Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Iwk4 23:28, 19 sie 2014

Donia72 napisał(a)

Hura Udało się ! Głos oddany

Głos można oddać codziennie.
Ale tylko na jeden ogród. Szkoda Łukasz, że w tym tygodniu rywalizujesz z ogrodem Any-art i Robaczka ogrodem różanym. Fani waszych ogrodów nie mogą głosować na wszystkie wasze ogródki Szkoda
lublinianka 01:33, 20 sie 2014

a tak niedawno czytałam, że nie lubisz wrzosów. dobrze, że zmieniło Ci się zdanie, bo donice są bardzo wdzięczne
Bea 06:53, 20 sie 2014

Bardzo Ci dziękuję za informację.
Będę dzwonić. Jak będzie zamknięte to z Gierczusią zmienimy kierunek.

W kierunku Czech

Pozdrawiam
Zuzula 08:21, 20 sie 2014

Kurcze, a na moim "pracowym" kompie jakieś blokady pozakładali, nie mogę się przebić. Z domowego spróbuję wieczorem oddać głos.

Łukaszu, a powiedz mi, bo mam dylemat - a Ty się znasz na wszystkim - czy jednopędowe sadzonki funkii zdążą się jeszcze ukorzenić na tyle, żeby przeżyć zimę? Widziałam u Ciebie piękne egzemplarze.

Donice cudne.
Malgosik 09:15, 20 sie 2014

Luki napisał(a)
Mileno święte słowa do tego trzeba dojrzeć a całe to 'niedocenianie' i tak już mało mnie przejmuje

No, a teraz kompozycje nazwijmy późno letnie.
W roli głównej piękna przewieszająca się żuraweczka Gold Cascade, dodatkowo białe wrzosy, turzyce i bluszcz.

Piękne kompozycje.
Będziesz przed zimą wsadzał jeszcze te rośliny do gruntu, czy zostawisz na śmierć w tych donicach?
Zawsze mam dylemat...
agatanowa 09:27, 20 sie 2014

Zuzula napisał(a)
...
Łukaszu, a powiedz mi, bo mam dylemat - a Ty się znasz na wszystkim - czy jednopędowe sadzonki funkii zdążą się jeszcze ukorzenić na tyle, żeby przeżyć zimę? Widziałam u Ciebie piękne egzemplarze.

Ja sadziłam w październiku ubiegłego roku , kochana. Więc Twoje teraz też zdążą
olaw 09:41, 20 sie 2014

Łukasz jesteś po prostu czarodziejem
Rabaty wypasione a donice ... po prostu brak mi słów .... do skopiowania
Luki 10:04, 20 sie 2014

Agato lubie mieć uporządkowane pewne sprawy, ale i tak sporo decyzji podejmuje w ostatniej chwili

Iwonko wiem.. wybrałem sobie tydzień na rywalizacje ale zgłosiłem się tylko z ciekawości i chciałem zobaczyć jakie będą komentarze.

Beato tak najlepiej zrobić, ale mimo wszystko szkoda bo zapraszałem gierczusie do siebie bo to po drodze to mogłybyście w dwie wstąpić. Gdyby co to zapraszam

lublinianka ja nadal nie przedam za wrzosami, ale w donicach co roku sadze bo nie ma za bardzo innego wyboru na pewno nigdy nie zrobie sobie wrzosowiska w ogrodzie

Zuzula dziękuje, a o hosty nie ma się co raczej martwić teraz mają conajmniej 2,5 miesiąc zeby sie ukorzenić jak nie dłużej. Tak jak Agata napisała sadzić i nie martwić się na zapas.

Małgosiu kompozycje są w dodatkowych doniczkach, nie są bezpośrednio posadzone w donicach. Na zime rośliny wraz z doniczkami zakopuje do ziemi, a ceramiczne donice są chowane. Szkoda mi tak całkowicie marnować rośliny, a zakopane z donicą w ziemi mają duże szanse na przetrwanie

Olu bardzo mi miło, a kopiowanie całkowicie dozwolone Bardzo się ciesze, że nie tylko mnie się podobają.
marta_d 11:14, 20 sie 2014

Luki napisał(a)
To zestawienie bardzo mi się podoba. Płożąca odmiana żuraweczki Redstone Falls z runianką

Mimo tej oczodajnej nieplanowanej żółci bylinówka mi się podoba

a pomyśleć, że 4 maja rabata była cała przekopana

co za kolory !!! Bajkowe zestawienie żurawek !! Widzę, że też masz rozwar - w tym roku pierwszy raz nabyłam 4 sztuki, czy one dużo przyrastają ?? Pozdrawiam właściciela pięknego ogrodu
Katkak 13:47, 20 sie 2014

Łukaszek trzymam kciukasy Mój głos oczywiście masz . Pozdrawiam