Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Żurawka - Heuchera 16:13, 19 sie 2014

Do góry
Kachat oznaczenie literką 'r' to całkiem inna bajka Przy zakupie przez szkółke żurawek, jeżówek floksów i nowych odmian wielu bylin w cene roślinki z in vitro wliczona jest dodatkowa opłata licencyjna. Wystarczy zobaczyć na stronach producentów roślin jak wysoka jest ta opłata, wiąże się to głównie z kontrolami w szkółkach Mówie tylko to co słyszałem od osób zajmujących się tym na co dzień.
Teroetycznie właśnie tych roślin z literką r nie można rozmnażać na własny użytek, ale w praktyce wiadomo jak jest i my jako ogrodnicy amatorzy nie będziemy mieć kontroli
Ogrodowe przygody 16:07, 19 sie 2014

Do góry
ZNakomicie, muszisz częściej pokazywać szersze kadry z ogrodu bo masz co pokazać, wszystko bardzo zadbane i łądnie skomponowane
Postawić trawkę nad i... 14:36, 19 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Rzeczywiście nuda straszna Fajnie odbił się zielony dach altany w lustrze.

...ale masz oko miszczowskie
Ogród w skali mikro cz.II 12:21, 19 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja myśle, że do Red Barona pasowałaby Guva Ice, normalnie jest cudowna, a co najważniejsze nie traci koloru podczas kwitnienia. Robie sobie właśnie żelazną liste zakupów i jeszcze chyba na 3 jeżówki się skusze

Łukasz ... Muszę przyznać ze ta guava tez ładnie się przentuje .. Taka łagodniejsza jest..pidkreśliłaby piękno trawy ..

Kuknij plizz na tą moją rabatę z red baronem i cinnamon cupcake ..bedzie dobrze ??.. Tylko sie wysokością martwię , bo red baron ma rosnąć do 50 cm a ta jeżówka do 60.. Czy ona nie bedzie zbyt niska ????

Moja bajka 11:47, 19 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
O kurcze, ale się ta trawiasta cudnie rozrosła a co dopiero w przyszłym roku będzie.
Berberysy ładnie urosły, nie wiem czy już je cięłaś, ale wiosną te długie pędy najlepiej jak najniżej obciąć, ładnie się zagęści

Dzięki Łukaszek . Z berberysami nic jeszcze nie robiłam, bo jeszcze jestem na etapie bania się sekatora , ale skoro Ty tak mówisz to ciachnę je wiosną.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:24, 19 sie 2014

Do góry
Luki, przekopiowałam sobie do siebie Twój tekst o kostce granitowej,
mam nadzieję, że się nie pogniewasz

PS. Głos, oczywiście też oddam, bo Twój ogród żurawkowy lubię,
i jestem pełna podziwu dla wiedzy, jaką masz o roślinach

Ogród wśród pól i wiatrów 08:03, 19 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=335

Jolu- trzeci post od góry

Dziękuję bardzo!! Poczytam sobie
Jeszcze sobie pozwolę przekleić info od Ciebie, żeby mi się nie zawieruszyło:
polinka napisał(a)

Jolu, kostkę mam na suchej zaprawie cementowej.Miesza się piasek z cementem, układa kostkę, polewa wodą i fuguje. Woda wiąże to na lata Trawa nie wchodzi bo po obu stronach kostki jest też ta zaprawa.
Jakbyś miała więcej pytań, chętnie udzielę wskazówek a raczej mój eM.
U Łukasza widziałam ostatnio zestawienie różnych metod układania kostki granitowej. Jak uda mi się odszukać to podam Ci linka

I jeszcze od Łukasza:
Luki napisał(a)
Obrzeże z kostki próbowałem układać już na 3 sposoby:
-na zaprawie, bardzo trwałe nie rusza się i ogranicza wrastanie trawy, niestety ewentualna rozbiórka lub zmiana lini rabaty to tragedia,
-na podsypce piaskowo-cementowej, sprawuje się dobrze, jak z przekładnaniem jeszcze nie wiem
-na piasku, ma piasczystą ziemie i nie muszę przy tym sposobie się za bardzo wysiląć bo grunt dobrze się zagęszcza i ubija, trzeba mocno 'ubić' kostke młotkiem gumowym. DObrze się sprawdza, ale troszke jest ruchoma jednak po czasie się stabilizuje.
Staram się układać kostke jak najciasniej i dopasowywać jedną do drugiej, jednak trzeba się troszke przy tym pobawić
Moja codzienność - ogród Oli 00:32, 19 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja wiem jedno... powstaje kolejna perełka na ogrodowisku. Te rpsote idealne linie rozbrajają, ciekaw jestem co planujesz na tej rabacie

Łukasz linie proste muszą być idealne inaczej nie są proste
a co będzie na rabacie napisałam trzy posty wyżej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:26, 19 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Wyczytałam, że codziennie jeden głos można oddać. Sprawdzę jutro

Juz jest jutro (doczekała bo piekłam szarlotkę o którą dzieci od dwóch dni mnie męczyły) więc sprawdziłam i można głosować raz dziennie Aneta i Luki dostali po głosiku bo ogródeczki mają MIODZIO Aneta, jesteś już na podium!!!!!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:06, 19 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
... Co do konkursu... kto znajdzie ten znajdzie

Mileno chwalić się nie będę bo nie na tym to polega, ale za chęci bardzo dziękuje , drugi i tak jest gminny.

jesteś zdecydowanie zbyt skromny
zatem ja raz jeszcze wkleję link do głosowania na Lukiego, a rejestracja jest bardzo prosta i szybka: http://www.mojpieknyogrod.pl/ogrod/ogrod-ozdobny/zurawkowy-ogrod?contestGuid=53809
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:57, 18 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Startuje w jednym konkursie gminnym, a drugi gazetowy, ale na nic się nie nastawiam
Wątek powstanie ...

Może można jakoś oddać głos na kolegę?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:56, 18 sie 2014

Do góry
polinko dziękuje, tyle moge powiedzieć
Moja codzienność - ogród Oli 22:49, 18 sie 2014

Do góry
Ja wiem jedno... powstaje kolejna perełka na ogrodowisku. Te rpsote idealne linie rozbrajają, ciekaw jestem co planujesz na tej rabacie
Ogród w skali mikro cz.II 22:10, 18 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No to kobitki chyba się za dużo nawdychały lub napiły bo rozgadały się strasznie Poprawa humoru gwarantowana. a pomyśleć, że miała być niewinna relacje z gazety.

Nooo widzisz Łukasz ... W sumie to od gazety się zaczęło .. A że się skończyło imprezą wirtualna to już inna para kaloszy .. No i grzybki halucynki gdzieś sie tam przyplątały
Ogród w skali mikro cz.II 22:05, 18 sie 2014

Do góry
No to kobitki chyba się za dużo nawdychały lub napiły bo rozgadały się strasznie Poprawa humoru gwarantowana. a pomyśleć, że miała być niewinna relacje z gazety.
Moja bajka 21:27, 18 sie 2014

Do góry
O kurcze, ale się ta trawiasta cudnie rozrosła a co dopiero w przyszłym roku będzie.
Berberysy ładnie urosły, nie wiem czy już je cięłaś, ale wiosną te długie pędy najlepiej jak najniżej obciąć, ładnie się zagęści
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:04, 18 sie 2014

Do góry
BASIA8- u mnie też były kłopoty z netem i prądem, ale to tylko po ulewach....zaangażowanie wtedy słabnie i najlepiej przy podusi

JoannA - dziękuję kot Whiskas wypełnia nam wolne chwile

Luki - ogród dojrzewa, drzewa urosły, tło już jest...teraz tylko zostaje doszlifowanie rabat i tarasu

Kondzio - jak to na urlopie, trochę wypoczynku, trochę pracy, trochę uciechy z zakupów i ubaw z kociaka

iwonaal - też się cieszę, jak tam twój potfór miskantowy

kasiek - eM mnie rozpieszcza, bo wiesz, że ja jak wybucham to wpadam w doła, a tutaj masz takie niespodzianki i do tego z kociakiem

ewa004 - też się cieszę z tych latarenek, aż ze szczęścia usiadłam na zapasowych szybkach i ups....

BarabaraM - Baś miałam kłopoty z aparatem, kabelkiem i kompem, wkrótce będą foty robinii, dam ci znać

makkasia - rozbawiłaś mnie do łez jak opisałaś o biżuu...w ogrodzie.....kociaki wygłaskane

ewasyq - sąsiedzkie koty to prawdziwi łowcy........komarów już jest mniej, ale meczą osy i szerszenie , trzeba na nie uważać....buziak
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:11, 18 sie 2014

Do góry
Agato ten ślimak, którego znalazłęm może mieć nawet 20cm długości jak się rozciągnie, ochyda okropna, chociaż najgorsze w tym roku są takie malutkie w skorupkach nie więcej jak 2 mm. Nie widać ich, złapać się nie da, a dziury w liściach mnóstwo.
Startuje w jednym konkursie gminnym, a drugi gazetowy, ale na nic się nie nastawiam
Wątek powstanie

Marto bardzo mnie to cieszy, ale tak na prawde bardzo bardzo. Co do konkursu... kto znajdzie ten znajdzie

Mileno chwalić się nie będę bo nie na tym to polega, ale za chęci bardzo dziękuje , drugi i tak jest gminny.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 09:48, 18 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ogrodowo kolorowo i jak tu się nie nacieszyć fotkami. Wrzosy ładnie wkomponowane.
Patrz, a od żurka rzut beretem do mnie oczywiście beret musi mieć odrobine aerodynamiczne kształty.

Luki oczywiście kiedyś się wybiorą i do Żurka i do bylinowego ale do Ciebie to na 100% bez rzucania beretem Kiedyś muszę zobaczyć moją ukochaną żurawkową falę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:32, 18 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
....
Danusiu na pewno coś się urodzi. Teraz byłem i jeszcze troszke będę zajęty przygotywywaniem do dwóch konkursów... swoją drogą gdzie ja się z moim ogrodem do tego pcham, ale nikt mi nie zabroni

Ciekawe, a w czym startujesz?

Luki, tak, ja też jestem za osobnym wątkiem dedykowanym tylko zurawkom - takie kompedium wiedzy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies