Marta, widzisz, nie umiem stać w miejscu i zadowoli się tym co mam, ciągle mnie ciągnie do zmian
Dzisiaj postawiłam nowy leżak koło klona tam gdzie miałam ciąć rabatę i tak mi pasuje bardzo. Lecę dokupić drugi póki jeszcze jest w sklepie. Wprawdzie leżak docelowo ma być na tarasie, ale zobaczymy jak będzie jak elewacja elewacja zrobi i poustawiam wszystko na tarasie
Dziękuję Na pewno te dwa klony przy stipowisku połączę hakonkami. To już zdecydowane. A na hakonkach lekka ławeczka bambusowa.
I z bliska.
One były nisko szczepione na 1.40cm.
Nie są od dołu tak gęste jak u Ciebie ale to nawet dobrze bo korona jest trochę wyżej. W innym razie liście byłyby w grackach. Miskanty mają już ze 1,80 cm.
Wszystkie razem od tyłu raz jeszcze.
I z osobna, od lewej najmłodsza, środkowa i ostatnia są 3 lata u mnie.
Basiu tak baron trochę za wysoka ale sama w sobie nie jest brzydka.
Ja bym tam posadziła tawuły są mocne i podtrzymają jeżówki rozjaśnia kulki zobacz sobie tawułę "gold flane" i "golden carpet" obydwie odmiany bardzo ładne tylko ta cytrynowa może złapać mączniaka. Za to golf flame nie do zdarcia może kwitnąć lub ja ciąć aby nie zakwitła.
A teraz spam nowej rabaty. Przepraszam, ale ja ją uwielbiam. Większość połączeń i zestawień roślin się sprawdziła, cieszą oko od wiosny. Obecnie w sierpniowym wydaniu.