Martuś na tej rabacie nie sadziłabym piętrami .ta rabata jest widoczna z każdej strony więc jakbyś dała te szałwię na brzeg( chociaż jedna lub dwie) a z tyłu posadziła coś niższego to i tak będzie dobrze
Korzystaj ile wlezie z pogody światła i dobrego czasu. Masz piękny ogród. Taki dopieszczony. Kwiatków coraz więcej. Czuje że dobrze by mi było u Ciebie posiedzieć i sie pogapić.
Z salonu mam widok na dwa stare dęby. Młodzi z domu za moim ogrodem palili pobudowlane śmieci pod drzewem i jednego troche przypalili.
Gałąż mu uschła i ma sporo suchych liści.
Jak ich spotkam to im nagadam. Gamonie normalnie. Dobrze że dąb rośnie obok ich działki bo u nich by pewno wyrżneli.
Jak patrze na te dwa dęby to często myśle o Twoim wyjątkowym ogrodzie.
Ta bylina na trzecim foto co ti?
Widzualaa aż m taką jak szałwię kupowałam . Jeszcze była z żółtymi kwiatkami i tak się zastanawiam nad nią bo dlicxx x na jest
Weekend prócz odpoczynku i basenowania spędziłam na ogarnianiu ogrodu. Posadziłam hortensje na rabatę tzw cienista, która nią nie jest. Muszę na niej podmienić hosty, wysadzić paprocie bo są dość zmęczone od słońca.
Hakonki czują się tu jak ryby w wodzie i o dziwo Modlinie
Po przesadzaniu będę mogła zacząć kartonować i zasypywać korą żeby mieć trochę spokoju z chwastami
Dziękuję Kasiu. Susza nam się rozszalała. W drugiej części za świerkami mam żółta trawę wypalona. Jak bym rabat nie podlała też bym tak miała.
Jeszcze ten wiatr który też osusza. Zakręcają wodę na wsi z wodociągu. Jak dobrze, że mam studnie. Mogę zawsze na własną liczyć.
Zobacz też mam ropuchy nawet trzy kręcą się koło oczka. Siedzę sobie dzisiaj przy oczku i Nagle przy nodze ropucha siedzi. A ty sio więc ona skoki potem szła wdrapała się na kamień szybko i do oczka z kamienia skoczyła.
Ze śmiałkami musisz uwazać. Niektóre starsze odmiany sieją się jak szalone.
Powinien za chwile być dostepny Deschampsia caespitosa 'JS Smoking'. On taki bardzo kompaktowy i kulisty, w sumie kulka o średnicy 70 cm. Wg twórców jest to jedyna odmiana smiałka, która jest całkowicie sterylna.
O smiałkach możesz poczytać w Vademecum Daglezja https://daglezjaryki.pl/vademecum/kategoria/37. Zresztą o innych trawach też. To w tej chwili największy i najbardziej wiarygodny katalog traw ozdobnych