Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

beta 23:09, 28 kwi 2014

Tess napisał(a)

Łał, taras wymiata!
Kamienie mogą być, ale czy nie myślałaś o niskich trawkach? Taka opaska z turzycy. Jak u nieodżałowanej Anuli. A kamyki tylko w zejściu/ach.
Pięknie by podkreślały zieleń trawnika i kolor desek.
Albo niska obwódka bukszpanowa. Tyż piknie by było
A wysokie trawy - jak radzi Juzia - mogą być bliżej domu.

hejka....dziękuję za pochlebną opinię....trawki będą...i to nawet wysokie...bukszpan by tam nie wytrzymał-jak na patelni...myślę, że jeśli uda mi się to co zaplanowałam będzie super...tylko czasu trzeba no i 'kasiorki'

buziak
ewa004 08:20, 29 kwi 2014

Ja tez kasiorki nigdy nie mam ,ale jak sobie coś umyślę to tak pokombinuje że znajdę
Wierzę w Ciebie
martaibartek 12:51, 29 kwi 2014

Fajnie! ba super! taras w całości pięknie się prezentuje

I rabata jaka wielkaaaaa! co to za berberys z tyłu rabaty- ten czerwony?
beta 22:25, 29 kwi 2014

ewa004 napisał(a)

Ja tez kasiorki nigdy nie mam ,ale jak sobie coś umyślę to tak pokombinuje że znajdę
Wierzę w Ciebie

...tiaaa....masz rację...jak się baba uprze to nie ma bata....i dzięki Ewuś za wiarę w niedowiarka
beta 22:26, 29 kwi 2014

martaibartek napisał(a)
Fajnie! ba super! taras w całości pięknie się prezentuje

I rabata jaka wielkaaaaa! co to za berberys z tyłu rabaty- ten czerwony?

dzięki Marta...kiedy Wasz wątek?

te berberysy to orange rocket
pozdr
zbigniew_gazda 07:35, 30 kwi 2014

Cześć Beatko i dzięki że dałaś "głos" u mnie. Tarasik cudo zmajstrowałaś. Zależy czy jak siedzicie na nim, to mają możliwość inni Was obserwować czy nie. Widział bym tu w pewnej odległości troszkę wyższe rośliny tak do 1, 5 m. I nie otoczyć jednostajnie ale bardziej punktowo aby było ciekawiej.
Pytasz o wrotycz- tak już 2 razy robiłem podlewanie (oprysk) z konewki. Widzę że on ma nie tylko właściwości owadobójcze ale i odżywcze. Popsikałem żurawki i rh. Możesz lać po wszystkich roślinach bez obawy. Zbierasz wrotycz tyle aby było pół wiadra. Zalewasz to wodą do pełna i niech tak stoi 24 h.
Po tym czasie wybierasz wrotycz z płynu a resztę cedzisz przez sitko (aby Ci nie zatykało sitka w konewce). Nic nie rozcieńczasz tylko takim roztworem jak jest podlewasz ( po roślinach też). Stosuję to 2 tygodnie i nadal to będę robił. Pozdrawiam i jestem pełen podziwu dla Waszej pracy.
ewa004 20:37, 01 maj 2014

A Ty gdzie ? na pochód poszłaś ??
beta 20:39, 01 maj 2014

ewa004 napisał(a)
A Ty gdzie ? na pochód poszłaś ??

hahahaha....pewnie, że tak...całą wieś obeszłam i wróciłam
beta 21:30, 01 maj 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Cześć Beatko i dzięki że dałaś "głos" u mnie. Tarasik cudo zmajstrowałaś. Zależy czy jak siedzicie na nim, to mają możliwość inni Was obserwować czy nie. Widział bym tu w pewnej odległości troszkę wyższe rośliny tak do 1, 5 m. I nie otoczyć jednostajnie ale bardziej punktowo aby było ciekawiej.
Pytasz o wrotycz- tak już 2 razy robiłem podlewanie (oprysk) z konewki. Widzę że on ma nie tylko właściwości owadobójcze ale i odżywcze. Popsikałem żurawki i rh. Możesz lać po wszystkich roślinach bez obawy. Zbierasz wrotycz tyle aby było pół wiadra. Zalewasz to wodą do pełna i niech tak stoi 24 h.
Po tym czasie wybierasz wrotycz z płynu a resztę cedzisz przez sitko (aby Ci nie zatykało sitka w konewce). Nic nie rozcieńczasz tylko takim roztworem jak jest podlewasz ( po roślinach też). Stosuję to 2 tygodnie i nadal to będę robił. Pozdrawiam i jestem pełen podziwu dla Waszej pracy.

witam...i dziękuję za rewizytę...
Zbysiu przy tarasie mam zaplanowane tak jak piszesz ...na rogu duża rabata z grujecznikiem...myślę że będzie fajnie

bardzo dziękuję za info o wrotyczu...zastosuję

pozdr i jeszcze raz dziękuję
beta 21:33, 01 maj 2014

dziś doniczki na rabacie zastąpiła sesleria i chabry...teraz czekam jeszcze na Matronę

'wyciepałam' też pasek pod świerkami na przywrotnika...jutro posadzę

a potem idę 'szaleć' w inne miejsca w ogrodzie

buziam