Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:59, 30 kwi 2014

Do góry
Tess....dzięki, dowcip super, masz fajne poczucie humoru

Justyna........cycki kupiłam w pobliżu Marzenki, jakaś giełda była i tam je wzięłam
propozycja spotkania przyjęta, dogramy szczegóły i już się cieszę na sadzonki, a ty może u mnie sobie coś wypatrzysz

Anitko........ciut jednorocznych, jeszcze 30 sztuk mi potrzeba, w innych miejscach był siew, co wzejdzie zobaczymy dzięki, te żurawki są mocne, taka odmiana, bo mojej zasługi chyba nie ma
rojniczki też sobie wzięłam

Gierczusiu, w miarę już ogród poznałaś, teraz z Ulą na żywo obejrzycie, zakładam, że nadal w planie wypad do mnie
orliki choć w innym miejscu nie połamane, no i czosnki idą, ale też inne miejsce, bo pod drugim murem jeszcze koloru nie widać
Ogród do odświeżenia 13:29, 29 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Że bić nie będę, to się doczytało, ale że liczę na poprawę, to już nie?
Foty, foty!

No juz się poprawiam
Makowo na Kociewiu 09:27, 29 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Tulipanowo piękne.
Doczytałam, że palety na meble.
Ciekawość mnie żżera.

Tess mam nadzieję, że te meble spełnią moje oczekiwania, bo tyle pracy z nimi jest...
Makowo na Kociewiu 09:22, 29 kwi 2014

Do góry
Aniu Justi, Boćku, Małgosiu, Tess, Iwonko Palety są oszlifowane ...bardzo ciężka praca część robiłam szlifierką ale większość ręcznie, starałam się i tak zawsze drzazga jakaś się jeszcze gdzieś jeszcze znajdzie .

Teraz przystąpiłam do malowania i znowu pod górę nowo kupiona emulsja ochronna do drewna okazała się obrzydliwie ruda i musiałam kupić inną, nową ciemnobrązową...nie wiem czy mi się podoba, mam mieszane uczucia. Najbardziej podobałyby mi się jasnoszare z szarymi poduchami, albo białe też z szarymi takie jakby z sopockiego mola ...ale z niczym to nie konweniuje więc będą takie, jakie są.

Pomalowałam 6 palet od góry dziś muszę pomalować góry pozostałych 7, później 13 palet od dołu i jeszcze raz od nowa góry ...założyłam sobie, że do deszczowego piątku muszę zdążyć.
Ogród leży odłogiem tylko podlewam bo deszczu nie było od 3 tygodni

W Gąszczu u Tess 08:40, 29 kwi 2014

Do góry
Kiedy naskubała pełny dzióbek i uznała, że już wystarczy, tak szybko myknęła do budki, że nie udało mi się tego utrwalić.

W Gąszczu u Tess 08:39, 29 kwi 2014

Do góry

W Gąszczu u Tess 08:36, 29 kwi 2014

Do góry
Kochani, jestem w totalnym niedoczasie a Rozlewisko czeka

Zatem odpowiem ogólnie:

- dziękuję za pochwały,

- te narcyzy, które i mnie się podobają to cheerfulnessy,

- domek dla owadów zrobił mój mąż z szuflady starego biurka.

Wpadłam na tę krótką chwilkę, bo muszę Wam coś pokazać.
Po prostu muszę.

Pamiętacie pewnie, że powiesiliśmy budki lęgowe, a w jednej zamieszkały sikorki. I mój wianek zrobiony z "przydasi".
Przydasie przydały się też sikorkom

Zobaczcie. Ja byłam zachwycona.

Bo sikorka wcale się nas nie bała, bardzo mocno zajęta skubaniem.

Ale głównie dlatego, że to skubanie oznacza, że są już młode.

A miało być tak pięknie.... 00:00, 29 kwi 2014

Do góry
Malkul- Ja też czekm z niecierpliwością aż zakwitną te dzwonki, będę pukała do Ciebie żebyś pooglądała

Mala_Mi - moje byy po zimie niemal nie naruszone,może dlatego tak bujnęły.

kaisog1 - przyznaję się bez bicia,chyba muszę się leczyć
Bogdziu -granulki czekają w pogotowiu
Irenko- może trochę marudzę,ale moja wyobraźnia inne obrazki mi pokazywała zimą
agam - Dzięki za wyjasnienie,bo ja już pół internetu przewaliłam i szukałam tej janiny
Odmiany żonkili nie potrafię powiedzieć,nie zapisałam, ale kiedy kupowałam było zaznaczone pachnące i pachną ślicznie.
agata19762 -kolory ciekawe,ale już mam plan że muszę dokupić jasnych, zbyt ponure mi się wydaja.
paniprzyrodo - zrobimy machniom
Tess- dzięki za info a czy gruntowe tez do takich się sadzi ?
Dla odmiany czas na zmiany... 23:09, 28 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Łał, taras wymiata!
Kamienie mogą być, ale czy nie myślałaś o niskich trawkach? Taka opaska z turzycy. Jak u nieodżałowanej Anuli. A kamyki tylko w zejściu/ach.
Pięknie by podkreślały zieleń trawnika i kolor desek.
Albo niska obwódka bukszpanowa. Tyż piknie by było
A wysokie trawy - jak radzi Juzia - mogą być bliżej domu.

hejka....dziękuję za pochlebną opinię....trawki będą...i to nawet wysokie...bukszpan by tam nie wytrzymał-jak na patelni...myślę, że jeśli uda mi się to co zaplanowałam będzie super...tylko czasu trzeba no i 'kasiorki'

buziak
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:02, 28 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Spoko Madżen je tak nazywa, bo nawet w połowie nie są tak ładne/duże/dorodne jak te, które kupiła rok wcześniej.

Tesiu niezastąpiona i nieoceniona jesteś
W Gąszczu u Tess 22:55, 28 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Na specjalne życzenie

Ładne domki dla owadów są w Selgrosie.

skopiowałam sobie ku pamięci... Bo jak mój eM skończy walkę z tarasem to będę mieć nowe zadanie dla niego
Rododendronowy ogród II. 22:38, 28 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Pięna jest. Chciałam ją do przedogródka w Warszawie, pasowałaby do citronelek.

Ale tam pólnocna strona i wietrzna.
Bo od strony ulicy.
To jak, da radę, czy nie zawracac sobie głowy?

To niezbyt dobrze bo wiatr dla nich nie jest dobry.Nie wiem chyba jednak nie.
Rododendronowy ogród II. 22:21, 28 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

to Princess Ann, zólta nie jest , ma odcień zieleni więcmożna powiedziec ze limonkowa ale jeśli chodzi o kolory kazdy ma inne odczucia wiec wkleję zdjęcia kwiatów. Napisze jeszcze tylko że w mroźne zimy moze podmarzac i nie kwitnąc ale Twój ogród jest w mieście , osłoniety budynkami i chyba w nim by dakla rade , na rozlewisku chyba jednak bedzie marzła.

Pięna jest. Chciałam ją do przedogródka w Warszawie, pasowałaby do citronelek.

Ale tam pólnocna strona i wietrzna.
Bo od strony ulicy.
To jak, da radę, czy nie zawracac sobie głowy?
Kubusiowo II 22:17, 28 kwi 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Tessi byłam w Kubusiowie i zaraz tam wracam Fotek nie mam bo aparat został w K. ale jak wrócę to fotki będą

Buuuu.... Jak to fotek nie mam?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:02, 28 kwi 2014

Do góry
noemi napisał(a)

Why psudo ??? mam pierwszy raz angelique i to nie są angelique ?

Spoko Madżen je tak nazywa, bo nawet w połowie nie są tak ładne/duże/dorodne jak te, które kupiła rok wcześniej.
Rododendronowy ogród II. 21:05, 28 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Bożenko, jak się nazywają te niskie rh na pierwszym planie?
Czy one są żółte, czy limonkowe?
Jak się sprawują?

Miłego dzionka przyszłam życzyć

to Princess Ann, zólta nie jest , ma odcień zieleni więcmożna powiedziec ze limonkowa ale jeśli chodzi o kolory kazdy ma inne odczucia wiec wkleję zdjęcia kwiatów. Napisze jeszcze tylko że w mroźne zimy moze podmarzac i nie kwitnąc ale Twój ogród jest w mieście , osłoniety budynkami i chyba w nim by dakla rade , na rozlewisku chyba jednak bedzie marzła.

Ogród u stóp klasztoru 21:02, 28 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Ale piekne tulipany! Formosę kupiłam, ale w balii utknęła i wyjść nie zamierza
Pozdrawiam Alinko

TEresa .....te co w tym roku na wiosnę kupiłam też wyszły tylko liście ....na kwiaty w tym roku nie ma szans ...ale co tam i tak kupiłam ....
W Gąszczu u Tess 19:32, 28 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)

A czy to wiadomo, które są sprawdzone?
W ub. roku w be...xie kupowałam lilie białe - okazały się być żółciutkie jak kaczuszka

O kruca bomba...
W Gąszczu u Tess 19:31, 28 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Widziałamu Ciebie, że masz te same w donicach. Ale chyba tylko kilka sztuk? Ja mam 110 Wyobrażasz sobie? 110 sztuk tego szkaradztwa?
Brzydkie są okropecznie. Nawet nie mam pomysłu, co z nimi zrobić po wyciepaniu.
Czerwone oddam siostrze, bo choć są w kolorze, który się "kłóci" u mnie ze wszystkim, to jednak piekne są. A to... brrrr...

Chyba jednak zażądam zwrotu kasy. Wprawdzie o to, że angielique są małe nie mogę mieć pretensji, bo wiadomo było, ze cebulki małe i w dużej promocji.
Ale dwie pomyłki u tego sprzedawcy mi się trafiły (na razie, bo nie wiem jeszcze co z jeszcze jednymi tulipanami).

Już wiem, że nie mam exotic emperior Nie mam nawet liliokształnych, czego żałuję.
To są zwykłe kremowe tulipany. No cóż, nalezy się cieszyć, że kremowe Mogło być gorzej
Dziwie mnie tylko fakt, że exotic kupowąłam i w Janinie i w L. I wszystkie są takie same.

Kremowe mogą sie zrobic białe. Mam sapporo, najpierw są kremowe a potem robią sie biale, czego Ci zycze.
Ja doliczyłam sie zamiast 20 szt angelique tych szkaradnych żóltych z czerwonym paskiem , ktore wsadziłam na rabatę w biało-rózowo-bordowej kompozycji... Wyrwę i dosadze do żółtych... Bo do donic to się moje pseudo angelique to niemal nie nadają... Niedlugo zamienie je surfiniami
Tesiu dzieki forum zdobywamy wiedzę i już wiemy, że nie cena ale dostawca i wielkosć cebul jest ważna. Dziwi mnie to bo od tylu lat sadze tulipany i takich wpadek nigdy nie zaliczylam jak od tej firmy....
Mój nowy stary ogród 18:11, 28 kwi 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Dorcia przydrepciłam zajrzeć co u ciebie w ogródku słychać...śliczne te twoje kompozycje donicowe i białe tulipanki też cudne. Czytała u Tess, że u miej też niewypał z tulipanami...miały być angeliki a są żółte z czerwonym paskiem (tak się wkurzyła, że podobno będzie reklamować)
Buziaki przesyłam

Ja też namoczyłam z Angelikami. Kupowałam dwa razy. Jedna dostawa jest ok, kwitnąć zaczyna. Natomiast drugie to moim zdaniem zupełnie coś innego. Są wysokie i pączki mają długie, a nie okrągłe jak Angeliki. Ciekawe jak zakwitną, jeszcze są bardzo zaciśnięte. Ciekawe, czy uznają reklamacje, będę czytać u Tess
Macham
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies