Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 10:07, 29 lip 2016

ren133 napisał(a)

Chcę chcę namiar
Ja widzę wielopniowe w ten sposób - w żwirku z kulkami w okolicy nóżek + jakieś trawy ale niskie bo cały urok drzew wielopniowych to właśnie pień Jak posadzisz ŚŚ, obgolisz je od dołu to wtedy samej Ci się zacznie układać w głowie ... zobaczysz bazę i dalej pójdzie Przecież Ty masz szkółki pod nosem ... na pewno możesz kupić rośliny przymierzyć i oddać lub wymienić (ja robiłam tak nie raz) ... ja uważam, że na takie planowanie jestem chyba za słaba ... metoda prób i błędów jest łatwiej ... nie ma jak przymierzyć i obejrzeć to pod każdym kątem

poszło
no mam pod nosem i wczoraj jeżdziłam to bylinowo jezówki i z białych te 2 co wczoraj wstawiłam
jade dzisiaj bo śś i jak posadzę to pokaże może też się rozjaśni
anna_t 10:09, 29 lip 2016

ren133 napisał(a)

W naszym rejonie z bylinami faktycznie bida ... a Flori?

tak o nich też myslałam trochę dalej ale jak coś to już wieksze ilosci mi się opłaca.
może w bylinowym raju znowu coś razem zamówimy..
jak obmyslę liste roslin to zobaczę co mi się bardziej opłaci
anna_t 10:12, 29 lip 2016

AgataP napisał(a)

Anda, a pewnie że chcę Przypomnę się u Ciebie

Agata................a jak Ci sporo wzejdzie to podzielisz się nadmiarem...............? :/
anna_t 10:15, 29 lip 2016

ren133 napisał(a)
Ta mniejszaŚŚ ma jakieś 2m

5 letnia ma 2m a 7letnia o ile wieksza? męczę Cię ale ciekawa jestem jak one szybko rosną...
jak przygotowywałaś podłoże pod nie?
Rojodziejowa 10:22, 29 lip 2016

Ania czekam na śś u Ciebie z niecierpliwością ja z racji niedostępności śś w moim terenie, to zaczęłam rozważać inne możliwości z wielopniowymi. Zaczęłam się nad klonem ginnala zastanawiać za sprawą Asi Nawigatorki.

Jak posadzisz to od razu dawaj foty
lindsay80 10:23, 29 lip 2016

nawet nie wiedziałam o tych rodzajach przywrotnika, pewnie mój ten mollis jest, ale etykietki nie miał.
anna_t 10:25, 29 lip 2016

Rojodziejowa napisał(a)
Ania czekam na śś u Ciebie z niecierpliwością ja z racji niedostępności śś w moim terenie, to zaczęłam rozważać inne możliwości z wielopniowymi. Zaczęłam się nad klonem ginnala zastanawiać za sprawą Asi Nawigatorki.

Jak posadzisz to od razu dawaj foty

wiem podczytuje Navi grujeczniki tez sa wielopniowe a to drzewa które według mnie trzeba miec w ogrodzie.
a klony ginala masz kolo siebie?
anna_t 10:41, 29 lip 2016

znalazłam fajną stronę o zawilcach
http://budujesz.info/artykul/zawilce-odmiany-i-uprawa,336.html
czyli warto kupić np wielkokwiatowe (wiosenne) i japońskie (jesienne)
anna_t 10:44, 29 lip 2016

lindsay80 napisał(a)
nawet nie wiedziałam o tych rodzajach przywrotnika, pewnie mój ten mollis jest, ale etykietki nie miał.

skoro się poklada to pewnie tak ale u Ciebie taki busz na rabatach że tego nie widać
Anda to skarb !
Rojodziejowa 10:47, 29 lip 2016

anna_t napisał(a)

wiem podczytuje Navi grujeczniki tez sa wielopniowe a to drzewa które według mnie trzeba miec w ogrodzie.
a klony ginala masz kolo siebie?

No tak w promieniu 70km coś by się znalazło