Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Filemon24 09:26, 30 lip 2016

Kwitną ale są dosyć mizerne i ciężko powiedzieć czy to one czy nie one w przyszłym roku się wyjaśni w 100% chociaż mają wszystkie łodygi ciemne więc wydaje mi się że raczej nie są pomylone

twoje "pomylone" limki moim zdaniem raczej nie są pomylone ale wyjaśni się na 100% jak zakwitną
lindsay80 09:39, 30 lip 2016

Filemon24 napisał(a)
Kwitną ale są dosyć mizerne i ciężko powiedzieć czy to one czy nie one w przyszłym roku się wyjaśni w 100% chociaż mają wszystkie łodygi ciemne więc wydaje mi się że raczej nie są pomylone

twoje "pomylone" limki moim zdaniem raczej nie są pomylone ale wyjaśni się na 100% jak zakwitną

Ja też mam kłopot z ich identyfikacją, a utrudnia to fakt, że te łodygi nie są w pelni bordowe.
Na hortensjach w ogóle sie nie znam, wiec sama nie rozpoznam, ale będę je pokazywać co jakiś czas, więc licze na to, że znawcy tu pomogą.

A propos rozpoznawania jeszcze, ostatnio zgłebiałam tematy ornitologiczne, bo wieczorami ciszę zakłócał jakiś piszczący ptak, w końcu się wyjaśniło, mi udało się doszukać odpowiedzi w necie, a znajomy wypatrzył sprawcę hałasów.

http://piotrbednarek.eu/2013/07/20/co-w-nocy-piszczy/
Pluszakowa 15:08, 30 lip 2016

Sówki super ja bym się bardzo z takich gości cieszyła
lindsay80 15:24, 30 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)
Sówki super ja bym się bardzo z takich gości cieszyła

Wiesz ja tak się spodziewałam, że to będzie jakaś sowa albo ptak drapieżny ze względu na nocną aktywność i chociaż te regularne dźwięki przez kilka godzin nocnych bywają mocno drażniące, to takim okazom wybaczam
A tu filmik jakie te maluchy mogą być urocze i śmieszne

https://www.youtube.com/watch?v=vd99RFSMScY
Filemon24 15:29, 30 lip 2016

ja mam około 50 hortensji i to są moje ulubione roślinki także będę pomagać w identyfikacji
fajnych masz wieczornych gości ja kocham zwierzęta i jak wypatrzę jakieś ciekawe żyjątko u siebie w ogrodzie to jestem przeszczęśliwa w tym roku odwiedził mnie Polski koliber- fruczak w ogóle mam takie stada motyli na kwiatach że szok - bardzo miło się to ogląda
Filemon24 15:31, 30 lip 2016

lindsay80 napisał(a)

Wiesz ja tak się spodziewałam, że to będzie jakaś sowa albo ptak drapieżny ze względu na nocną aktywność i chociaż te regularne dźwięki przez kilka godzin nocnych bywają mocno drażniące, to takim okazom wybaczam
A tu filmik jakie te maluchy mogą być urocze i śmieszne

https://www.youtube.com/watch?v=vd99RFSMScY

słodziaczki
lindsay80 16:16, 30 lip 2016

Filemon24 napisał(a)
ja mam około 50 hortensji i to są moje ulubione roślinki także będę pomagać w identyfikacji
fajnych masz wieczornych gości ja kocham zwierzęta i jak wypatrzę jakieś ciekawe żyjątko u siebie w ogrodzie to jestem przeszczęśliwa w tym roku odwiedził mnie Polski koliber- fruczak w ogóle mam takie stada motyli na kwiatach że szok - bardzo miło się to ogląda

no właśnie na pomoc takich pasjonatów hortensji jak Ty liczę

Fruczaka też miałam okazję kilka razy widzieć u siebie, ale najbardziej cieszą mnie pszczoły, to że jest ich tyle to pozytywny sygnał.
lindsay80 16:16, 30 lip 2016

Filemon24 napisał(a)

słodziaczki

prawda
szczególnie to ciekawskie obracanie cała głową
Dominika11 20:44, 30 lip 2016

Hortki piękne, rozplenice zaczynają swój popis, rabaty mnie powalją - brakuje mi słów pochwały - jestem zauroczona Twoim ogrodem, ale to już wiesz

a i wianuszek - nie no cuuuuuudnie

zapomniałam o mebelkach - powalają
bdan 22:16, 30 lip 2016

lindsay80 napisał(a)
Zrobiłam jeszcze kilka fotek jak deszcz ustał.

Cudnie wyszło. Może kiedyś dane mi będzie kawkę tam wypić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies