Jestem pełna podziwu! Mnóstwo ciężkiej pracy za Wami i jeszcze trochę przed. Zamysł mi się bardzo podaba, z chęcią będę obserwować "rozwój" tego zakątka.
Teraz hamakowa.
Tu pierwsze prace rozpoczęłam dokładnie rok temu, od nasadzeń "szkieletu".
W tym roku doszła drobnica i kolejne mini oczko. Ciężko mi się ogarniało to założenie. Podłoże kiepskiej jakości, kopało się koszmarnie (nie wiem czemu zabrałam się za to w najbardziej bezdeszczowym terminie). Teraz widzę, proporcje nie są najlepsze, muszę poszerzyć rabaty cobajmniej o pół metra - jak sobie pomyślę o kolejnym kopaniu tu to robi mi się słabo. No, ale ostatecznie wyszlo/wyjdzie całkiem zadowalająco Szczególnie trawiasto-astrowa "wysepka" mi się podoba Bardzo zadowolona jestem też z "płotu" z drewna kominkowego, robi piękne tło i jest schronieniem dla stworzeń wszelakich.
Przy okazji widać, jak "porosły" domy wokół...
Mam nadzieję, że niedługo będzie tak
dwa z tych moich sadzonych rok temu mają kolorowe pąki
reszta śpi, te maluchy na małej środkowej to zupełnie nic nie pokazują jeszcze, może się obudzą na wiosnę.
Ewelina witaj
młode buczki (pewnie wiesz ale i dla innych )jeżeli nie jesteś pewna lokalizacji to najlepiej przesadzić do większych donic i zadołować poniżej krawędzi doniczki dając pod spód odrobinę drenażu, po 1-2sezonach można powtórzyć.
po porannym rozruchu przy zrywaniu darni w zakamarkach ogrodu mała sesja buczkowa
Dawyck Gold po mocnym wyszczupleniu...............................................dół może jeszcze na wiosnę
Rohan Obelisk c.d.n. wiosną
Purple Fountain i Purpurea Pendula
też do lekkiej kosmetyki wiosną zwłaszcza Purpurea Pendula(ten z tyłu)
młody Purple Fountain z podpórką, jeszcze rok dwa góra cztery
Może żywopłot z choiny kanadyjskiej jest taka lżejsza w odbiorze, u Kapiasa widziałam wąsko cięte.
Poza tym dawno mnie nie było więc oglądania relacji z Waszych prac mam sporo. Pogoda Wam sprzyja bardzo.