Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Osiedlowy ogródek 13:15, 15 sie 2021

Do góry
Zobaczcie jakie kulkowisko u Wioli

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 13:13, 15 sie 2021

Do góry
Joann napisał(a)
Werbena za stipą... no cóż, stipa jak widac może robić za tło każdej rośliny Eksponuje ją jak mało która roślina drugiego planu

Jest w tym dobra

Zieleń, drewno i antracyt 13:13, 15 sie 2021

Do góry
Starsze założenia też mi się podobały.
Pasy z różnych odmian bukszpanów

Wśród nich takie przyjemne kompozycje

Albo donice
Ranczo Edy 13:11, 15 sie 2021

Do góry
eda napisał(a)
Miłego dnia

No jestem pod wrażeniem pięknie kwitną, ale widziałam też u Ciebie budleje w rozkwicie pięknie, obficie Ci kwitną
Ogród do odnowy 12:59, 15 sie 2021

Do góry
zawitka napisał(a)
Twoje zdjęcia to cudo i raj na ziemi .A 4 te od dołu----bomba .Co wysiałas z tej doniczki z ziemią to coś bordowego zatrzymaj mi parę kolorowych sadzonek .

Jest to mozliwe??????

o tym piszesz?
Zieleń, drewno i antracyt 12:56, 15 sie 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Były też bardzo przyjemne oazy wewnątrz kamienic. Ta akurat cudownie pachniała budleją, miała przyjemne wgłębniki i mini dziką łączkę.

Ta donica podoba mi się te kwadraty z trawnikiem przed nią fajnie to wygląda
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 12:52, 15 sie 2021

Do góry
zawitka napisał(a)
Ha ha próbuję raz mi wychodzi dobrze a raz chochlik działa .Dzięki Gosiu będę uwazać

i trenować aż do skutku.

A wiesz może dlaczego mi się robi taka duża przerwa czasami między zdjęciami a pod

pisem. Kwiatuch dla Ciebie.

Dzięki za piękną różyczkę

Widocznie niechcący nacisnęłaś kilka razy Enter - stąd taki odstęp. Przycisk Delete (Del) naciskany pojedynczo pozwoli likwidować te nadprogramowe puste wiersze
Zieleń, drewno i antracyt 12:51, 15 sie 2021

Do góry
Były też bardzo przyjemne oazy wewnątrz kamienic. Ta akurat cudownie pachniała budleją, miała przyjemne wgłębniki i mini dziką łączkę.

Ogród Basi i Romka 12:47, 15 sie 2021

Do góry
Iksja ogrodowa zakwitła jednym kłosem

A świecznica w cienistym jeszcze czeka, chociaż jej pąk nierozwinięty, też mi się podoba

Taki kontrast dwie różne części ogrodu

Zieleń, drewno i antracyt 12:31, 15 sie 2021

Do góry
Wczoraj, w ramach detoksu od zieleni zrobiłam sobie babski spacer po Berlinie. Było baaardzo przyjemnie, chyba z 20lat tam nie była. Miasto bardzo się zmieniło, przy okazji znalazłam sporo miejsc świadczących o tym, że coraz bardziej myśli się o przyrodzie nawet w tak zabudowanym mieście. Prócz parków pojawiły się nowe, czasami miniaturowe enklawy zieleni.
Tu w ogóle nie czuło się, że kilka metrów dalej przebiega ruchliwa ulica.

Tutaj czułam się bardziej jak we Francji, wisteria delikatnie powtarzała kwitnienie

Metamorfozy ogrodowe 12:09, 15 sie 2021

Do góry
Przejrzałam starą wizytówkę i … człowiek nie zdaje sobie do końca sprawy jsk bardzo ogrod się zmienia. Patrząc na stare zdjęcia starałam się zrobić mniej więcej w tym samym miejscu.
Stare zdjęcia są z 2017, nowe sprzed 10 minut

Na obydwu zdjęciach są hortensje i ligustry a różnica ogromna

Tutaj tez są hortensje i Umbraculifera - 4 lata robią różnicę

Różyczki były talie malutkie

Ogród Basi i Romka 11:58, 15 sie 2021

Do góry
A pozostałe rośliny dostały takie miejsce, bardziej słoneczne

I jeszcze takie

Taki nasz zwiastun jesieni, jak kwitnie to za chwilę mamy jesień
Trochę ślimaki, też ja podziurawiły

Ogród Basi i Romka 11:50, 15 sie 2021

Do góry
Powstał też taki kąt, ten trochę wcześniej, czeka aż rośliny się rozrosną a wczoraj trafił tam dziurawy pień

I jeszcze takie, ten dostał żurawkę, ciekawe czy będzie rosła

Ogród Basi i Romka 11:45, 15 sie 2021

Do góry
Wrzosy posadzone, moje nieduże wrzosowisko trochę powiększone i wzmocnione, stary pień trochę się sypał

A było tak, dużych zmian nie ma, dosadzilismy 4 wrzosy

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 11:27, 15 sie 2021

Do góry
Ha ha próbuję raz mi wychodzi dobrze a raz chochlik działa .Dzięki Gosiu będę uwazać

i trenować aż do skutku.

A wiesz może dlaczego mi się robi taka duża przerwa czasami między zdjęciami a pod

pisem. Kwiatuch dla Ciebie.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 11:15, 15 sie 2021

Do góry
zawitka napisał(a)
Teraz moje kolory widać bo to przed jesienne kolory.

Nie wiem dlaczego mi tak czasami przeskakuje.

Na klawiaturze Enter powiększa odstępy Del je likwiduje. Potrenuj, bardzo dobrze Ci idzie
Mój nowy ogród na wsi 09:58, 15 sie 2021

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:36, 15 sie 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu, zachwycam się miejscem, które stworzyłaś. Wzrok miło przebiega po tej tajemniczej ścieżce, która odsłania coraz to nowe niespodzianki i pozostawia ciekawość, co jest dalej, tam za czuprynami miskantów. Perowskia tworzy z tej perspektywy wyraźną, acz nadal subtelną plamę. Podziwiam przedpłacie, podziwiam graby, u Ciebie tak spójnie wpisane w rabaty. Ogrody późnoletnie to właśnie trawy, już wytrawione w formie, a jeszcze zielone i świeże wyglądem, nie wyobrażam sobie ogrodu bez ich udziału.
Za Twoją inspiracją rozważam nabycie wiąza Jacqueline Hiller, co prawda imię Jacqueline z osobistych powodów kojarzy mi się nie najlepiej, ale przełknę to, o ile znajdę mu dobre miejsce. Z braku odpowiedzi na to pytanie wstrzymałam się wczoraj przed wzięciem pięknego, 1,5 metrowego okazu w niezwykle atrakcyjnej cenie. Nie wykluczam, że jutro może dojść do nieoczekiwanego zwrotu akcji.
Dębowe zakątki 08:18, 15 sie 2021

Do góry
Moja granatowa budleja Black king ...i czy widać bardzo jej kwiatostany ?? Nie bardzo. i miałam ją przesadzić na drugi rok.

W zbliżeniu dopiero wygląda ładniej

Ale byłam w czwartek na ryneczku zobaczyłam białą budleję i kupiłam.I posadziłam tuż obok granatowe.Niech rosną i się przeplatają kwiatami i być może będą podkreślały swoje kolory kwiatów.A moze mi sie tak wydaje ? Zobaczymy na drugi rok jak mój plan się sprawdzi
Jak oczywiście przezimuje biała i granatowa.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:17, 15 sie 2021

Do góry
Teraz moje kolory widać bo to przed jesienne kolory.

Nie wiem dlaczego mi tak czasami przeskakuje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies