Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Monika83 16:31, 18 mar 2022

Też miałam tulipanki wczesne miniaturki, pierwszego roku pięknie kwitły, w drugim roku kwitły bardzo słabo a w trzecim roku ani śladu po nich
BASIA8 19:59, 18 mar 2022

Jejku, jejku toż to wiosna pełną parą super fajnie dziękuję mam nadzieję że zdrowie szybko powróci. Buziaki.
Kasiek 20:19, 18 mar 2022

Monika83 napisał(a)
Też miałam tulipanki wczesne miniaturki, pierwszego roku pięknie kwitły, w drugim roku kwitły bardzo słabo a w trzecim roku ani śladu po nich

Monika, to przykre, ale to obecne tulipany maja to do siebie, ze szybko zanikaja. Szkoda, ale nic sie na to nie poradzi, trzeba kupic nowe
Alez masz piekne te hortki
Kasiek 20:23, 18 mar 2022

BASIA8 napisał(a)
Jejku, jejku toż to wiosna pełną parą super fajnie dziękuję mam nadzieję że zdrowie szybko powróci. Buziaki.

Wiosna i juz jest coraz cieplej

Kasiek 20:33, 18 mar 2022

Mam takie miejsce w ogrodzie, gdzie pod trawa, wyglada tak... Nie przeszkadzalo mi to dlatego nic z tym nie robilam. Teraz jednak, chce to miejsce zmieniec. Dostalam dwie skrzynki pieknych paproci, nie wiem jaka odmiana, wysokie, dosc waskie...Tylko po tej stronie domu jest dla nich polcien...Zastanawiam sie czy sie przyjma, czy sa dobrze wykopane z ziemi, czy w tym roku bede cieszy sie z ich piekna...Pamietam ze kiedys Jak przenosilam paprocie, to w pierwszym roku nie pokazaly sie, dopiero w nastepnym... Ha, nic to, posadze i bede po prostu czekac.
Moze spodoba im sie miejscowka z tylko twarda glina i zwirem...

Kasiek 20:53, 18 mar 2022

Zapraszam Was na obiecana wczesniej wycieczke, do zwiedzania miejsca przy brzegach jeziora Bodenskiego, do miasta Überlingen. W 2021 roku, od maja do pazdziernika, mozna bylo ogladac ogrody pokazowe roznych projektantow. Rowniez ogrody wodne, ostatnio tak modne i coraz bardziej popularne rowniez w prywatnych ogrodach.
Kolejnosc zdjec przypadkowa i ...chyba troche...byle jaka

Kasiek 20:57, 18 mar 2022

Mieszkam tu juz tyle lat, ale takiego pokazu, takiej gali strojow regionalnych, w jednym miejscu, jeszcze nie widzialam. I tak pieknych Kazde miasto polozone przy brzegach jeziora Bodenskiego, ma swoj stroj, swoja tradycje. Zarowno kobiety jak i mezczyzni, chetnie opowiadali o znaczeniu danego elementu ubioru...

Kasiek 21:01, 18 mar 2022

Byl rowniez dzial z propozycjami na udokorowanie nagrobkow.

Kasiek 21:06, 18 mar 2022

I kolejna alejka

Pokazy odbywaly sie w calym miescie, miescie ktore polozone jest na terenie gorzystym, wiec i ogrody pokazowe byly umiejscowiona na tarasach...Trzeba bylo sie nachodzic, ale uwierzcie mi, warto bylo. Warto, bo nie tylko proponowane kompozycje byly cudowne, ale przede wszystkim niesamowity widok na jezioro Bodenskie i okolice.
Kasiek 21:08, 18 mar 2022