Darcia! Ja też na początku robiłam podobnie, dosadzałam, owijałam pnie, podwiązywałam, żeby się trzymał.
Przez pierwsze lata musi się ukorzenić, potem już rośnie, nie wiadomo kiedy.
Musisz parę lat poczekać. Wiesz, jak to z roślinami, czasem rosną szybko, a czasem im coś nie pasuje.
Miło mi, że podobają Ci się widoczki z mojego ogródka.
Dzień dobry
Mam bardzo wiele brzóz ponieważ mieszkam na wsi jednak zauważyłem ostatnio że łysieją pomyślałem że być może to już ten czas jednak pare dni temu odkryłem że są zjadane przez gąsienice.
Proszę o szybką pomoc co z nimi zrobić ponieważ jest ich pełno!
Basiu! Dziękuję. Właśnie tak, u mnie teraz już mało kolorów w ogrodzie, zieleń i hortensje. Jest jeszcze trochę jeżówek, ale to tegoroczne, więc nie mają jeszcze dużo kwiatów.
Ta rutewka, to trzy roślinki, więc jest trochę kwiatów. Wyrosły bardzo wysokie, ale nie rozkrzewiły się zbytnio.
Zaczyna mi teraz kwitnąć jeszcze jedna rutewka, która ma malutkie kwiatuszki. Jest śliczna, niestety rośnie jeszcze gorzej niż te poprzednie. Muszę dokupić drugą.
Ta druga wygląda właśnie tak, zdjęcia robiłam dziś rano, po deszczu.
Sylwia! Dziękuję za porady, tak właśnie robię. W tym roku z trzech donic, zakwitł w jednej donicy,
dwa pozostałe, nic. Trzeba czekać.
Tymczasem trzeba się cieszyć z hortensji.
Hanusiu! Dziękuję za rady. Mam trzy agapanty, dwa niebieskie i jeden biały, kwitną mi na zmianę, jeden, dwa kwiatki.
Na razie nie ma rewelacji, a na zdjęciach w internecie tak pięknie wygląda. Zimą siedzi sobie w piwnicy,
ciasno w donicy ma, więc czekam.
Dalie piękne, masz rację, przynajmniej długo kwitną.
Agapant kiepsko, ale za to przed domem kwitną białe jeżówki, długo i całkiem ładnie.
Madzia, dzięki! Elewacja w końcu nabrała tempa, z dnia na dzień widać mega postępy. Oby tak dalej to w miesiąc będzie gotowa
To fota sprzed 3 dni a dzisiaj już wszystko białe zaraz leci siatka z klejem na styropian i na końcu tynk. Zdecydowaliśmy się na zgaszoną ciepłą szarością biel a wystająca z obrysu budynku część przy tarasie (ta po prawej stronie) będzie grafitowa w ciepłym odcieniu.