobaczyć ogród na żywo.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:00, 05 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu u siotry to działka nadal czeka na koparke i wywrotki z ziemią i czy w tym roku się doczeka to nie wiem donice tarasowe częściowo obsadzone, ale pokaże, ak już większośc materiału przybędzie, a na chwile obecną ogród powstaje w komputerze.
Wiele widąc nie będzie i nazw nie są naniesione, ale tak dla lekkiego zobrazowania. (wersja nadal robocza)

Normalnie zatrudniam Cię od zaraz, nie watpiłam w Twoje umiejetnosci ale to jest fest profesjonalka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:29, 04 wrz 2014

Do góry
Gosiu u siotry to działka nadal czeka na koparke i wywrotki z ziemią i czy w tym roku się doczeka to nie wiem donice tarasowe częściowo obsadzone, ale pokaże, ak już większośc materiału przybędzie, a na chwile obecną ogród powstaje w komputerze.
Wiele widąc nie będzie i nazw nie są naniesione, ale tak dla lekkiego zobrazowania. (wersja nadal robocza)
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:55, 04 wrz 2014

Do góry
Marto nie wiesz jak ogromnie miło czytać mi taką opinie dziękuje.
Chciałbym jeszcze zmienić reszte kostki, ale to jednak nadwyręża dłonie i nadgarstki...może troszke później to zmienie

Dorcia czasem zaplecze jest przydatne, gorzej jak zostaje duży nadmiar którego szkoda się pozbyć, a nie ma go gdzie posadzić.

Ewo dziękuje, ale z tą kostką to raczej nie tak szybko, bardzo bym chciał, ale jednak to będzie musiało poczekać

Anito kiedyś te esy floresy też mi się podobały, ale teraz już nie i to bardzo, a pomijam już minusy takiego rozwiązania z trudnością koszenia na czele
Co do projektu siostry... to już prawie gotowy, ale na realizacje jeszcze troszke będzie trzeba poczekać najmniej do przyszłego roku, ale kilka miejsc powstanie troszke szybciej
Rododendronowy ogród II. 21:43, 04 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Oj co się nakombinowałem, w którym to miejscu jest powiększona rabata ale po dłuższym przyglądaniu już wiem.
Chcesz koloru... żurawkami wcale nie trudno go dodać tak ze 3 odmiany po kilka sztuk, ale wiesz jak to ze mną i żurawkami Chociaż obwódka z jakiejś jaskrawej odmiany ładnie by wyglądała.
Kolor szałwi zachwycił mnie już w maju i to jeszcze tak pięknie zakwitła drugi raz

Kto wie czy to nie najlepsze rozwiazanie ale troche boje sie zurawek bo odkąd je mam to i więcej opuchlaków widac tzn śladów ich zerowania. Dotąd wogóle nie było z tym problemu a teraz juz jest, ale kto wie , wezmę to pod uwagę.Miło ze wpadłes. Pozdrawiam.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:37, 04 wrz 2014

Do góry
alinak napisał(a)

Widzisz Marzena mam podobne odczucie że topsin bardzo się popsuł .....już dwa razy w tym roku pryskalam i porażka kompletnie nie widzę efektów .róże najbardziej chorują i obwodka z bursztynu przy nich.co jednak ciekawego zauważyłam....dużo bukszpanów w tym roku nie cielam i te w ogóle nie chorują grzyb dopadł tylko radykalnie przycietą obwodkę

Może to taki wstrętny rok? Od przyszłego roku zaczynam stosować lancę doglebową a nie opryski...
Monic napisał(a)
Marzenko, zdecydowałaś się na dość chorujące róże - M.Wood, Falstaff - musisz je pryskać p/grzybom już od początku sezonu. Niesamowicie wyglądają Twoje rabatki!! Te bordowe kule to z berberysów?

Munstead u mnie zdrowiutka była w tym sezonie. Falstaff posadzony w ubiegłym tygodniu, zatem zobaczymy.
Bordowe kulki to berberysy bagatele
Bogdzia napisał(a)

Przerazające.Miłego dnia.

Bogdziu to nic dziwnego przy podmokłym terenie, niemal na bagnach i z gliną.... Jeszcze kilka lat, rośliny się ukorzenią i nie będą tak chorowite.

eee_taam napisał(a)
poczekam na pełną listę twoich róż

Munstead wood widziałam w Goczałkowicach ....mój M ..na to ..zamawiaj ...ma takie płatki jak z aksamitu ...naprawde jest piękna ..to zamówiłam 2 szt ...moze za mało.... do nich dla kontastu zamówiłam natashę richardson tutaj ja wypatrzyłam https://www.ogrodowisko.pl/watek/3855-ogrod-z-tatarakiem-w-tle?page=14

w kolejnym sezonie twój watek będzie zapewny bardziej niz dotą oblegany ze wzgledu fotki róż robione z bliska i z daleka w otoczeniu innych roślin których u ciebie jest niezliczona ilość

chyba nikt na forum nie ma tyle róz co ty..pomijam FO ogrody 100 i wiecje róz w których się ostatnio zagubiłam

Munstead tak jak mówi Twój M jest jak aksamit, dlatego dokupiłam jeszcze dwie. Natashę znam z ogrod z innego forum będzie dla niej miejsce w ogrodzie gdy powymieniam inne bladawce.
Sa na forum osoby , ktore mają zdecydowanie wiecej róż, oj są Ja tylko jedna rabatę różana zakaldam,... No moze dwie

Magda_ napisał(a)

a gdzie ty kobieto je wszystkie pomieścisz?
już się nie mogę doczekać przyszłego roku, kiedy one wszystkie zakwitną ja póki co mam jedną i do tego niezbyt szlachetną ale jak dalej będę tak oglądała to się chyba nimi zarażę

Ha poczekaj z miesiąc, zobaczysz gdzie znajdę miejsce

Luki napisał(a)
Mnie również to zastanawia jak to zmieśścisz na rabatach... przecież takie róże to spore krzaczki w sumie to głupio się pytam, sam upycham rośliny na potęge

Łuki dam radę, bez obaw
Tess napisał(a)

Zgadza się. Ja już trzy musiałam wywalić.
Porażone były na maksa, nie było szansy ich odratować.
Wszystkie tegoroczne, zakupione w O.

Inne moje bukszpany są zdrowe. Póki co.

I stożki i kule poszly do kubła....
martika napisał(a)
Marzenko, masz gdzies fotkę przedpłocia? Zastanawiam sie co posadzic u siebie przed murem. mam tam jakies ok 70 cm.szerokosci.Myslałam o jakis trawach na całej długosci ta sama.?

Malkul i Guziarz mają posadzone na całej dlugości trawy i wygląda to zachwycająco. Oststnio furorę robi trzcinnik cArl forester i oczywiście miskanty
Na zdjecie przepłocia musisz poczekać... Bo jeśli sił mi starczy to w ten weekend rewolucja znow tam będzie....
darek_sztuczny napisał(a)
Często podczytuję Twój wątek,ale nie mam go zaznaczonego. Nadrabiam zaległości i życzę dalszych sukcesów ogrodowych. Pozdrawiam

Witaj , witaj Zaparaszam na zdjęcia w weekend. Teraz w tygodniu będzie tylko słowo pisane... Dni coraz krótsze, zanim wrócę z pracy i zjem kolację już szarawo się robi...ale w weekendy będę odżywać!
ewakatowice napisał(a)
Lista róż jest imponująca, zostaniesz sp. ds. róż
Piękna wiosna się szykuje i szaleńcze różane lato

Mam nadzieję być co najmniej dyr ds roź

aage napisał(a)
Dziękuję...widzę, że nie tylko ja mam mieszane odczucia co do Topsinu.

Denerwuje mnie to bo kupiłam 0,5 l butle.... Chyba sobie zaprawię pierwszy raz w zyciu tulipany przed sadzeniem...notabene dzisiaj dotarła kolejna przesyłka. Tulipany tez purpurowe
Margarete napisał(a)
DZieki za ino o spotkaniu - juz sie dopisałam.
Co do różanego swieta w Kutnie =- zdamy na pewno relacje z niego i ze spotkania tu na forum - licze na miłe wrażenia i udane zakupy....nie tylko róz. Choc moje ubiegłoroczne rózane zakupy z Kutna były ze wczech miar udane i jestem z nich bardzo zadowolona. Kupiłam wtedy róze accot i chippendales - obie kwitna nieustajaco od konca czerwca i nie łapie ich czarna plamistośc, która juz spustoszyła mi inne tróże - głównie ingrid bergman....mimo trzykrotnych oprysków wyglada tragicznie bez lisci, takie puste badyle z pieknymi kwiatami na szczycie pedu....
Dzieki za listę twoich róż - jest imponujaca, zaraz sobie je wszystkie poogladam.

Zazdroszcze spotkania. Ascot uwielbiam, mam dwie sadzone w tym roku, są po prostu zachwycajace. Chippendales to szlagier sklepow internetowych ciekawe czy tylko z powodu kwiatów?
BarbaraM napisał(a)
Ja też bywam regularnie

Widziałam, że wpisy się u Ciebie pojawiły. Wpadnę z rewizytą zobaczyć jak przy płocie się kształtuje

Milka napisał(a)
Rok 2015, to będzie u ciebie rok róż
te trawy kupiłam tam, gdzie Vertigo, perovska ta miniaturowa, ostatnie 7 sztuk zabrałam
to tam
http://www.rosliny-magda.pl/

Zachwyca mnie Twoja kompozycja vertigo z Astrid. Będę Cię kopiować za rok Perovskie miniturowe zapewne będą przesliczne
Kindzia napisał(a)
Matko i córko! Tyle róż!!! Nowa Królowa Różana będzie Poleć mi nie pokładające się austinki...i tak do 1,2 m....możesz?
Buziaki

Kasiu ja testuję własnie róze. Na pewno nie poklada mi się austinka The Alnwick Rose i ma dokładnie 1,2 m. Z moich obserwacji wynika, że austinki są sztywne w drugim roku. William był bardzo wiotki po posadzeniu w czerwcu ale teraz jest już ciagnie sie ładnie w górę, golden cellebration niepotrzebnie rosnie przy podporze... Po dwoch latach te co mam były już ładne i sztywne. Kasiu napisz w jakim kolorze poszukam w ich katalogu.

lojalna_ napisał(a)
Nie wiem o co chodzi cytowafam fotke a tutaj taki psikus chodzi mi o te zdjecie i to drzewko zapewne banalne pytanie ale ja z tych słabo rozrózniajacych

Tak to ta sama co u Gabisi - wiśnia umbarcullifera posadzona w listopadzie 2010 r. U mnie relatywnie mało przyrasta a miałabym ochotę porządnie ją pokulkować. Witaj u mnie
Syla napisał(a)
strasznie jestem ciekawa tej ilości róż na rabatach .... będzie obłęd !!!!

Sylwia jak Ciebie znam to za rok u ciebie będzie obłędnie różano

Mala_Mi napisał(a)
O w mordkę.. ale lista różana

Lista różana jeszcze otwarta
Rododendronowy ogród II. 21:31, 04 wrz 2014

Do góry
Oj co się nakombinowałem, w którym to miejscu jest powiększona rabata ale po dłuższym przyglądaniu już wiem.
Chcesz koloru... żurawkami wcale nie trudno go dodać tak ze 3 odmiany po kilka sztuk, ale wiesz jak to ze mną i żurawkami Chociaż obwódka z jakiejś jaskrawej odmiany ładnie by wyglądała.
Kolor szałwi zachwycił mnie już w maju i to jeszcze tak pięknie zakwitła drugi raz
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:23, 04 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Chciałem pytać jakie tujki w zamian, ale już doczytałem i widze, że będą szmaragdy
Za to muszę pochwalić żurawy... zacnie rosną

Luki większość żurawek piękna ale cztery wzięły i zwiędły
No cóż wymieniłam
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:11, 04 wrz 2014

Do góry
Chciałem pytać jakie tujki w zamian, ale już doczytałem i widze, że będą szmaragdy
Za to muszę pochwalić żurawy... zacnie rosną
Żurawka - Heuchera 13:13, 04 wrz 2014

Do góry
Napisałem wyżej, że to żuraweczka
Żurawka - Heuchera 11:26, 04 wrz 2014

Do góry
Żuraweczka Sweet Tea
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:19, 04 wrz 2014

Do góry
O mamuniu, ale rozruba powiedziałbym, że nawet bardzo fajna
Pogoda jak na zamówienie, a załamania na razie nie zapowiadają.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:32, 04 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Dorcia jak przez kilka lat kupowało się co popadnie, sadziło co popadnie to teraz muszę to wykorzystywać w takich momentach jednak żałuje, że nie posadziłem np więcej takich cisów, bo nikt chyba nie ma takiego stożka za 12zł

Nawet nie wiesz jak ja żałuję, że nie mam takiego zaplecza
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:26, 04 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
jak przez kilka lat kupowało się co popadnie, sadziło co popadnie to teraz muszę to wykorzystywać w takich momentach jednak żałuje, że nie posadziłem np więcej takich cisów, bo nikt chyba nie ma takiego stożka za 12zł

A ja tam uważam, że Twój ogród nie wygląda jak poprawiany. Potrafisz tak ustawić rośliny, że razem tworzą przemyślaną kompozycję. A to, jaka była geneza kupowania... czy ma znaczenie? Dla mnie nie

PS Podziwiam przekładanie kostki... Masz cierpliwość, Łukaszu!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:13, 04 wrz 2014

Do góry
Mnie również to zastanawia jak to zmieśścisz na rabatach... przecież takie róże to spore krzaczki w sumie to głupio się pytam, sam upycham rośliny na potęge
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:11, 04 wrz 2014

Do góry
Kasiu zapał na ogromnym wykończeniu, praktycz ie codziennie mam jakąś robote do zrobienia nie tylko w ogrodzie i powoli mam dosyć, aż sam nie wierze, że to powiem może jak się studiowanie znowu rozpocznie to odpoczne
Bardzo możliwe, że jakaś slaba partia żurawek się trafiła i to nawet mogło wyjśc na poziomie sadzonek z in vitro... kto wie, ale wiem, że ostatnio Vitroflora padła troszke z jakością.

Olu będę dzielił te żurawki i wypadałoby zmienić tą kostke, ale nie wiem czy będzie mi się chciało, na pewno będę to musiał zrobić podczas nieobecności domowników... stawianie przed faktem dokonanym jest najskuteczniejsze

Beato, Iwono

Dorcia jak przez kilka lat kupowało się co popadnie, sadziło co popadnie to teraz muszę to wykorzystywać w takich momentach jednak żałuje, że nie posadziłem np więcej takich cisów, bo nikt chyba nie ma takiego stożka za 12zł
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:53, 03 wrz 2014

Do góry
Na tym skończyłem sadzenie dzisiaj, zostały teraz wypełniacze, ale było trzeb skosić trawnik i obsadzić donice u siostry.
Już powoli widać za trzmieliną bluscz, mam nadzieję na mocne przyrosty w przyszłym rkou

WAŻNE... na lewo od wysokiego cisa trzeba sobie wyobrazić płot pokryty bluszczem na którego tle będzie miskant Variegatus, i jedno i drugie już posadzone, ale niestety nie zdobyłem dużcy trawek tylko małe sadzonki... będzie trzeba poczekać do przyszłego roku.

Ponad regulaminowa fotka
Tutaj aż prosi się aby ułożyć kostke na nowo w takiej lini, ale wybitnie już mi się nie chce

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:44, 03 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Czyli chyba miałaś chwastnice, a nie perz
Trawnik z rolki to chyba szybko pójdzie bo widać, że roboty elektryczno wodne idą bardzo szybko
Zrób sobie duuuużo zdjęć gdzie pójdą kable bo z twoim rozmachem do przesadzania może się czasem coś ciachnąć niechcący
Ojj jak ja zazdraszczam tego nawadniania, ale tak pozywtywnie oczywiśćie... też sobie zrobie kiedyś.

troszkę perzu również znalazłam ale łopatą wykopywałam wraz z bryłami korzeni i mam nadzieję , że nie odrośnie

Robię zdjęcia techniczne dla siebie .... z autopsji wiem , że się przydają

Cieszę się , że w końcu skończą się katusze z podlewaniem choć ten rok nie był uciążliwy aż nadto ... pogoda wyręczała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies