Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 19:01, 18 gru 2015

Do góry
Obiecana choinka z brzozy ---gotowa.Zle zrobione zdjęcie bo ta listwa nie jest widoczna
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:59, 17 gru 2015

Do góry
Iwcia napisał(a)
Wysokością można pokombinowac dając brzozy niższe czy nawet szczepione. Obawiam się jednak o te korzonki. Brzozy to pijaczki a świerki też do suchotnikow raczej nie należą, tym bardziej takie leciwe... Zawsze można wkomponować w rabatke jakąś brzozę pendule, żeby zaspokoić chciejstwo.hihi to tak w starym roku
Iwonka brzozowa alejka by była super, nie marzyłaś o takiej przypadkiem?
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:39, 17 gru 2015

Do góry
Wysokością można pokombinowac dając brzozy niższe czy nawet szczepione. Obawiam się jednak o te korzonki. Brzozy to pijaczki a świerki też do suchotnikow raczej nie należą, tym bardziej takie leciwe... Zawsze można wkomponować w rabatke jakąś brzozę pendule, żeby zaspokoić chciejstwo.hihi to tak w starym roku
Od nowa ... na przekór wszystkim 08:44, 17 gru 2015

Do góry
Też bym burzę mózgów nad nową rabatą przeniosła na styczeń

Świerki mają bardzo płytki system korzeniowy, nie wiem czy uda Ci się tam posadzić brzozy?
Od nowa ... na przekór wszystkim 08:18, 17 gru 2015

Do góry
cmokam czwartkowo
ja pod te świerki wsadziłabym coś co rozjaśniłoby to miejsce , brzozy są jasne ale chyba za mało miejsca by tam miały
ale ja się nie znam
na pewno wymyślisz coś fajnego

wstążki dzisiaj zmienię, miałam problem z kupnem srebrnej wstążki no i czasu brak, wywiadówka, chirug, szpital, dentysta, syna na angielski, kosmetyczka, spotkanie w kościele i tak mi uciekają dni że już nie nadążam
Pszczelarnia 23:04, 16 gru 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Sylwia, to nie była podpucha, tylko próbowałam połączyć przaśny podkład z brzozy z delikatną szklaną materią i dołożyłam jeszcze wstążki - tego było już za wiele. Szukałam delikatnego ciemnego podkładu dla mlecznego szklanego anioła - i choć gałązki brzozy spełniają te kryteria (wiotkie, delikatne, ciemne), to jednak całość okazała się mizerna.

Pisałam u Oli, jednak najbardziej lubię prostotę, bo jest prosta.

Prostota u Ciebie bardzo pasuje do ogrodu....co innego by się gryzło
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:31, 16 gru 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Choinka genialna Ja bym tam jeszcze oświetlenie dodał by ją było widać nocą

Myślę nad tymi brzozami i zastanawiam sie czy one tam będą mieć wystarczająco dużo miejsca ?

ja nawet kupiłam lampki, chciałam białe a wzięłam niebieskie

altana ma prawie 4 m szerokości, ale te świerki faktycznie nad nią są szeroko rozrośnięte, sama jeszcze nie wiem, tak mi te brzozy przyszły na myśl. Dzisiaj jeszcze tak sobie myślałam nad tą rabatą i zastanawiam się, czy nie pociągnąć jeszcze tam kulek i traw nie posadzić
Pszczelarnia 16:53, 16 gru 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Szalejesz Ewka z dekoracjami , a ten pierwszy wianuszek to była podpucha

Sylwia, to nie była podpucha, tylko próbowałam połączyć przaśny podkład z brzozy z delikatną szklaną materią i dołożyłam jeszcze wstążki - tego było już za wiele. Szukałam delikatnego ciemnego podkładu dla mlecznego szklanego anioła - i choć gałązki brzozy spełniają te kryteria (wiotkie, delikatne, ciemne), to jednak całość okazała się mizerna.

