Wiesz ja tak się spodziewałam, że to będzie jakaś sowa albo ptak drapieżny ze względu na nocną aktywność i chociaż te regularne dźwięki przez kilka godzin nocnych bywają mocno drażniące, to takim okazom wybaczam
A tu filmik jakie te maluchy mogą być urocze i śmieszne
ciekawa jestem tej nowej rózanej rabaty, nie doradzę, bo nawet wszystkich odmian róż które wynieniłaś to nie znam, ale z przyjemnością będę zaglądać i podglądać.
Ja też mam kłopot z ich identyfikacją, a utrudnia to fakt, że te łodygi nie są w pelni bordowe.
Na hortensjach w ogóle sie nie znam, wiec sama nie rozpoznam, ale będę je pokazywać co jakiś czas, więc licze na to, że znawcy tu pomogą.
A propos rozpoznawania jeszcze, ostatnio zgłebiałam tematy ornitologiczne, bo wieczorami ciszę zakłócał jakiś piszczący ptak, w końcu się wyjaśniło, mi udało się doszukać odpowiedzi w necie, a znajomy wypatrzył sprawcę hałasów.
Oby te hortensje w miarę podobne do siebie były, bo ja od jakiegoś czasu mam tendencję do ujednolicania długich rabat.
A propos pomyłek, jak tam te zakupione niedawno FA, zakwitły Ci już?
Wiesz każdy temat jak się już ruszy i rozezna to robi się prosty, ale kilka miesięcy zajęło mi rozkminienie wszystkiego, pozbieranie najlepszych ofert i dopiero można było wystartować z działaniami.