Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 18:42, 01 lis 2021

Do góry
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/229/2290217/original.jpg[/img]
wysypałam trociny, bo eMuś piłował drzewo, ale gdy skończę rabatę to wysypię korę

Witaj Elisko ,

Jestem troszkę do tyło z forem ,
ale rabatka wyszła super ,
Zimą cofnę się głębiej w wątek

pozdrawiam
Ogród Basi i Romka 18:40, 01 lis 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Dziś kolejny ładny dzień

Basiu jesień pięknie wybarwiła listki, dywanik z nich pierwsza klasa! A wszystkie grzybki jak prawdziwe
W pogoni za wymarzonym ogrodem 18:28, 01 lis 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
WitajTeż polecam filmy z Alanem, małą przestrzeń można pomysłowo zagospodarować
Od sąsiada na wprost pod ogrodzeniem posadziłabym lekkie w odbiorze drzewka Ostatnio modne są judaszowce na forum, ale ja bym poleciła ze względu na formę, bo dołem dość wąsko, a górą lekko ale szeroko, wiosna kwitnie jesienią się przebarwia. Osłoniłby od strony sąsiada od wiosny do jesieni. Lub jakiegoś klona palmowego, albo trzy wiśnie amanogawy.

Witam
Mam bardzo ciężką, gliniastą glebę. Da radę? Czytałam że takich nie lubi, ale mam caraganę która też nie lubi ciężkich i podmokłych a jakoś daje radę.
Ten Judaszowiec wygląda ślicznie. Tylko jak będzie zrzucał liście przy ogrodzeniu, to nie wiem czy sąsiedzi mnie nie pogonią z grabiami

I jak te trawy ogarnąć. Na tą rabatę nie mam pomysłu, a mam na niej do przesadzenia pięciorniki, dwa berberysy, dwie tawuły, dwie krzewuszki nana i trzmielinę.

Ja z tych, co to sadzą za dużo i za gęsto, a potem mają problem.
W ogóle jak tak siedzę na Ogrodowisku i patrzę na Wasze cudne rabaty, to mi ręce opadają przy moich. Wszystko mam źle.

Przerabianie ogródka pod swój gust 18:16, 01 lis 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Kasiu przepięknie prezentują się twoje rabaty jesienią. Zdziwiłam się,że ostrogowce kwitną w październiku. Muszę zacząć przycinać swoje, nie wiedziałam,że powtarzają kwitnienie...
A te trawki z podpórkami to trzcinniki?...jakie?...Overdam?
April podbija las... 18:09, 01 lis 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Jesienna bajka

Oj tam, oj tam. Choć jesień w tym roku faktycznie złota i ognista. Wyjątkowo nas rozpieszcza. U wszystkich oglądam takie cudne przebarwienia że oczopląsu można dostać z zachwytu.
Ja w przyszłym roku muszę się koniecznie mocniej zaastrować. To moja nowa miłość

April podbija las... 18:02, 01 lis 2021

Do góry
Helen napisał(a)
Przyszłam podziwiać, pięknie masz. Te jesienne foty bardzo urzekają, zwłaszcza żółto-brązowe przebarwienia. Zostawiam achy dla Twojej pracy.

Dzięki Helen, to zasługa słońca. Niestety dobre dni się kończą, nie będzie już co focić, jutro ma padać. Niby dobrze, bo ja wczoraj i dziś podlewam tam gdzie zimozielone, bo susza ogromna. A jest ciepło więc woda potrzebna.

Przerwa na kawę... 17:55, 01 lis 2021

Do góry
A to dzisiejsze pole walki
April podbija las... 17:54, 01 lis 2021

Do góry
Dorii napisał(a)

Sama prawda
Czerwień, pomarańcz i limonkowa zieleń, to zestawienie powala na kolana

Dorii, ja w tym sezonie mam taką fazę na kolor limonkowy, że dodaję go do wszystkiego. A nie oszukujmy się, hakonki to klasa sama w sobie, wszędzie pasują

Przerwa na kawę... 17:53, 01 lis 2021

Do góry
A to kulisty

I zwyklak
Przerwa na kawę... 17:52, 01 lis 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
U mnie tez slender się zaczerwienił ale tylko na czubku
mój środek ma ładny
April podbija las... 17:46, 01 lis 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Aprilku
zachwycam się Twoim ogrodem śliczną masz jesień

i jeszcze koci arystokrata słodki

Magdo koty korzystają z ciepła ile się da. Znoszą mi skarby do domu w postaci martwej jak i żywej. Ostatnio krzyku narobiłam jak mi niemal na kolana kocur rzucił żywą ryjówkę. To tyle w temacie "słodkich arystokratów"

April podbija las... 17:40, 01 lis 2021

Do góry
April napisał(a)

Klony palmowe uwielbiam. Gdyby nie to że takie wrażliwce, to obsadziłabym nimi pół ogrodu
Teraz zachwycam się jeszcze szałwiami. Poza różami to już ostatnia bylina jaka jeszcze kwitnie

U mnie juz dawno zmrożone, wycięłam badyle
April podbija las... 17:39, 01 lis 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Też mam te same pokusy.
Aprilku, jesień też polubiłam dzięki własnemu ogrodowi. Można bez końca patrzeć na tę cudowną "ognistość".

No chyba GPSa zamontuję do rzeźby, żeby śledzić ewentualne jej wędrówki
Haniu, u ciebie jesień dojrzalsza, bardziej się przenikają kolory. U mnie to jeszcze pojedyncze plamy. Ale mocno w tym sezonie postawiłam na drzewka i krzewy liściaste, więc niech tylko podrosną. Z każdym sezonem będzie mam nadzieję ciekawiej.

Na razie cieszy nawet samotny listek

April podbija las... 17:33, 01 lis 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

A to nie jest przypadkiem Miskant memory?

Wiesz co, to bardzo możliwe, bo sadziłam go na tej rabacie. Niestety miskantów sobie nie pozaznaczałam a mam ich tam więcej. Zapisywałam sobie jak sadziłam, musiałabym przewertować jakieś stare kalendarze, ale to raczej zajęcie na długie zimowe wieczory

Tutaj świecą na żółto prosa Nordwind, jeszcze kilka dosadzę na wiosnę bo są przepiękne

April podbija las... 17:27, 01 lis 2021

Do góry
Judith napisał(a)
Zdecydowanie zbyt rzadko pokazujesz tu ogród . Pięknie jest.

Judith, niestety praca zawodowa bardzo mnie absorbuje. Też bym chciała mieć więcej czasu na ogród, zdjęcia i podtrzymywanie kontaktów towarzyskich na forum. Niestety to chwilowo dla mnie luksus

Ostatnie żółte liście na oczarze Jelena i wszechobecne u mnie hakonki. W kwestii hakonek to mogę powiedzieć: ciągle ich za mało

Jak z niczego stworzyć przytulny zakątek 17:25, 01 lis 2021

Do góry
Ja bym poszerzyła rabaty mniej więcej tak

Brakuje zaznaczenia gdzie są drzwi, a gdzie okna i jak będzie biegła nawierzchnia wokół domu. Przy domu tez by się przydały rabaty. Ten plan jest więc niekompletny.
Byc może ta na dole jest troszkę za szeroka.
April podbija las... 17:23, 01 lis 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Aprilku, zdjęcia o zachodzie słońca są zachwycające . Jesienne barwy wyglądają bosko w Twoim lesie .
Rabatka z klonami i hakonką 10/10!

Klony palmowe uwielbiam. Gdyby nie to że takie wrażliwce, to obsadziłabym nimi pół ogrodu
Teraz zachwycam się jeszcze szałwiami. Poza różami to już ostatnia bylina jaka jeszcze kwitnie

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:05, 01 lis 2021

Do góry
Fall Gardens Magazine w USA

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:01, 01 lis 2021

Do góry
Październikowy numer Garden Answers w Wielkiej Brytanii

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:54, 01 lis 2021

Do góry
Drogi są już o niebo lepsze ale zachowanie niektórych kierowców i pieszych to naprawdę igranie z losem
Soczek po zdrowotności wskazany

sosna(schwerina) Wiethorst
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies