Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogród Mirelli 07:26, 27 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Przepiękna!

Tak, potrafi zachwycić swoim pięknem
Mały ogród miejski 00:01, 27 lip 2016

Do góry
co to taki smuteczek Cię ogarnął, jakoś to się poukłada, nie ma co się stresować, skoro i tak nic się poradzić nie da.

Mi taki patyczek hortensjowy też zakwitł, ale na razie nie ruszam, niech sobie rośnie za tujami bo wiosny
I jak tam te jeżowki?
Mi nornica podkopała i też straty będą, aż się boję co jesienią będzie jak już teraz ryją jak szalone.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:44, 26 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Prawie nic nie wiem o tej rasie ale wygląda uroczo, u nas od razu padło na maltanczyka bo koleżanka córy takiego ma, a ja powiedziałam, że jeśli pies to jakiś maleńki.
Martwię się tylko, że do fryzjera to będzie częściej chodzić niż ja sama

No weź przestań co dwa miesiące najwyżej
Edyta a nie boisz się o ogród?
Ogród z uśmiechem 23:38, 26 lip 2016

Do góry
Ale Ci się kolekcja róż zrobiła!
Mam 3 szt. Voyage ale zupełnie inaczej wyglądają w pąku, nie są takimi filiżankami.
Tu ma być ogród :) 23:26, 26 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Mebelki widzę fajne robisz Ciekawa jestem końcowego efektu.

Ja tylko czekam aż się zrobią, bo wykonanie zlecaliśmy, efekt końcowy już wkrótce.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:25, 26 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Aaa czyli tez przerabiasz ten temat
Brałam pod uwagę rownież maltanczyka A co sądzisz o westie?

Prawie nic nie wiem o tej rasie ale wygląda uroczo, u nas od razu padło na maltanczyka bo koleżanka córy takiego ma, a ja powiedziałam, że jeśli pies to jakiś maleńki.
Martwię się tylko, że do fryzjera to będzie częściej chodzić niż ja sama
Ogród Mirelli 23:22, 26 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Aphrodite ciągle mnie zachwyca. Kwiaty piękne w każdej fazie rozkwitu.

[img

Przepiękna!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:19, 26 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Skąd ja to znam
U nas ma być maltańczyk, właściwie to już powinien być, ale że nie zamknęliśmy do końca ogrodzenia to temat się przesunął, na moje szczęście, bo coś czuję, że to mi ten pies się zwali na głowę, jak dziecku pierwszy entuzjazm minie.

Aaa czyli tez przerabiasz ten temat
Brałam pod uwagę rownież maltanczyka A co sądzisz o westie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:02, 26 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Moja córcia uparła się na psa Wychodzi na to, ze już się zgodziłam Jednak jest warunek: musi być mały i mieć włosy Macie jakieś propozycje? a najlepiej doświadczenie z takim psiakiem? i czy powinnam się bać o ogród?

Skąd ja to znam
U nas ma być maltańczyk, właściwie to już powinien być, ale że nie zamknęliśmy do końca ogrodzenia to temat się przesunął, na moje szczęście, bo coś czuję, że to mi ten pies się zwali na głowę, jak dziecku pierwszy entuzjazm minie.
Tu ma być ogród :) 22:57, 26 lip 2016

Do góry
BEATA_S napisał(a)
Mebelki fajowe, u mnie też podobne w planach Czytam o dylematach na temat blatu. Myślę, że sami musicie z Emem zdecydować co Wam bardziej pasuje i z czym się lepiej czujecie. Niewątpliwie blat drewniany będzie lżejszy.
Mam u siebie taką konsolkę z blatem betonowym i sam blat waży 25 kg. Trudno będzie manewrować takim ciężkim stolikiem, chyba, że go postawisz i nie będziesz przesuwać

Witaj Beata,
fajna ta Twoja konsolka, ale blat chyba dosyć gruby, jakieś 4 cm, prawda? Fotkę zostaw.

Ja myślę o takim o grubości 2 cm.
Tu ma być ogród :) 22:55, 26 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Pokazuj

Nie będę was maltretować serią zdjęć w stylu: meble z jedną poduszką, z dwoma poduszkami itp.
Pokażę już w całości, do weekendu niedaleko

U nas właśnie po burzy, fajnie mi ogródek podlało.
Tu ma być ogród :) 18:00, 26 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Betonowy blat to zupełnie nie moja bajka. Ciężko to wygląda, ale może właśnie tak ma być, może taka moda - nie znam się.
Ciekawa jestem co wybierzesz?

Wiesz, mój gust też ciągle ewoluuje, jeszcze do niedawna też bym betonu nie wybrała i ni stąd ni zowąd zaczął mi się podobać.
Ile osób tyle opinii, a na końcu i tak wybierzemy to co nam najbardziej w duszy gra, oczywiście spośród rozwiązań, które są akceptowalne cenowo.

A ja już testuję pierwsze poduchy, bo przywiozłam tyle ile mi się do auta wmieściło, dobrze się siedzi
Tu ma być ogród :) 17:17, 26 lip 2016

Do góry
Basiula napisał(a)
Łoo, fajnie ten betonowy blat wygląda. Warty przemyślenia.
Tylko jak ceną, beton teraz modny to pewnie i dosyć drogi?

jak na razie mam jedną ofertę i wychodzi połowę taniej niż szkło.
Tu ma być ogród :) 16:49, 26 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Piekny stolik.moim zdaniem wlasnie delikatnosc nog uwydatnia puekno betonu.

Ale ja bym sie bala.musialbybyc nie wiem czym zabezpueczony by np nienasiakal woda i nie zrobil sie ciezki.poza tym taki mokry moglby od mrozu popekac.o plamach nie wspomne.no i kruchosc...moze one sa jakos przystosowane do warunkow atmosferycznych.nie wiem

siakowa napisał(a)
na bank to jest impregnowane. widziałam i dotykałąm takich blatów na targach i mówili o tym że to jest impregnowane do tego stopnia że beton był az ciepły w dodtyku aczkolwiek to były stoły do jadalni. nie wime czy ilośc deszczu ma tu znaczenie

Tak, jest zabezpieczony przeciwwilgociowo, plamy się nie robią bo powłoka zabezpiecza przed tym, a na zimę to zabierałabym pod dach, ale na razie zbieram oferty cenowe, na nic się nie nastawiam, bo czekam co eM powie jak wróci z wojaży.
Typografia ogrodu 11:34, 26 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękny masz już ogród, rabata przy wgłębniku mnie nie dziwi, sama mam takie wielkie rozchodniki i rozplenice a w podobnym czasie co Ty ją robiłam, ale że na rozchodnikach już kwiatki się otwierają? Zapóźniony ten mój ogród w stosunku do Twojego.
czy te moje kwitna? Jeszcze nie raczej zamkniete sa.
Tu ma być ogród :) 10:58, 26 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

ciesze się i są godni polecenia, jak coś co wal do szefa
ps. zalecam negocjacje

Dzięki za rekomendację, będę pamiętać bo pewnie jeszcze nie raz coś szklanego będzie potrzebne, ale jeśli chodzi o blat to w rozmyślaniach drewno i beton wysuwają się na prowadzenie.
Z betonem byłoby podobnie jak tu, tylko u nas konstrukcja masywniejsza i śmiem twierdzić, że nawet lepiej może to wyglądać - zaczyna mnie kusić coraz bardziej, ale znając życie to jeszcze będzie kilka zwrotów akcji

Tu ma być ogród :) 10:27, 26 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Przepiękny i dlatego jestem taka zła, że mam pomyłki w zakupie tych jeżówek.

Przysłali mi ofertę na blaty z Twojego namiaru - cana znacznie lepsza niż to co wcześniej dostałam

ciesze się i są godni polecenia, jak coś co wal do szefa
ps. zalecam negocjacje
Tu ma być ogród :) 09:47, 26 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

przepiękny kolor

Przepiękny i dlatego jestem taka zła, że mam pomyłki w zakupie tych jeżówek.

Przysłali mi ofertę na blaty z Twojego namiaru - cana znacznie lepsza niż to co wcześniej dostałam
Tu ma być ogród :) 09:44, 26 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zbiorowo dziękuję za gratki, zostawiam lato w kadrze i zmykam spać

śliczne zdjęcie
Tu ma być ogród :) 09:43, 26 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Edytko, jak w całowci wygląda ta rabata? Co masz tam posadzone?

I co to jest FA?

Iwonka, pokażę za kilka dni, przy okazji fotek mebli, bo to rabata przy tarasie.
A mam tam róże Eden Rose i Giardine, między nimi gracki, w kolejnej lini kule bukszpanowe, sesleria H., jeżówki, szałwie i obwódka z lawendy.

Podoba mi się ta rabata, żałuję tylko, że bukszpany, które tam mam, po przypaleniu nawozem wyglądają koszmarnie, gdyby nie to, dla mnie byłoby idealnie.

FA to jeżówka Fatal Attraction.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies