Trzmielina będzie przycinana na niski żywopłocik . Miałam tam posadzić bukszpany bo mam sadzonki ale wygrała trzmielina.
Rozplenica tylko jedna tak siem pospieszyła
Po radach Mirelki o zasilaniu rozplenic i Juzi o wyskubaniu suchego po zimie mam takie metrowej średnicy giganty
Dzięki dziewczyny
Monia dzięki pracuje nad tym aby się za bardzo nie narobić . A busz zielska nie przepuści
Mam dwie nowe rabaty i tam zielsko metrowe urosło ale mam teraz urlop i ogarnę . Miałam zdjęcia z pielenia zrobić ale nie będę ludzi straszyć
Rozplenica już mi kwitnie
Grażynko, lata biegną nieubłaganie...ale każde mają swój urok
Z warzywniaka cieszę się bardzo. W tym roku wszystko pięknie rośnie, u nas deszczu akurat! Nie musimy podlewać. I spokojnie pada. Ostatnio prawie codziennie ale w nocy lub nad ranem. A potem piękna słoneczna pogoda. Upały trochę rozleniwiają mnie ogrodowo i nawet róż nie nawoziłam drugi raz, obiecuję sobie to z dnia na dzień i teraz już chyba za późno!?
Zdjęć z różami mało wstawiłam z braku czasu, już przekwitły i szykują się do ponownego rozkwitu. Wstawiam więc nieaktualne już :
Pashmina:
NN:
Queen Elizabet i Exelensa w tle:
Exelensa:
Już kiedyś pisałem, że późne lato i jesień to w bylinowym piękny czas. Uwielbiam go, mimo taczek wycinanych, przekwitłych co tydzień kwiatów.
Cieszę się tym pięknym czasem i pozdrawiam wszystkich.