Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Hirutkowy raj:)) 22:15, 24 sie 2014

Do góry
Krysiu coś ostatnio kryjesz takie cudne wypasione rośliny, rabaty są piękne i bujne trzeba się tym chwalić i pokazywać Hortensje imponujące.
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:13, 24 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Syla ratuj jedno z moich ulubionych miejsc w Twoim ogrodzie te kółka z bukszpanu to przecież majstersztyk nie mogą się zmarnować, niech ten deszcz przestanie już padać. Ja podobnie już od 3 tygodni nic nie podlewałem tyle, że u mnie piasek to szybko woda ucieka.
Szkoda tych ptaszków...

Niech przestanie padać !!! nie mam tyle parasoli
Pomidory już odżałowałam .... a o kółka i inne bukszpany powalczę
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:09, 24 sie 2014

Do góry
Syla ratuj jedno z moich ulubionych miejsc w Twoim ogrodzie te kółka z bukszpanu to przecież majstersztyk nie mogą się zmarnować, niech ten deszcz przestanie już padać. Ja podobnie już od 3 tygodni nic nie podlewałem tyle, że u mnie piasek to szybko woda ucieka.
Szkoda tych ptaszków...
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:52, 24 sie 2014

Do góry
na wiosnę podzielę tę hostę i uzupełnię luki ... nie wiem jak ona duża rośnie - muszę doczytać
Ogródek Iwony 20:32, 24 sie 2014

Do góry
No chyba, że tak rzeczywiście gęsto wysiana, jeżeli jest już przegrabiona to dobrze, bo nie raz zmyło mi nasiona podczas deszczu no i trawa o wiele dłużej kiełkuje.
Ogródek Iwony 20:24, 24 sie 2014

Do góry
Iwono jeżeli chodzi o żurawki w takim kolorze o jaki pytałaś to polecam dwie niezawodne odmiany Peach Flambe lub Mahogany, mam je 2 lata i dobrze rosną i przy okazji posadzone są na wystawie południowej, brak przypaleń, ale jak to bywa z żurawkami na słońcu podczas upałów i mocnego nasłonecznienia konieczne jest zapewnienie wilgotnego podłoża
Tak sobie troszke przy okazji nadrobiłem i świetna metamorfoza co do wysianej trawy mam rade bo widze, że jest wysiana bezpośrednio na grunt, żeby szybciej wzeszło najlepiej delikatnie przegrabić nasiona z ziemią tak nie więcej niż na 1cm. Przy okazji przy ewentualnym deszczu, duża częśc nasion nie popłynie z wodą. U mnie tak wysiana wzeszła po tygodniu (no ale fakt, że były wysokie temperatury co sprzyjało)

Co do kulek to jeżeli chcesz posadzić trzy w tym miejscu to lepiej trzmiliny bo tuje o wiele szybciej urosną i będą za duże
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:49, 24 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Donia a niech się rozłazi o to mi chodzi, a gdy będzie zbyt szaleć to użyje łopaty na pewno nie jest mocno ekspansywna... odpowiadając na pytanie to sadziłem wprost do gruntu bez doniczek.

Z takiego samego założenia wychodzę
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:17, 24 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Miałem taką nadzieje, że będzie świeża prcja zdjęć Jak zwykle jestem zachwycony.
Ciekawi mnie co się stało z gniazdem ptaszków w kulce cisowej?

Krążą po moim ogrodzie koty .... prawdopodobnie one pochłonęły ptaszki
Ogród niby nowoczesny ale... 17:07, 24 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Dwa razy nabrałem się na lustro można się z nim zapomnieć, dobrze że nie ma tam imitacji ścieżki
Zestawienie trawkowe super

To dobry pomysł
Ciekawe, ilu gości wchodziłoby w lustro ?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:04, 24 sie 2014

Do góry
Olu najgorsze jest to, że ja jestem wielbicielem minimalizmu, najlepiej ograniczyłbym się do bieli i odrobiny szarości, ale coś po ogrodzie tych upodobań nie widać, chociaż jak znajoma weszła pierwszy raz do mojego pokoju stwierdziła, że czuje się jak w psychiatryku no i w końcu wymieniłem białe zasłony i biały dywanik na szare

Marto z tym podnoszeniem to nie ma u mnie problemu, ale takie ciągłe podrzucanie od całkowitego przysiadu do wyrzutu 'w powietrze' okazało się bardziej męczące i w końcu mi coś strzyknęło
No a rabata jak zwykle wyszła o kilka kolorów przesycona
Ogród niby nowoczesny ale... 16:58, 24 sie 2014

Do góry
Dwa razy nabrałem się na lustro można się z nim zapomnieć, dobrze że nie ma tam imitacji ścieżki
Zestawienie trawkowe super
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:44, 24 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Kolorowe rabaty to Twój znak rozpoznawczy, pięknie wyszło !
Psiaczek uroczy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:37, 24 sie 2014

Do góry
Donia a niech się rozłazi o to mi chodzi, a gdy będzie zbyt szaleć to użyje łopaty na pewno nie jest mocno ekspansywna... odpowiadając na pytanie to sadziłem wprost do gruntu bez doniczek.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:35, 24 sie 2014

Do góry

Lece bo chce...

Podsumowując... nie tak to miało wyglądać ale jak robi się coś z rocznym wyprzedzeniem planów bez konkretnego 'planu' to wychodzi takie pstrokate coś, na razie jestem zadowolony, ciekawe jak to będzie wyglądać w przyszłym roku, na pewno będzie ciasno, a mnie jeszcze kusi wepchnąć rozchodniki przed hortensje, ale w tej sprawie nadal trwa silna walka z chęcią, a rozsądkiem
Mam jeszcze zdjęcia z ogrodu, ale w sumie nic się nie zmieniło.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:24, 24 sie 2014

Do góry
Wczoraj wieczorem jeszcze obolały wyszedłem zrobić zdjęcia rabaty... mówie wam podrzucanie 15 kilogramowym chrześniakiem przez pół godziny nie jest dobrą zabawą tym bardziej dla osoby ostatnio bardzo mało aktywnej sportowo, dwa dni z głowy z bólem pleców i bardzo dużym ograniczeniem ruchowym

Zdjęcia z 30 lipca i 23 sierpnia.. oczywiście prysznic ogrodowy preszkadzał tylko trawnik skosić

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:06, 24 sie 2014

Do góry
Żurawki mają jeszcz mnóstwo czasu na ukorzenieni, swoją drogą z mojego doświadczenia te dzielone właśnie w tym terminie najpóźniej do połowy września są najmocniejsze i w kolejnym roku juz są sporymi okazami. Mnie podział żurawek dopiero czeka i coś czuje, że na 100 doniczkach się nie skończy, a to i wiele innych rzeczy musze zrobić w tym tygodniu...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:57, 24 sie 2014

Do góry
Moniko kopowanie, inspirowanie wszystko dozwolone oczywiście wiem o co chodziło

Ewelino moje nasadzenia w tym miejscu wołały o pomste, a że to wejście to było trzeba to zmienić

Iwono ja na ten rok podziękuje zakupom internetowym ja nie mam do tego szczęścia, są tylko 3 rzeczy które zamawiam: cebule, liliowce i żurawki, ale tylko z sprawdzonych miejsc.

Elu z głosowaniem żadna strata, to tylko zabawa

Każdy poprawia sobie humor na swój sposób chociąz ten z CO jest dośc skuteczny, a z tymi trunkami trzeba uważać przecież

Ps. zestaw ściereczek do ekranu to podstawowy zestaw forumowicza... ciekawe dlaczego nasączone są spirytem

Violu taka postawa tylko do naśladowania, ale zawsze jakoś dodatkowo trzeba sobie humorek poprawić.
Tak nawiasem wszystkie trunki procentowe są beee, najlepsze są soczki ze świeżych owoców i takie preferuje najbardziej

Ogarniam zdjęcia do porównania moich prac rabatwych i przy okazji polecam sobie zobaczyć skecz Kabaretu Skeczów Męczących nie pamiętam kiedy tak głośno rechotałem aż miałem wizytacje w pokoju z pytaniem czy czasem ze mną wszystko w porządku.
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:29, 24 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu sadziłaś Marmalade, czyli te same co Ana.

Meldunek.. po podlaniu Dithane kilka wygląda, że może sie pozbierają, widać nowe przyrosty w środku... niestety pada.. wiec nic więcej dla nich zrobić nie mogę... jak czekać..
Za to odłamałam przyrosty w Delta Dawn.. i zrobiłam sadzonki w szklarnii.. przy brzegu będą miały naturalne podciekanie wody zimą, i może sie korzenią do wiosny... Jak katalpa sie połamała i odsłoniła krajobraz "za".. to idiotycznie zaczęło wyglądać połowa Delta, połowa Sweet.. i pomieszane hosty... będzie przemeblowanie wiosną Stawiam na Delta Dawn,, bo Sweet potem się robią takie klapciuchy.

Z jeżówek nowych .. mam jeszcze nie posadzoną Secret Joy.. wygląda ślicznie.. na razie tkwi w doniczce i czeka co z nią zrobić..

A moja jedna siewka wygląda najlepiej..
6 lipiec

I dziś

Moja codzienność - ogród Oli 10:44, 24 sie 2014

Do góry
Ja tam jeszcze do dużej wiedzy na temat trawek mam daleko, ale nie wyglądają mi te twoje na Variegatusa niemniej rabata świetna, a te proste linie jak z bicza strzelił są świetne muszę się patrzeć i uczyć bo kiedyś też mnie coś takiego czeka.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:38, 24 sie 2014

Do góry
Marzenko nie wiem czy widziałaś bo zapomniałem wcześniej napisać, zostawiłem coś u siebie na 336 stronie.
U mnie również traw przybywa na potęge... do Wojsławic też z wielką chęcią bym się wybrał, ale nie wiem czy będę w tym terminie w domu, a szkoda...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies