Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 09:39, 26 lip 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

a gdzie ty kupiłaś ta jeżówkę? szukałam ... ale nie znalazłam ..nie kupiłam....jesteś zadowolona z jej wyglądu?

Justyna, wróć do strony 1005, tam pokazałam jak wyglądała sadzonka w dniu zakupu - kupiłam w Wojsławicach, chciałam więcej, ale była tylko jedna jedyna.

Na pewno jest oryginalna, a ja takie dziwolągi lubię, więc podoba mi sie bardzo, no i wg mnie fajnie komponuje się z niebieskościami.
Tu ma być ogród :) 09:37, 26 lip 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Nie stoi pod zadaszenie,jest na pełnym słońcu i deszczu

Może ja zbyt wnikliwie wszystko analizuję, na razie dostałam lepszą ofertę na szkło i jedną na beton, cena zachęcająca.
Ogród wśród pól i wiatrów 09:15, 26 lip 2016

Do góry
jolka napisał(a)

Hmm, hmm... może i faktycznie ta moja leśna trawa przypomina kosmatkę. Muszę jeszcze sprawdzić te meszki, o których Iwonka pisała A krwawanicę bezbłędnie zidentyfikowałaś, na 100% to ona I popatrz - po 12 zł ją sprzedają a ja mam takie gratisy w rowach Jak mi się jakaś nawinie łatwo dostępna to sobie przyniosę do ogrodu.

Mam i tą kosmatkę i kłosownicę to się jeszcze przyjrzę obu i może pomogę w identyfikacji.

Ja na giełdzie też zwróciłam uwagę na krwawnicę, podpisana była tylko łacińską nazwą i jak wróciłam do domu to szukałam w necie co to, no i po nitce do kłębka dotarłam. Jak masz na działce wilgotne miejsce to możesz spróbować z posadzeniem jej.
W basiowie - kiedyś tu będzie ogród... 09:10, 26 lip 2016

Do góry
Wow, domek będzie wielki, z czego budujecie?
Typografia ogrodu 08:47, 26 lip 2016

Do góry
Piękny masz już ogród, rabata przy wgłębniku mnie nie dziwi, sama mam takie wielkie rozchodniki i rozplenice a w podobnym czasie co Ty ją robiłam, ale że na rozchodnikach już kwiatki się otwierają? Zapóźniony ten mój ogród w stosunku do Twojego.
Tu ma być ogród :) 07:19, 26 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A wiosną podzieliłam i mam 3 szt, każda taka wielka.

Oprócz tego, że się rozrosła, to jest teraz znacznie wyższa, będzie miała 70 - 80 cm, weź to pod uwagę jak będziesz do róż dopasowywać.

Edytko, jak w całowci wygląda ta rabata? Co masz tam posadzone?

I co to jest FA?
Tu ma być ogród :) 06:37, 26 lip 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jeżówki Green Envy w trakcie przebarwiania

a gdzie ty kupiłaś ta jeżówkę? szukałam ... ale nie znalazłam ..nie kupiłam....jesteś zadowolona z jej wyglądu?
Tu ma być ogród :) 05:03, 26 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Aniu, a czy Twój stół stoi pod zadaszeniem?
U mnie pergola dez zadaszenia, tzn. są co 50 cm belki, ale deszcz będzie na stolik padał, więc muszę wybrać blat z czegoś trwałego.

Nie stoi pod zadaszenie,jest na pełnym słońcu i deszczu
Tu ma być ogród :) 23:08, 25 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Motywujesz mnie do dzielenia jezowek. Ale ja nieciepliwa jestem, jesienia to zrobię

Do jesiennego dzielenia nie namawiam, nie chciałabym mieć Twoich jeżówkowych dorodnych egzemplarzy na sumieniu, a termin jesienny taki niepewny jest.
Tu ma być ogród :) 23:04, 25 lip 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
A moje pseudo FA to napewno nie FA mimo łodyg, są jakieś blade i mi sie nie podobają

To niedobrze by było, a wszystkie już zakwitły? bo jeśli tak to zdjęcia poproszę będziemy reklamować.
Ogród wśród pól i wiatrów 22:51, 25 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ta trawka z lasu to nie będzie kosmatka owłosiona?
Zobacz tą moją - zidentyfikowała mu Magnolia i jakoś Twoja mi się podobna wydaje.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=892

A te kwiatki z rowu to krwawnica pospolita, ja też mam w pobliżu jej skupisko i też myślałam czy by jej na bylinową rabatę nie zaadoptować.

http://sezonowo24.pl/sklep/dla-ogrodu/krwawnica-pospolita-robin-lythrum-salicaria-sadzonka-p1

Fryzjer z Ciebie pierwszorzędny.
Nie wierzę, że to piszę, żółte jeżówki są cudne

Hmm, hmm... może i faktycznie ta moja leśna trawa przypomina kosmatkę. Muszę jeszcze sprawdzić te meszki, o których Iwonka pisała A krwawanicę bezbłędnie zidentyfikowałaś, na 100% to ona I popatrz - po 12 zł ją sprzedają a ja mam takie gratisy w rowach Jak mi się jakaś nawinie łatwo dostępna to sobie przyniosę do ogrodu.

Fryzjer..uff!! Dobrze, że już po robocie A jeżówki wszystkie piękne są, te żółto złote również
Choć moją faworytką na tę chwilę jest green eyes i biała tradycyjna
Kulą w płot 22:50, 25 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
u mnie też już te gąsieniczki atakowały brzozy, po opryskaniu będzie z nimi spokój.
Z bukszpanami też mam ten sam problem, musze powycinać w tym tygodniu te chore gałązki i pryskać.

Czym pryskasz bukszpany? Poczytałam wątek o chorobach bukszpanów i widzę że to się zapowiada dłuższa batalia. Teraz studiuję wątek herbicydów i chyba się wezmę za te mikstury bo co rusz to jakiś problem do tej pory miewałam tylko mszyce:/
Ogród wśród pól i wiatrów 22:31, 25 lip 2016

Do góry
ta trawka z lasu to nie będzie kosmatka owłosiona?
Zobacz tą moją - zidentyfikowała mu Magnolia i jakoś Twoja mi się podobna wydaje.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=892

A te kwiatki z rowu to krwawnica pospolita, ja też mam w pobliżu jej skupisko i też myślałam czy by jej na bylinową rabatę nie zaadoptować.

http://sezonowo24.pl/sklep/dla-ogrodu/krwawnica-pospolita-robin-lythrum-salicaria-sadzonka-p1

Fryzjer z Ciebie pierwszorzędny.
Nie wierzę, że to piszę, żółte jeżówki są cudne
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:29, 25 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
meble super się prezentują.
Czy Ty masz w zestawie 4 fotele? Kanapa też jest?

Na rabatach już pięknie wszystko podrosło, jest potencjał, będzie coraz piękniej!

W zestawie 2 fotele i sofa
Tu ma być ogród :) 10:38, 25 lip 2016

Do góry
Na zdjęciach z jeżówkami widać też drażniącą mnie Elatę, miałam jej dać szansę, ale po 10 dniach z deszczem, gdy miała pokazać że zasługuje by zostać w tym miejscu, jednak nie zdała egzaminu, liście dalej brązowieją i nie podoba mi się, że zamiast się ładnie przewieszać, to one jakby łamią się na pewnej wysokości - będę ją przesadzać, decyzja podjęta!
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:34, 25 lip 2016

Do góry
meble super się prezentują.
Czy Ty masz w zestawie 4 fotele? Kanapa też jest?

Na rabatach już pięknie wszystko podrosło, jest potencjał, będzie coraz piękniej!
Tu ma być ogród :) 10:30, 25 lip 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Edytko te moje pseudo FA tez takie dziwne są jakby bledsze od samych FA ale ładne

No właśnie u mnie też jaśniejsze, platki mają w dół lekko opuszczone i dość wysokie są, choć nie powiem bo faktycznie ładne, tylko dobrze by było chociaż wiedzieć co to za odmiana, bo obserwuję, że wiele odmian w kolejnych latach rośnie wyższe i nie chciałabym, się za rok przekonać, że mam metrowe jeżówki posadzone tam, gdzie potrzebuję czegoś niższego.
Tu ma być ogród :) 10:28, 25 lip 2016

Do góry
anulajda napisał(a)
Mebelki super Ci wyszły,dylemat co do blatu u mnie też miałam i wybraliśmy dechy płaskie sosnowe szerokie i długie 5 metrowe cięte na pół, koszt dech i farby około 260zł nas wyszedł.
Plus moje malowanie

Aniu, a czy Twój stół stoi pod zadaszeniem?
U mnie pergola dez zadaszenia, tzn. są co 50 cm belki, ale deszcz będzie na stolik padał, więc muszę wybrać blat z czegoś trwałego.
Tu ma być ogród :) 10:18, 25 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Chyba jednak bardziej podobają mi się te jeżówki, które nie opuszczają płatków w pełnym rozkwicie. One są jakoś mniej widoczne z dalszej odległości.
Wolę jednak te z płatkami na prosto.
Jeżówka Fatal Atraction super i ta green... też super
Moją green... dwa kwiaty jeszcze nie rozkwitnięte złapały psy

Ja też wolę te odmiany co płatki zostają do końca na prosto.
Ciągle obserwuję te moje niby FA, kwiaty wybarwione jak powinno być u tej odmiany, ale łodygi zielono-bordowe, nie tak jak u Anity mocne bordo, sama nie wiem co o tym myśleć...

Tu ma być ogród :) 10:16, 25 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Jeżówki Green..cudne Ja też chcę Dam do róży tez Green...

Jolu, jedną taką jeżówkę kupiłam w zeszłym roku na święcie traw w Wojsławicach, pod koniec września, tak wyglądała.

A wiosną podzieliłam i mam 3 szt, każda taka wielka.

Oprócz tego, że się rozrosła, to jest teraz znacznie wyższa, będzie miała 70 - 80 cm, weź to pod uwagę jak będziesz do róż dopasowywać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies