Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

danuta_szwajcer 21:02, 29 kwi 2014

Piekny ten Twoj ogrod Irenko znasz jakies miejsce w okolicy w ktorym mozna kupic kwiaty do skrzynek balkonowych bo chcę im zrobic jak będę trochę ogrodu na tarasie Pozdrawiam serdecznie
Mala_Mi 21:37, 29 kwi 2014

Nie jestem fachowcem.. trzeba do Bogdzi, ale prawie jestem pewna, że to ani nie Eskimo, ani nie Helsinki... poniżej twoich zdjęć wstawiam moje takie same rh... a nie są takie same.. tam gdzie kupowałaś chyba pomieszano odmiany... każdy ładny, ale by już nie wprowadzać w błąd innych pasuje to ustalić..

irena_milek napisał(a)

Marzenko, jest i Franceska i ta co niby, to Eskimo, różowa
dla porównania, Eskimo i Helsinki
tak obambusowane, jak w więzieniu

A to moje Eskimo... na początku jest liliowe, a potem białe.. i ma inny rysunek...zielonkawy, a u Ciebie różowy

Helsinki

A to moje Helsinki... nie są cieniowane.. jednolite

Mala_Mi 21:38, 29 kwi 2014

Paprocie w lesie i rabata z rh i paprociami piękna I nie musisz chyba czekać 5 lat na efekt
Moja wisteria też chce kwitnąć ... hura.. doczekałam sie po tylu latach..
agata19762 21:56, 29 kwi 2014

pięknie co więcej powiedzieć
powzdychałam i zmykam

Agania 22:11, 29 kwi 2014

Irenko, cudny ten duet kaliny z tamaryszkiem, jakie to już dostojne okazy, pięknie się wzajemnie komponują, a wśród nich doniczkowe cycki......przywracają mi wakacyjne wspomnienia, gratki z okazji 35 rocznicy

Piękna ta twoja turzyca szerokolistna, gdzie mogę ją kupić, napiszesz mi jak pamiętasz, może kupowałaś ją przez internet, szukałam i nic?

Zmykam i pozdrawiam.........udanej majówki Ci życzę ze słoneczkiem

Milka 10:37, 30 kwi 2014

popcarol napisał(a)
Irenko, cudnie u Ciebie, jak kwitnąco i słonecznie!
Nowa rabata z azaliami, cudna! I cycki na ścianie boskie

pozdrawiam!!

Karola dziękuję
wczoraj mąż robił zabezpieczenia, bo wczorajszy ranek...zong, psy już do końca połowę lilii, wszystkie ostróżki i bodziszki załatwiły, działa to na mnie zniechęcająco, jak wytrzymać to, plus slimaki, mszyce i wszystko inne
będę robić płotki, jak u Ani, inaczej pustynia będzie
Milka 10:51, 30 kwi 2014

Irenko, u mnie tak wysiewają się niezapominajki. Są wszędzie. Białych fiołków u mnie nie ma. Muszę je gdzieś poszukać.

Robert, jak będziesz w moich okolicach, chętnie ci dam, mnóstwo tego u mnie
niezapominajki tez u mnie wszędzie, ale jakoś na fotach ich uroda nie wychodzi

no ja takie klimaty lubie i rewolucje też własnie sadze szpaler host zwykłych zielonych

co to jest z przodu ten szpalerek nie rozpoznaję

Mira, to złocień ogrodowy Clara Curtis, a dalej na końcu bodziszki, dziś juz po nich, na płask połamane
rewolucję mus dokończyć na jednej z cisowych rabat, na szybko przenoszone rośliny, w środku mi się nie podoba, będę dokładać stożki i kule z cisa i trzmieliny na pniu, a dopiero na pozostałej powierzchni byliny, na nowo ułożę, jak przekwitną

Tusiala/ Marta
jeśli mają zbrązowiałe kocówki, to tylko to ciachnij, reszta na nowo ze środka nowe puści dzięki

iwoonal.......dzięki wielkie, czasami jak nie patrze na chwasty, też lubię na nowo odkrywać zakamarki

Kondziu....no widzisz, dałabym ci, jak zawitasz, ukopię ci mnóstwo, bo one plenne bardzo

a teraz wylazły te ładne paprocie, choc pióropusz strusi też lubię
te wolno rosną, nazwę zapomniałam, ale chyba wietlica japońska, czy jakoś takoś...

AgnieszkaW....oj współczuję, na pewno nie jest lekko pracować w takich warunkach, ale na fotach tego nie widać
dzięki za pochwały, gdyby nie szkody robione przez psy, byłoby ładniej

a takie kfiotki w trawniku wyrosły
Milka 10:59, 30 kwi 2014

Tess....dzięki, dowcip super, masz fajne poczucie humoru

Justyna........cycki kupiłam w pobliżu Marzenki, jakaś giełda była i tam je wzięłam
propozycja spotkania przyjęta, dogramy szczegóły i już się cieszę na sadzonki, a ty może u mnie sobie coś wypatrzysz

Anitko........ciut jednorocznych, jeszcze 30 sztuk mi potrzeba, w innych miejscach był siew, co wzejdzie zobaczymy dzięki, te żurawki są mocne, taka odmiana, bo mojej zasługi chyba nie ma
rojniczki też sobie wzięłam

Gierczusiu, w miarę już ogród poznałaś, teraz z Ulą na żywo obejrzycie, zakładam, że nadal w planie wypad do mnie
orliki choć w innym miejscu nie połamane, no i czosnki idą, ale też inne miejsce, bo pod drugim murem jeszcze koloru nie widać
Milka 11:20, 30 kwi 2014

ewsyg/ Ewa.........,złapałam bakcyla od Bogdzi, ale kiedy będą wielkie, jak u niej?
azalie też fajne są, w sumie mam razem 7, dobre i to, bo jeszcze jest jedna wielkokwiatowa

Marzenko.......sama prawda, ale namieszali, niemniej różowe zmieniają kolor na biały, ale nie mam fotki, przy okazji..dzięki
za to buczki trikolor pokazały liście

Wiunia....dziękuję serdecznie

agatanowa/Agatko....byłam, widziałam, moje atakuje tylko mszyca, a to wygląda, jak podmarznięte, albo podjedzone przez poskrzypkę, identyczne ślady zostawia na liliach, ciachnij i odbije ładnie

Mirka, mam nadzieję, ze fajnie się spało, u mnie coś ostatnio kiepsko ze spaniem..pozdrawiam

makkasi?Kasiu....bardzo dziękuję zaczyna pokaz wisteria, tak jeszcze nigdy nie było

Pola, dziękuję za odwiedziny, pozdrawiam, ja ostatnio nieczasowa, dzis tak na chwilkę, aby nerwy uspokoić, ale odwiedzę wszystkich moich gości
tu moje drzewiaste, mam w sumie chyba 4-5, ale te dwie miały w pierwszym roku [po 1 kwiatku, w tym już jedna ma 5 i druga 3

Milka 11:28, 30 kwi 2014

Ewa004.......Ewa, jeśli tak raj wygląda, nie zapowiada się źle, dzięki wielkie
rajska wisteria, początek, dziś już niesamowita była, ale byłam minut 5 w ogrodzie..

Jula....bardzo ci dziękuję chyba o to właśnie chodzi, że każdy ogród może być inny, jak my sami
dla ciebie kwitnąca tiarelka

Wilczyca....Ewa, cieszę się, ze było zabawnie i cycuchy takim powodzeniem się cieszą