Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Sebek 21:14, 05 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)
Cudna ta Twoja U tez takie chce szkoda szukam dalej dzieki za odpowiedz. Ogród to Ty masz cudowny !

Odpowiedziałem wcześniej gdzie szukać
Madzenka 21:19, 05 wrz 2014

ewa004 napisał(a)
Zwariowałaś Kobieto na punkcie tych róż
Gdzie Ty to wszystko sadzisz sie pytam ,gdzie ?
Cały czas coś kupujesz ,zamawiasz i ciągle planujesz kolejne zakupy ...ja nie ogarniam

Ewo ja lubię busz. Gdy coś brzydnie wyrzucam... Np wczoraj wyrzuciłam kolejne dwie lawendy... A kolejne czekają na wykopanie. Brzydkich nie akceptuję,niech walczą!
Madzenka 21:19, 05 wrz 2014

ewa004 napisał(a)
Zwariowałaś Kobieto na punkcie tych róż
Gdzie Ty to wszystko sadzisz sie pytam ,gdzie ?
Cały czas coś kupujesz ,zamawiasz i ciągle planujesz kolejne zakupy ...ja nie ogarniam

Ewo ja lubię busz. Gdy coś brzydnie wyrzucam... Np wczoraj wyrzuciłam kolejne dwie lawendy... A kolejne czekają na wykopanie. Brzydkich nie akceptuję,niech walczą!
lojalna_ 21:19, 05 wrz 2014

Sebek napisał(a)

W ogrodzie z lustrem Choć nie wiem czy powinienem odpowiadać skoro pytanie było do Kochanej, a ta osobą ie jestem

Dzieki kochany Sebku
Agania 21:20, 05 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)

Tak Aga ta najwyższa to rubrum. Kupiłam za 8,5-11 zł, więc będę sadzić co roku...

No to mnie zastrzeliłaś tą ceną, ja kupiłam tylko jedną kiedyś , bo to była miłość od pierwszego wejrzenia za jedyne 40 zeta.....jeśli przez neta daj namiarek, a jesli nie to zbieraj nasionka dla Agani i nie tylko dla mnie...trzeba spróbować z nią od nasionka...jest niesamowicie powiewna i fajnie odbija się w słońcu super trawka.....super star
Madzenka 21:21, 05 wrz 2014

Luki napisał(a)
No ubóstwiam i uwielbiam pod każdym względem... ideał. Żadnym ogrodem tak się nie zachwycam, a męczyć zdjęciami mogłabyś nawet przez 30 stron.
Dojrzałem w końcu ambrowce... listki chowają się w gęstwinie nasadzeń, a już nieługo zapłoną
Brzozy, kulki, hosty, świecznice... to mnie zachwyca za każdym razem i w pełni skopiowane do pewnego ogrodu i przy okazji wspomne, że posłuchałem w sprawie ML do donic na tarasie, już rosną
Ojj chciałbym kiedyś zobaczyć ogród na żywo.

Łuki myślę że ambrowce nie pokaża urody w tym roku...ciągle się męczą, jak nie upał to ulewa. Chyba muszę dać im jeszcze rok...
Dziekuje za komplementy. Na zdjeciach wykadrowancyh ogrody wygladaja zdecydowanie lepiej. Ja widzę u mnie lko zielsko w kostce granitowej a nie mam czasu i sie boje opryskać roundapem. Wczoraj do nocy pryskałam bukszpany i róże Falconem. Nie pokazuję, ale część roż mocno porażona....

ML mnie zachwycaja, jutro chyba na nie zapoluję....
Agania 21:27, 05 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Agania i Juzia, nie przesadzajcie. Wiele miejsc mnie w ogrodzie drażni... Ale ich nie pokazuje... Np rabata która miała być najpiękniejsza... Hortensjowa... I d..a ... Od trzech lat passion you and me nie zachwycają...

Marzen, no przestań dobrze wiesz, że każdy ma to samo w ogrodzie ...dlatego tak zawsze szukamy lepszych rozwiązań i czegoś innego, bo w końcu ileż można patrzeć ciągle na to samo, a z rubrum na tej rabacie zrobiłaś coś wyjątkowego, to fota konkursowa
Madzenka 21:36, 05 wrz 2014

Iza odpowiadając na Twe pytanie myśle nad odpowiednimi różami... Munstead wood ma zbyt długą przerwę w kwitnieniu... Chyba lepszy byłby William ... Albo Burgundy iceberg. Mam nadzieję przetestować Heidi Klum, liczę że będzie kwitnąc nieprzerwanie...i jest niziutka
Madzenka 21:39, 05 wrz 2014

Agania napisał(a)

No to mnie zastrzeliłaś tą ceną, ja kupiłam tylko jedną kiedyś , bo to była miłość od pierwszego wejrzenia za jedyne 40 zeta.....jeśli przez neta daj namiarek, a jesli nie to zbieraj nasionka dla Agani i nie tylko dla mnie...trzeba spróbować z nią od nasionka...jest niesamowicie powiewna i fajnie odbija się w słońcu super trawka.....super star

W sezonie w centrach ogrodniczych kupowałam. Zawsze w czerwcu/lipcu mozna je kupić....
anna_studio 21:43, 05 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)

Spytaj sie czym nie pryskałam....
Miedzian
Topsin - coś nie widze efektów
Amistar
Signum
A teraz falcon...

Ale nie pryskam wybiórczo tylko wszystkie rośliny wrażliwe na choroby grzybowe... A w tym roku niemal wszystko było wrażliwe..

...odpowiem Ci Madżen
Previcurem...