hejka....dziękuję za pochlebną opinię....trawki będą...i to nawet wysokie...bukszpan by tam nie wytrzymał-jak na patelni...myślę, że jeśli uda mi się to co zaplanowałam będzie super...tylko czasu trzeba no i 'kasiorki'
buziak
Cześć Beatko i dzięki że dałaś "głos" u mnie. Tarasik cudo zmajstrowałaś. Zależy czy jak siedzicie na nim, to mają możliwość inni Was obserwować czy nie. Widział bym tu w pewnej odległości troszkę wyższe rośliny tak do 1, 5 m. I nie otoczyć jednostajnie ale bardziej punktowo aby było ciekawiej.
Pytasz o wrotycz- tak już 2 razy robiłem podlewanie (oprysk) z konewki. Widzę że on ma nie tylko właściwości owadobójcze ale i odżywcze. Popsikałem żurawki i rh. Możesz lać po wszystkich roślinach bez obawy. Zbierasz wrotycz tyle aby było pół wiadra. Zalewasz to wodą do pełna i niech tak stoi 24 h.
Po tym czasie wybierasz wrotycz z płynu a resztę cedzisz przez sitko (aby Ci nie zatykało sitka w konewce). Nic nie rozcieńczasz tylko takim roztworem jak jest podlewasz ( po roślinach też). Stosuję to 2 tygodnie i nadal to będę robił. Pozdrawiam i jestem pełen podziwu dla Waszej pracy.