Pisałam u Oli, jednak najbardziej lubię prostotę, bo jest prosta.
Ogród z pergolą 09:23, 16 gru 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
brzozy nie polecam zaraz przy oknach będzie ci nieźle brudzić będziesz miała syf na oknach

Aneta a co byś proponowała?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:30, 15 gru 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Cyzby to bluscyk ode mnie? . Jeśli tak to zobaczysz jak on szybko śmiga, fajny jest . I rośnie tak fajnie, gęściutko i listki ma drobniejsze niż ten zielony . Już nie mogę się doczekać kiedy moim brzózką zaczną bieleć pnie. Mam 3 - 2 szt. Schneverdingen Goldbrike i Gracilis .

Moim zbielały w ciągu dwóch lat , a już eMa podejrzewałam, że może to wcale nie brzozy przywiózł Muszę mu zwrócić honor
Bluszczyk od Ciebie chwycił ładnie i zaczyna rosnąć
Od nowa ... na przekór wszystkim 21:48, 15 gru 2015

Do góry
Czy w miejsce tej altany będą pasowały brzozy?
Ogród z pergolą 20:08, 15 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
no ale ładne te brzozy nooo

noo
Ogród z pergolą 18:54, 15 gru 2015

Do góry
brzozy nie polecam zaraz przy oknach będzie ci nieźle brudzić będziesz miała syf na oknach
Ogród z pergolą 14:54, 15 gru 2015

Do góry
no ale ładne te brzozy nooo
Ogród z pergolą 13:51, 15 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

no właśnie o to smiecenie podczas kwitnienia sie boje.. ja bym te drzewa posadziła za skarpa na płaskim terenie, skarpa jest ok 2m długa to chyba akurat fajna odległosć zeby cień drzewo rzucało. a brzozy pozyteczne nie zabierają za duzo wody z gleby?moga byc w ich poblizu róże?

ja mam 5 doorenbosów w odległości jakieś 25 m od tarasu, faktycznie w czasie kwitnienia na tarasie jest warstewka tego żółtego pyłku, ale nam to jakoś specjalnie nie przeszkadza. Jeśli chodzi o liście to mniej śmiecą niż brodawkowate, natomiast są pijakami wielkimi i to trzeba mieć na uwadze.
Ogród z pergolą 13:43, 15 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
oczami wyobraźni to one mi tu bardzo pasują, tylko nad wzgledami praktycznymi sie zastanawiam. coś mi świta wogóle ze chyba tesciowa ma alergie na brzozy..niewiem czy je sadzic czy nie
a myslisz że skoro tyle wody potrzebują to nadadza sie do towarzystwa w niedalekiej odległości róż?

A lubisz teściową?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:42, 15 gru 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Głównie porządkowo, chociaż książki mi te porządki bardzo utrudniają... Co jedna to lepsza...
W sobotę wreszcie się zmobilizowałam i przytargałam gałązki brzozowe i zaczęłam wić gniazdo... Znaczy się choinkę, ale komentarze moich facetów były, że to gniazdo Ja im dam gniazdo!
Ale utknęłam w połowie, bo gałązek brakło. Chciałam taką około metrową... to teraz bedę ją wić i wić... Jak wracam z pracy, to już ciemno, więc dopiero w wekend skończę. I mam w planie jeszcze małe conieco uszyć

Ale pokarzesz jak wyjdzie Choinka z brzozy ciekawe
Ogród z pergolą 13:35, 15 gru 2015

Do góry
oczami wyobraźni to one mi tu bardzo pasują, tylko nad wzgledami praktycznymi sie zastanawiam. coś mi świta wogóle ze chyba tesciowa ma alergie na brzozy..niewiem czy je sadzic czy nie
a myslisz że skoro tyle wody potrzebują to nadadza sie do towarzystwa w niedalekiej odległości róż?
Ogród z pergolą 13:23, 15 gru 2015

Do góry
Chodziło mi, żebyś sobie wyobraziła brzozy dorenboos z tymi zieloniutkimi listkami przy Twoim szarym tarasie ... w donicy brzozy może średnio bo lubią dużo wody
Ogród z pergolą 13:20, 15 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

nie znam tego wątku, kojarzysz czy gdzies na innej stronie widac te brzozy juz wieksze troche?

chyba nie ma bo to świeża sprawa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies