Tak. Najlepiej wykopać studnię. Tak robię w każdym przypadku. Swojego i nie swojego ogrodu. Wtedy do systemu nawadniającego mam takie źródło, jakiego potrzebuję.
DOKŁADNIE. Ja w roku 2018 zużyłem ponad 300m wody i liczę, że na ogród wylałem jakieś 200m. Jaki miałby być zbiornik i ile musiało by lać w sezonie, żebym obsłużył ogród Do tego lałem oszczędnie, tylko na przetrwanie roślin, bo na "bujny rozwój" musiałbym wylać jeszcze więcej. Sam ogród ma jakieś 14arów, jest ściółkowany, czerwiec-lipiec nie padało ani razu, a ciągle słyszę pytania znajomych z bloków o łapanie deszczówki Lepiej kasę wydać na studnie głębinową, jeśli jest taka możliwość oczywiście
Dzięki Na fotach szału roślinnego nie ma, z powodu pory roku. Myślę, że latem będzie ładnie, tym bardziej jak podrosną brzozy, 3 dorenbos i 2 gracilis (chyba dobrze napisałem nazwy)
Tak, zgadzam sie w 100%, dlatego właśnie nowy taras bedzie powiekszony o miejsce w ktorym byl trawnik. Cala powierzchnia tarasu bedzie wynosiła 18m2
Rabatki beda podwyzszone, od 2ch stron, wschodniej i poludniowej.
Wypłytowany taras jest za mały. Masz kilka stref, meble jadalniane i meble kawowe, a wszystko stoi na za małym tarasie.
Trzeba wydzielić oddzielny kącik.