Widocznie niechcący nacisnęłaś kilka razy Enter - stąd taki odstęp. Przycisk Delete (Del) naciskany pojedynczo pozwoli likwidować te nadprogramowe puste wiersze
Wczoraj, w ramach detoksu od zieleni zrobiłam sobie babski spacer po Berlinie. Było baaardzo przyjemnie, chyba z 20lat tam nie była. Miasto bardzo się zmieniło, przy okazji znalazłam sporo miejsc świadczących o tym, że coraz bardziej myśli się o przyrodzie nawet w tak zabudowanym mieście. Prócz parków pojawiły się nowe, czasami miniaturowe enklawy zieleni.
Tu w ogóle nie czuło się, że kilka metrów dalej przebiega ruchliwa ulica.
Tutaj czułam się bardziej jak we Francji, wisteria delikatnie powtarzała kwitnienie
Przejrzałam starą wizytówkę i … człowiek nie zdaje sobie do końca sprawy jsk bardzo ogrod się zmienia. Patrząc na stare zdjęcia starałam się zrobić mniej więcej w tym samym miejscu.
Stare zdjęcia są z 2017, nowe sprzed 10 minut
Na obydwu zdjęciach są hortensje i ligustry a różnica ogromna
Tutaj tez są hortensje i Umbraculifera - 4 lata robią różnicę
Haniu, zachwycam się miejscem, które stworzyłaś. Wzrok miło przebiega po tej tajemniczej ścieżce, która odsłania coraz to nowe niespodzianki i pozostawia ciekawość, co jest dalej, tam za czuprynami miskantów. Perowskia tworzy z tej perspektywy wyraźną, acz nadal subtelną plamę. Podziwiam przedpłacie, podziwiam graby, u Ciebie tak spójnie wpisane w rabaty. Ogrody późnoletnie to właśnie trawy, już wytrawione w formie, a jeszcze zielone i świeże wyglądem, nie wyobrażam sobie ogrodu bez ich udziału.
Za Twoją inspiracją rozważam nabycie wiąza Jacqueline Hiller, co prawda imię Jacqueline z osobistych powodów kojarzy mi się nie najlepiej, ale przełknę to, o ile znajdę mu dobre miejsce. Z braku odpowiedzi na to pytanie wstrzymałam się wczoraj przed wzięciem pięknego, 1,5 metrowego okazu w niezwykle atrakcyjnej cenie. Nie wykluczam, że jutro może dojść do nieoczekiwanego zwrotu akcji.
Moja granatowa budleja Black king ...i czy widać bardzo jej kwiatostany ?? Nie bardzo. i miałam ją przesadzić na drugi rok.
W zbliżeniu dopiero wygląda ładniej
Ale byłam w czwartek na ryneczku zobaczyłam białą budleję i kupiłam.I posadziłam tuż obok granatowe.Niech rosną i się przeplatają kwiatami i być może będą podkreślały swoje kolory kwiatów.A moze mi sie tak wydaje ? Zobaczymy na drugi rok jak mój plan się sprawdzi
Jak oczywiście przezimuje biała i granatowa.