Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Agatorek 22:12, 31 sie 2025

Magara napisał(a)
Dziewczyny - dzięki za wszystkie dobre słowa
Wiem, że ten sezon jest ciężki nie tylko u mnie. I wiem, że atrakcje pogodowe będą nas doświadczać. Mam całą jesień i zimę, żeby sobie wbić to do głowy A wiosną się obudzić z nową energią dla ogrodu
Czy się uda??? Nie mam pojęcia

Próbuję teraz walczyć z nową rabatą - "jubileuszową" Małżonek mówi, że już nie chce takiego prezentu No ale powiedziało się "A" trzeba powiedzieć "B" Zrywam darń, bardzo pomału, jak czas pozwala i pogoda. Cztery róże już w doniczkach są, czekają, budleje takoż. Może jakoś da się temat ogarnąć

Trzeba po prostu poprawić koronę i ruszyć dalej do przodu. No kto nie da rady, jak nie Ty?

U mnie sezon ogrodowy też był ciężki. Ale nie ze względu na pogodę, bo ta jakoś nie dała się mocno we znaki, bo nie było długotrwałych upałów, a i deszcz padał częściej niż w poprzednich latach.
Po prostu w tym sezonie odechciało mi się wszystkiego, może (pewnie glownie) dlatego, że powoli zaczynam żegnać się z tym ogrodem .
LIDKA 22:22, 31 sie 2025

Magara dobrze że działasz bo nie można się poddawać. Nie ma co się załamywać rzeczami i sprawami na które nie mamy wpływu.

A rabata wyjdzie piękna.

Judith 23:18, 31 sie 2025

A ja Ci powiem: nie masz ochoty działać - nie działaj. Zniechęcenie jest - to normalne. Nie ma się co oszukiwać, że problemu nie ma. Jest. Z pogodą nie ma dyskusji. Albo z brakiem melodii .
Trzeba dać sobie samej zgodę na reset. Bez poczucia winy i bez poczucia przegranej.
Ja nic nie robiłam w ogrodzie niemal całe wakacje, a i tak goście się zachwycali, a ja razem z nimi .
TAR 10:23, 01 wrz 2025

Judith napisał(a)

Ja nic nie robiłam w ogrodzie niemal całe wakacje, a i tak goście się zachwycali, a ja razem z nimi .

Ja podobnie, bardzo malo zrobilam w wakacje. Tylko przycielam bodziszki rozklapiszki i jakies drobne partaninki. Nie mialam weny, nawet do fotografowania za to sezon mocno obfitowal w gosci tych ogrodowiskowych jak i innych