Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:10, 28 kwi 2014

Justyna napisał(a)
Bogdziu, uroczy miks niezapominajek. Miałam kiedyś różowe, ale gdzieś mi wyginęły i ostały się tylko niebieskie.
I te serduszka, skojarzyły mi się z harfą. Bardzo je lubię, to były ulubione kwiaty mojej babci.
No i kaczeńce nad stawem - ślicznie!
Serdecznie

Kaczeńce też uwielbiam są przesliczne jak juz rozrosnasie w duże kępy. Białą niezapominajkę znalazł mój syn na spacerze pod lasem , jedyną malutka roślinkę i sie rosziała i fajnie wygląda., a serduszki rozsiewaja sie i wyrastają miedzy innymi roślinami więc je wywaliłam do lasu a im tam sie spodobało i fajnie wygladają.

Bogdzia 21:13, 28 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Oglądam, oglądam..... w głowie punktuję co mam napisać.. .. dochodzę do końca i czytam moje myśli.
Z różnicą, że miałam napisać, że białych niezapominajek nigdy nie widziałam i nawet nie wiedziałam że są
Serduszki w lesie ... super wyglądają,, i takie dorodne

Kaczeńce nad stawem i odbicie lasu w wodzie... ach.... ale foto już cytowane..

I nie mów, że u Ciebie wszytko później... tym razem u Ciebie bardziej zaawansowana wiosna U mnie orliki dopiero w pąkach i to nie wszystkie.

U mnie orliki też dopiero pączki mają a te rosna w pełnym słońcu wiec sa wczesniej ale za to sprawiaja wrażenie podwiedniętych.Serduszki faktycznie niespodzianke mi zrobiły ale jak się tak bedą nadal rozsiewac to caly las mi zarosna.
Bogdzia 21:15, 28 kwi 2014

kasiek napisał(a)
Cos niesamowitego... A to drzewko z bordo listkami i karminowymi kwietami to jabłonka?
Ile razy jestem u siebie to przekonuje się że rodków nie wcisnę, a potem odwiedzam Ciebie i wiem że kilka muszę, nie wiem jak ale muszę!

U mnie możliwości wciskania też sie juz skonczyły ale i tak chyba rabatki poszerzę. Drzewko o które pytasz to jabłoń rzeczywiście , tez ja lubię jak kwitnie ale potem jest juz mniej atrakcyjna jak wiekszosc roślin.
Bogdzia 21:16, 28 kwi 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Jedno zdjęcie. Troszkę nieprofesjonalne ale wszystko można odczytać:

Ewciu dzieki za starania. Przeczytaj pw.
weronika77 21:17, 28 kwi 2014

Ale radosne kaczeńce.
Bogdzia 21:18, 28 kwi 2014

gierczusia napisał(a)
Aaaa .. Jeszcze zapytanie mam .. Jeśli pozwolisz ... Było że trzba pryskać rodki przeciw opuchlakom w czasie kwitnienia truskawek .. A ak moja simona już teraz właśnie kwitnie ??.. To co ? Pryskać czy czekać aż zakóńczy kwitnienie

Buziam

Pryskac powinno się przed kwitnieniem , na kwiaty nie powinnas a po kwiatach bedą młode przyrosty , delikatne i też nie powinnaś, myśle ze juz za późno.
Bogdzia 21:19, 28 kwi 2014

weronika77 napisał(a)
Ale radosne kaczeńce.

Też je uwielbiam , cudne roślinki.Pozdrówka Weroniko i dla M równiez.
Bogdzia 22:10, 28 kwi 2014

Kasik napisał(a)
Bogdziu u Ciebie wiosna na całego, te serduszka wśród niezapominajek to obrazek przecudny. A mnie się wydawało, ze niezapominajki kwitną później. No i pomyliłam się.
Zaczyna się spektakl - piękny spektakl, który funduje przyroda. No oczywiście Twój udział w tym wszystkim jest niebagatelny.

Aaaa. Rozmawiałam z braciszkiem o tych opowieściach przyrodniczych- a on -tylko się uśmiechał szelmowsko

Pozdrawiam

Moze dlatego że napisze jakieś opowiadania? Na to licze.Pozdrawiam.
Bogdzia 22:11, 28 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)

Cu-dow-ne!!!

To jest tylko częsc rabatki , jest wieksza i serduszek tez jest więcej. A Ty masz serduszki?
Tess 22:21, 28 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

to Princess Ann, zólta nie jest , ma odcień zieleni więcmożna powiedziec ze limonkowa ale jeśli chodzi o kolory kazdy ma inne odczucia wiec wkleję zdjęcia kwiatów. Napisze jeszcze tylko że w mroźne zimy moze podmarzac i nie kwitnąc ale Twój ogród jest w mieście , osłoniety budynkami i chyba w nim by dakla rade , na rozlewisku chyba jednak bedzie marzła.

Pięna jest. Chciałam ją do przedogródka w Warszawie, pasowałaby do citronelek.

Ale tam pólnocna strona i wietrzna.
Bo od strony ulicy.
To jak, da radę, czy nie zawracac sobie głowy?