Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

nyna76 00:04, 14 mar 2022

Mgduska napisał(a)

A też masz taki zaskok - "O, tu posiałam? No coś takiego!?".
Myślę jeszcze o znacznikach. Te moje są eko, bo recykling. Ale na rabatce, po podlewaniu, pieleniu i po pewnym czasie, mało co na nich widać. Myślę, czy by nie kupić porządnych, białych i też mieć na całe życie. Ale tak strasznie nie lubię kupować plastiku. Dylemat proszę ja Ciebie

A ja sobie sprawiłam takie z butelek po mleku.

Na tych kupnych znacznikach po zimie znika napis. To będzie próba
Kokesz 06:46, 14 mar 2022

Najlepiej pisać ołówkiem, wtedy napis nie znika. Podpatrzyłam w Botaniku tylko trzeba plastik delikatnie zmatowić papierem ściernym
Bardzo ładne i tanie znaczniki kupiłam ostatnio w Dealz.
antracyt 07:02, 14 mar 2022

Podpatrzyłam, że Monty Don też ołówkiem opisuje znaczniki.

Ania, bardzo ładnie Ci wyszła własna produkcja Moje są z odzysku, ale zdecydowanie nie tak fajne.

Magara, mam podobne okołocovidowe przemyślenia, dotychczasowego postępowania nie zmieniłam, bo dobrze mi z nim.

Magda, plastik kupiony na długie lata, to wg mnie zupełnie coś innego, niż jednorazówki. Gdybym czuła potrzebę zakupu, to nie miałabym zbyt dużych dylematów.

Macham do Was dziewczyny poniedziałkowo
Mgduska 08:48, 14 mar 2022

Magara napisał(a)

Ja się przyznam bez bicia, że kupiłam, 50 sztuk... Wcześniej miałam opisy na drewienkach, wycinałam z kubełków po jogurcie etc. Przemyślałam jednak sprawę i uznałam, że znaczniki wielorazowe, zmywalne, ułatwią mi życie, a świata i tak nie zbawię Jeszcze przed epoką covid wydawało mi się, że ma sens działanie jednostki na rzecz środowiska w zakresie zmniejszania ilości śmieci niepotrzebnych, ale covid przyszedł i pozamiatał chociażby ilością jednorazowych maseczek i rękawic Staram się oczywiście nie generować niepotrzebnie, ale bardziej dla siebie samej i własnego dobrego samopoczucia niż z wiary, że to ma sens globalny

Wszystko prawda. Najgłupsze jest to, że Europejczycy mają czkawkę z powodu papierka rzuconego na trawnik, a są narody, które tonami wywalają śmieci do oceanu i powieka im nie drgnie, w tym maseczki jednorazowe używane 5 minut, w czasie przejścia z szatni do basenu. A mimo tego, nie lubię się dokładać do interesu Na plastik reaguję alergicznie od początku masowego użycia woreczków plastikowych. Całe szczęście, era zachłyśnięcia się tym udogodnieniem minęła, co widać choćby po drzewach - były lata, gdzie jesień odkrywała nie tylko konary i gałęzie, ale przemyślne pajęczyny plastikowych woreczków, które wiatr porozmieszczał na każdym drzewie. Teraz jest czysto

Dobra, zrobię eksperyment - spróbuję zmatowić moje znaczniki i jeśli napisy będą trwalsze, zostanę przy nich.

Zuza, gdzie Ty jesteś???!
Kokesz 09:06, 14 mar 2022

Zuza

Ja takie kupiłam.

antracyt 10:21, 14 mar 2022

Mgduska napisał(a)

Zuza, gdzie Ty jesteś???!

Muzeum Manggha w Krakowie tzn byłam wczoraj, ale machająca zgraja Maneki Neko na poniedziałkowy poranek jak znalazł
Przy okazji polecam wystawę "Ja, kot"

antracyt 10:22, 14 mar 2022

Kokesz napisał(a)
Zuza

Ja takie kupiłam.

Widzę, że z ołówkiem w gratisie
Magara 11:31, 14 mar 2022

Fajną niedzielę miałaś
Ja też kupiłam zestaw z ołówkiem
lilarose 12:27, 14 mar 2022

nyna76 napisał(a)

A ja sobie sprawiłam takie z butelek po mleku.

Na tych kupnych znacznikach po zimie znika napis. To będzie próba

jakie ładne! - zgapiam
coś czuję, że będziemy robili takie na warsztatach i oznaczali wysiewy w ten piątek
tulucy 14:29, 14 mar 2022

Melduję, że dalii w tym roku jednak nie zamawiam. I tak nic nie ogarniam, tonie chce sobie dokładać jeszcze.... Może za rok