Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:02, 19 sie 2014

Do góry
Violu pozostaje mi zostawić tylko szeroki uśmiech

Doniu dziękuje, a jeżeli chodzi o zakupy roślinne to też zawsze coś kupie, chociaż dzisiaj byłem twardy i kupiłe tylko rośliny z lsity. Jednak ostatnie wyjazdy kończyły się nadprogramowymi roślinami

Gabrysiu dziękuje

Gosiu jak to mówią... o gustach się nie dyskutuje, ale jednak jakiś trzeba mieć bo bezguści sporo, no to miało być nie napisane, ale jak pisać to to co się myśli
Ja nie zaprzecze, że marzy mi się 3 miejsce w konkursie ogólnym, taki komplecik narzędzi z fiskarsa mmm oczywiście wiesz to z dużym uśmiechem pisane.

Agato ja miałem rozpisany mniej więcej plan działania do 2016 roku z rozłożeniem kosztów jak najrówniej i przyjaźnie dla budżetu a teraz koncepcja mi się posypała. DLatego włączyłem tryb olewka totalna bo szkoda mojego czasu

Aniu bardzo mi miło.

Beato Czechy to raczej nie za blisko Wiem tyle, że w czwartek na pewno ich nie będzie, a jutro zapewne to co na dworze wieczorem już będzie w drodze.

Gabrysiu dziękuje jeszcze raz i Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:59, 19 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No ja przeczytałem dwa razy, ale i tak trudno mi się połapać Szybko się z tym uwinąłeś. Ja tam uwielbiam rabaty bylinowe i jeszcze tak obfite, chociaż coś mi się wydaje, że w przyszłym roku też stwierdzisz, że za ciasno

Ja już wiem, że za ciasno, no ale trudno Gdybym chciał posadzić rośliny w odpowiednich odstępach to na większość brakłoby mi miejsca, a tak to duuużo się zmieściło
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:48, 19 sie 2014

Do góry
No ja przeczytałem dwa razy, ale i tak trudno mi się połapać Szybko się z tym uwinąłeś. Ja tam uwielbiam rabaty bylinowe i jeszcze tak obfite, chociaż coś mi się wydaje, że w przyszłym roku też stwierdzisz, że za ciasno
Ogród z lustrem 22:40, 19 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Boje się, żebyście nie byli zawiedzeni tą wielkością, to będzie normalny ogród

Danusiu no pewnie to będzie przecież normalny ogród... i my mamy w to uwierzyć .
Wystarczy spojrzeć na warzywnik, fragment z tarasem, który pokazałaś(swoją drogą ukośne ułożenie desek to genialny pomysł). Drzewa i krzewy wymieszane z krzewami owocowymi... przecież to jest chyba największy problem jak połączyć te bardziej użytkowe elementy z ogrodem ozdobnym, a z tego co do tej pory pokazałaś tak będzie na pewno i nie jedna osoba będzie się tym inspirować.
Jeżeli dobrze widze to już widać powoli połączenie(przejście) dwóch części ogrodu, te cisy świetnie będą nawiązywać, bo jak pisałaś dalej będzie ich nie wiele.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:37, 19 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
...Agato ja się całkowicie nie gniewam i nie ma potrzeby przepraszania Wiesz ja to zawsze żyłem w swoim świecie z własnymi zasadami, co poniekąd nie przychodzi mi na dobre
No jeżeli chodzi o siostre to osobiście gra mi na nerwach, w tym roku już na 90% nic nie będzie zrobione... nie zależy im tak jak mi...

Nie dołuj się tylko i nie denerwuj, najwyżej odpuść, bo czasem to działa odwrotnie, im bardziej Tobie zalezy, tym mniej drugiej stronie. Ale oj przyjdzie ona do Ciebie, jeszcze przyjdzie, gdy stwierdzi, że czas na ogród. Ale moze to trwać latami, bo ma się inne priorytety, a ogród to nie jest tania impreza U mnie osobiście tak było Więc szkoda nerwów.

Donice bardzo mi się podobają w tej odsłonie!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:29, 19 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Viola bo ja Cie pasem pogonie dziękuje mimo wszystko za determinacje

Olu dziękuje

Doniu najgorsze coś wybrać z tych roślinek, zawsze wracam do domu z niedosytem.

Dobra, dobra, ja wiem swoje...
Kto jeszcze nie głosował ? Bo będę nękać Pozdrawiam wszystkich
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:27, 19 sie 2014

Do góry
Viola bo ja Cie pasem pogonie dziękuje mimo wszystko za determinacje

Olu dziękuje

Doniu najgorsze coś wybrać z tych roślinek, zawsze wracam do domu z niedosytem.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:18, 19 sie 2014

Do góry
Kasiu no widzisz z donic jestem na prawde wyjątkowo zadowolony, na żywo wyglądają jeszcze lepiej, aż sam się dziwie, że się tak wychwalam No a o 'nagrodzie' nie moge i na pewno nie tak oficjalnie, ale moge tylko powiedzieć, że ogromnie byłem zaskoczony

Gabrysiu nie było takiej konieczności z powodu moich głupich zasad, a po drugie są ładniejsze ogrody, ale nie poweim szczęśliwą śiódemke z chęcią utrzymam

Agato ja się całkowicie nie gniewam i nie ma potrzeby przepraszania Wiesz ja to zawsze żyłem w swoim świecie z własnymi zasadami, co poniekąd nie przychodzi mi na dobre
No jeżeli chodzi o siostre to osobiście gra mi na nerwach, w tym roku już na 90% nic nie będzie zrobione... nie zależy im tak jak mi.

Anito bardzo dziękuje szkółka znajduje się w Rudniku niedaleko Częstochowy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:18, 19 sie 2014

Do góry
jolka napisał(a)
Luki, przekopiowałam sobie do siebie Twój tekst o kostce granitowej,
mam nadzieję, że się nie pogniewasz

PS. Głos, oczywiście też oddam, bo Twój ogród żurawkowy lubię,
i jestem pełna podziwu dla wiedzy, jaką masz o roślinach

Zagłosowałaś ?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:08, 19 sie 2014

Do góry
Donia w tych donicach też była bakopa i pelargonie i jeszcze coś, ale koniec żadnych jednorocznych tu nie będzie bo słońce wita się w tym miejscu dopiero o 16 i nic nie chce rosnąć. Będę tutaj sadził tylko byliny i trawki. Ja te żurawki dzisiaj przywiozłem świeżutki, no niestety takie podzielone efektu nie dają od razu, ale w przyszłym roku to już co innego

Beato jeszcze sporo jęzówek było, ale fakt nie to co 3 czy 5 tygodni temu, zależy na czym CI zależy. Napisz może będę coś pamiętał. Jeżeli chcesz się wybrać to w tym tygodniu jest tylko okazja jutro bo od czwartku do niedzieli mają wyjazd na targi. Najlepiej zadzwonić.
Tu masz dwa zdjęcia towaru przygotowanego na wyjazd.
Jak zobaczysz to usune zdjęcia

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:07, 19 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Agato wiesz mam swoje zasady i lubie ucziwą rywalizacje, na wygraną w głosowaniu i konkursie ogólnym nie mam najmniejszych szans, ale liczyłem na jakieś miłe komentarze i takie dostałem, które są dla mnie ważne, głosowanie swoją drogą DLatego też nikt nie wiedział o konkursach nawet rodzina, tylko raz mi para z ust poszłą między słowami i się wydało ale to też miłe bo to znaczy, że mój wątek jest czytany przez niektórych dośc dokładnie ...

rozumiem Cię Łukasz: netowe juri nie jest niezalezne, niezawisłe
osobiście Cię przepraszam, bo ja z doskoku podczytuję i interesownie doradzam się u Ciebie

a rodzina chyba coraz bardziej docenia, co robisz, a siostra w szczególności, pewnie bardzo się cieszy z Twojego hobby i że chcesz się gdzieś "wyzyć"
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:52, 19 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja dzisiaj dostałem najlepszą nagrode, ale to zostanie moją tajemnicą a wiąże się z wizytą w ulubionej szkółce.
Nowe rośliny przybyły, więc ide sadzić bo od 12 padał deszcz nieprzerwanie.
Poczyniłem też nowe kompozycje doniczkowe i powiem ogromnie nieskromnie, że jeszcze tak ładne mi nigdy nie wyszły, strasznie jestem zadowolony, a tak na prawde nic specjalnego nie posadziłem

Łukasz, Ty zadowolony? Nie wierzę, chociaż raz
Jestem sobie ogrodniczka hop sa, sa 21:20, 19 sie 2014

Do góry
Witam na ogrodowisku i to na dodatek z okolic
Załóż własny wątek i pochwal się ogrodem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:15, 19 sie 2014

Do góry
Mileno święte słowa do tego trzeba dojrzeć a całe to 'niedocenianie' i tak już mało mnie przejmuje

No, a teraz kompozycje nazwijmy późno letnie.
W roli głównej piękna przewieszająca się żuraweczka Gold Cascade, dodatkowo białe wrzosy, turzyce i bluszcz.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:25, 19 sie 2014

Do góry
Ja dzisiaj dostałem najlepszą nagrode, ale to zostanie moją tajemnicą a wiąże się z wizytą w ulubionej szkółce.
Nowe rośliny przybyły, więc ide sadzić bo od 12 padał deszcz nieprzerwanie.
Poczyniłem też nowe kompozycje doniczkowe i powiem ogromnie nieskromnie, że jeszcze tak ładne mi nigdy nie wyszły, strasznie jestem zadowolony, a tak na prawde nic specjalnego nie posadziłem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:21, 19 sie 2014

Do góry
Agato wiesz mam swoje zasady i lubie ucziwą rywalizacje, na wygraną w głosowaniu i konkursie ogólnym nie mam najmniejszych szans, ale liczyłem na jakieś miłe komentarze i takie dostałem, które są dla mnie ważne, głosowanie swoją drogą DLatego też nikt nie wiedział o konkursach nawet rodzina, tylko raz mi para z ust poszłą między słowami i się wydało ale to też miłe bo to znaczy, że mój wątek jest czytany przez niektórych dośc dokładnie

Andziu bardzo mi miło i dziękuje.

Jolu pewnie, że możesz kopiować do woli a za głos też dziękuje.

Agnieszko przecież się chwale tutaj na ogrodowisku u mnie nikt z otoczenia nie docenia, nawet z tego najbliżeszego sąsiedzko rodzinnego chociaż to ostatnie ma prześwity przkonania

Agcia dziękuje bardzo
Żurawka - Heuchera 18:08, 19 sie 2014

Do góry
kachat o mamuniu teraz to sobie zagmatwaliśmy sam zgłupiałem. Teraz nie mam czasu na szukanie, ale wieczorkiem napisze o co mi chodziło z licencjami w bylinach i udokumentuje przykładami
Ogrodowe przygody 17:54, 19 sie 2014

Do góry
Agcia dziękuję
Iwona mi pasuje każdy dzień tygodnia w przyszłym oprócz piątku
Magdalenka dziękuję jeśli chodzi o podpory to je mam. Tata mi je wygina z drutu w półkole i dorabia z trzech stron tanie nóżki pomalowane są na szaro i nie za bardzo rzucają się w oczy. Prawie w ogóle ich nie widać.
Luki dziękuję., ale na razie jakoś tego nie widzę. , że ładnie. Marzy mi sie tyle zmian tego co mam, ale na razie stopuję bo finansów brak priorytet to zlikwidować katalpe i dwie thuje płożące. Na razie mam pustkę co w to miejsce wsadzić. Czekam na podpowiedzi.
Żurawka - Heuchera 16:30, 19 sie 2014

Do góry
Luki, toś mi zagmatwał całkiem Z tego co wiem, to rośliny dzielą się na te bez licencji (większość) i na te z licencją (literka 'r'). Te bez licencji każdy może rozmnażać i każdy może sprzedawać (ale jak hurtem to oczywiście po założeniu działalności itp. ). Tych z licencją nie wolno komercyjnie rozmnażać, jeśli się nie wykupi na to licencji - czyli zgody hodowcy, od którego pochodzi dana roślinka. Czyli kupić roślinę "licencjonowaną" może każdy, rozmnażać (ale nie w celach zarobkowych) może każdy (choć widziałam np. truskawki frigo których ponoć na własny użytek rozmnażać nie wolno), ale sprzedawać może tylko firma, która otrzymała od hodowcy na to licencję (i wtedy od każdej wyprodukowanej roślinki płaci taka firma hodowcy opłatę licencyjną, która jest częścią końcowej ceny roślinki, za którą płacimy). Czy jest inaczej? Bo już się pogubiłam..?
Ogród w skali mikro cz.II 16:19, 19 sie 2014

Do góry
Elu mnie się podoba takie zestawienie i jeżeli odpowiada Ci ta kolorystyka z inspiracji Danusi to dorzuciłbym jeżówke Aloha o kolorze bardzo zbliżonym do trytomy bo z nimi to nigdy nie wiadomo, a jeżówka bardziej pewna. Ewentualnie tak jak wcześniej proponowała Mała mi, dorzucić żółty kolor.
Speszjali for ju z bylinowego

Dowiedziałem się dzisiaj, że jutro mam wizytacje z gminy i sprintem musiałem udać się po wypełniacze na dziury w rabatach i przy okazji spotkała mnie bardzo miła sytuacja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies