Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 10:32, 28 sty 2016

beta napisał(a)
ale fajna burza mózgów ...po kościach czuję, ze będzie fajnie

tylko kiedy... i oby.
magnolia 10:33, 28 sty 2016

nawigatorka napisał(a)
przesunęłam ale wymusiało to kilka zmian
pasy molini mają teraz 4,5 metra szerokości
pasy trawnika między nimi nadal 3 m
i wróciłam do układu ścieżek Łukasza bo te moje jakoś mi tu teraz nie grały

suoper- udało się oddzielić i od brzóz i od rabaty za wgłębnikiem!
magnolia 10:34, 28 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

tylko kiedy... i oby.

za 2 lata- w tym sezonie zostaniesz matką wielu źbeł ( cholewka, jak to powinnam napisać), a potem dzieci się rozmnożą i za 2 lata wyrosną w łany
nawigatorka 10:35, 28 sty 2016

magnolia napisał(a)

jak nie musi byc otwarty widok zupełnie, to brzozy pasują i będzie spójnie i tła fajne dla molinii

ucieszyłam się, zę przychylnie spojrzałas na ten pomysł choć dopiero co na to wpadłam wiesz muszę zapytać M co o tym mysli. ale sądze, że lepsze ażurowe brzozy niż obsadzenie się zywopłotem. a sama siatka tez słaba. tym bardziej, że gdybysmy wycięli wierzby które teraz daja nam cień, to brzozy zastap;iłyby je trochę w tym względzie. i ten obecny zagajnik nie byłby takio od czapy tylko wtedy brzozy rosłyby w trawniku? mogłoby to też dobrze wyglądać co?
nawigatorka 10:36, 28 sty 2016

magnolia napisał(a)

ja też tak mam. Albo skręcam do działu dla dzieci i wybieram coś dla moich chłopkaów

kolejna. a jak ja juz coś znajde dla siebie dla siebie znaczy do wnętrza to stwierdzam, że zrobie to sobie sama albo przeliczam na rosliny
leon60 10:39, 28 sty 2016

Asiu ta wersja jest super
nawigatorka 10:39, 28 sty 2016

magnolia napisał(a)

suoper- udało się oddzielić i od brzóz i od rabaty za wgłębnikiem!

Dobrze?
nawigatorka 10:40, 28 sty 2016

magnolia napisał(a)

za 2 lata- w tym sezonie zostaniesz matką wielu źbeł ( cholewka, jak to powinnam napisać), a potem dzieci się rozmnożą i za 2 lata wyrosną w łany

Musze zaplanowac miejsce na ten matecznik.czy lepiejbdac je juz docelowe miejsce np jeden pasek?
nawigatorka 10:41, 28 sty 2016

leon60 napisał(a)
Asiu ta wersja jest super

Serio?
magnolia 10:41, 28 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

ucieszyłam się, zę przychylnie spojrzałas na ten pomysł choć dopiero co na to wpadłam wiesz muszę zapytać M co o tym mysli. ale sądze, że lepsze ażurowe brzozy niż obsadzenie się zywopłotem. a sama siatka tez słaba. tym bardziej, że gdybysmy wycięli wierzby które teraz daja nam cień, to brzozy zastap;iłyby je trochę w tym względzie. i ten obecny zagajnik nie byłby takio od czapy tylko wtedy brzozy rosłyby w trawniku? mogłoby to też dobrze wyglądać co?

tylko w trawniku niewygodnie, a przy Waszym terenie, raczej lepiej unikać trudności.
Możesz wydzielić rabatę z brzozami pod samą siatką i podsadzić je czyms neutralnym i niewysokim, takim co posadzisz i rośnie.

Np śnieguliczką Hancock- wiem, sama nie wyglada spektakularnie, ale powierzchnie nią obsadzone sa fajne bardzo- zielone, niewysokie , lekko falujące powierzchnie. I sa twarde, nawet pod brzozami u Ciebie dadzą radę.
http://web03.bruns.de/static/images/info/1200Wx1200H/Symphoricarpos_chenaultii_Hancock_2007_2177.jpeg