Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wymarzony sielankowy ogród..... 12:14, 19 paź 2021

Do góry
Monia81 napisał(a)

Dziękuję bardzo to bardzo fajny czas, gdyby tylko nie zwiastował nadejście zimy, chociaż ma to swoje plusy, bo mogę w końcu zimową porą przerzucić się na robotę w domu

Cudownie, "mgiełkowo" i tak zwiewnie.
U mnie chałupa zapuszczona, liczę, że się odgruzuję, chociaż w kolejce do prac jest pokój najmłodszego- czas mu swój zrobić

Monia81 napisał(a)

Madzia wczoraj skończyłam z nową rabatą zobaczymy jak będzie w przyszłym sezonie wsadziłam na nią 200 narcyzów różnych odmian, żółte i białe dziewczyny dziękuję

Tutaj dopiero masz powierzchni, wiosną będzie szał - 200 narcyzów. Nie mam ani jednego- może w przyszłym sezonie się uda
Ogród Basi 12:06, 19 paź 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)

Kilka dni temu dzieliłam brunnery. Zamierzam je posadzić w pobliżu prymulek czyli za obwódką. Ale brunnery straciły całkiem wigor, leżą.

Basiu, poleżą, poleżą i wstaną, i tak udałyby się za chwilę na spoczynek

Bałagan czasami trzeba zrobić
Porządek potem cieszy podwójnie
Żywopłot mieszany 11:33, 19 paź 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moim zdaniem za dużo tutaj gatunków i na pewno żółta tuja powinna być w rogu a nie przy domu. Ustawienie roślin przypadkowe, trzeba to jeszcze przemyśleć. Pomalowałam twoją propozycję. Rozchodnik pod rozplenicą zginie. Tuje żółte będą miały znacznie większą średnicę niź Smaragdy.

Nie podałaś wymiarów rabaty.

Podaj je.

Pani Danusiu dziękuję za odpowiedź. Poprawiłam trochę mój plan. Jeżeli chodzi o te żółte tuje to już one rosną i nie chciałabym ich przesadzać. Były posadzone dawno jak jeszcze nie miałam pojęcia o jakimkolwiek ogrodnictwie.
Znowu na wsi 11:12, 19 paź 2021

Do góry
Haniu też myślałam o segregatorze / albumie ale póki co trzymam metki w pudełkach albo gdzieś na biurku. Jak nie ma metek a są naklejki na doniczkach to albo robię im zdjęcia komórką albo tych doniczek nie wyrzucam i czasami przy poszukiwaniach odnajduję nazwy. Pamiętam nazwy gatunku, gorzej z odmianami. No chyba że któraś jakimś cudem zapadnie mi w pamięć. Generalnie odmiany nie mają dla mnie większego znaczenia ale na forum czasem się przydają.

A to stan obecny prac nad miejscem po sośnie, z już uziemioną świdośliwą. Na razie marnie wygląda ale liczę na jej szybki start w przyszłym roku. W plecach wylądowały powojniki stojące dotychczas w donicy na tarasie. Pomysł spontaniczny, ciąg dalszy realizacji nastąpi. Nie rysuję sobie wcześniej rabat tylko działam na bieżąco . Póki co wychodzi mi że plecy stanowić będą właśnie owe powojniki i dostane od Vity sadzonki trzmieliny coloratus.
Znowu na wsi 11:00, 19 paź 2021

Do góry
Irenko tak wyglądała w połowie września, w rzeczywistości kolor nieco żywszy (jakoś tak byle jak mi kolory na zdjęciach wychodzą)

To zdjęcie z 22.08, kolor tez przytłumiony. Obok jest drugi krzaczek tej samej odmiany, zakwitł później.

A to stan z dzisiaj, kolor bardziej zbliżony do rzeczywistego, zdjęcia z komórki.

Planowałam posadzić te hortensje do donicy ale akurat było wolne miejsce na rabacie więc wykorzystałam. Czy któryś z biednych badyli się tobie ukorzenił? Jeżeli nie to mogę wysłać ponownie wiosną. Teraz krzaki są w lepszej formie.
Róże w naszych ogrodach 10:53, 19 paź 2021

Do góry
Odnalezione zdjęcie

18 czerwca 2020. 3 szt. Angela. Na końcu ciemniejszy Sibelius.
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:49, 19 paź 2021

Do góry
Sylwia z iglakami też łatwo zwłaszcza gdy odpowiednio wcześnie bo może być zbyt późno

Hoopsii z tyłu Wredei bardzo zapuszczony obiecuje że się poprawię(na rekruta).......Dawyck Gold mocno wyszczuplony

magnolia deszcz przerwał podcinanie będzie drastycznie ...........................katalpa po trzeciej rundzie bedzie miała spokój na jakiś czas

Ogród Cioci cz. 3 10:42, 19 paź 2021

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 10:41, 19 paź 2021

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 10:40, 19 paź 2021

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 10:39, 19 paź 2021

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 10:38, 19 paź 2021

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 10:37, 19 paź 2021

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 10:36, 19 paź 2021

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 10:34, 19 paź 2021

Do góry
Cebule uziemione, ciut posprzątane a ranek cudny więc się nim z Wami podzielę
Ogród w dolinie 10:19, 19 paź 2021

Do góry
Roocika napisał(a)

[...]
A wczoraj jak wróciłam z pracy, grujecznik jeszcze bardziej świecił, musiałam zrobić fotkę na pamiątkę. Do tego buk i leszczyna na skarpie robią mi darmowe show Na zdjęciu grujecznik wydaje się żółty ale on taki bardziej pomarańczowy się zrobił. Może jak będzie ciepło to do weekendu wytrzymają te liście

Zdjęcie na zbliżeniu

Przepiękne kolory! Widać pomarańczowy .
(przez chwilę zastanawiałam sie, dlaczego u licha drzewka mają niebieskie pnie? )
Ogród... 09:58, 19 paź 2021

Do góry
Alicjo, rabata jeszcze nie całkiem skończona, ale już bliżej, niż dalej końca.
Mirko, bardzo boję się ingerencji ćmy. Mieszkam w miejscu, że wokół tylko pola. Ćma jeszcze nie dopadła bukszpanów. Nie wiem, co zrobię, czym w razie czego, zastąpię żywopłociki. A najbardziej przeraża mnie wykopywanie zeżartych krzaczków. Na razie obserwuję i w razie czego będę ratowała chemią. Mam nadzieję, że w tym roku ominęła mnie plaga.
Elu, oglądając u Ciebie dęby, już je chcę mieć. Tylko gdzie ja je kupię? Przez internet trochę obawiam się, a szkółek dobrze zaopatrzonych u mnie brakuje.

Ogród w dolinie 09:37, 19 paź 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Asiu, cudna ta nowa rabata. Jeszcze jak cebulowe dosadzisz to wiosną też będzie piękna.
Wiewióra super. Żartownisia.

Dziękuję Basiu
Cebulki wszystkie jakie miałam posadziłam. Muszę z ciekawości policzyć ile ale i tak zabrakło mi krokusów, może gdzieś jeszcze jakieś dostaniemy, a jak nie to dosadzę w przyszłym sezonie coś na pewno

Wiewiórki są super, teraz się uwijają w okolicach, muszą gdzieś tu mieszkać

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ale sprytna ta ruda!
Rabata przy kostce budzi respekt swoją wielkością.
Śliczne masz to tło dla grujecznika.

Haniu, rabata chyba nie jest taka duża, to aparat robi chyba taką perspektywę (albo taka jestem rozbestwiona powierzchnią mojej działki )

Ciekawska wiewióra

A wczoraj jak wróciłam z pracy, grujecznik jeszcze bardziej świecił, musiałam zrobić fotkę na pamiątkę. Do tego buk i leszczyna na skarpie robią mi darmowe show Na zdjęciu grujecznik wydaje się żółty ale on taki bardziej pomarańczowy się zrobił. Może jak będzie ciepło to do weekendu wytrzymają te liście

Zdjęcie na zbliżeniu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies