Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 16:16, 21 lip 2016

Do góry
Basiula napisał(a)
Hahaha, rozbawił mnie ten trawnik
Bardzo dobra zmiana!
Ja się cieszę, że mi go mało zostanie. Mąż też już się w tym pogodził

dobrze, że w zeszłym roku dałam sobie spokój z przekonywaniem eMa, bo w końcu sam doszedł do takiej konkluzji, a jak faceci sami do czegoś dojdą to wtedy duma ich rozpiera
Typografia ogrodu 13:43, 21 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wyszło świetnie - niebanalne rozwiązania i do tego wszystko dograne.
widziszba mi sie wydaje ze to takie wszystko oczywiste.ale sie nameczylismy z tym korytem by stalo prawie na ziemi,choc tak na prawde stoi na betonowych bloczkach i by rownoczesnie bylo wypoziomowane.
Nie myslalambze sama jestem w stanie dzwigmac 400 kg na czterometrowej belce ale bez eMa i jego sily i pomyslow by sie nic nie udalo.choc nerwa już tez mial
Tu ma być ogród :) 13:43, 21 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Zapytajcie Moniki.u niej kamienne blaty znacznie ciensze.ale kamien tez nie wszystko zniesie.

Podeślij mi dokładny namiar na prive.
Tu ma być ogród :) 13:42, 21 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Widziałam u Malkul ładną ją ma.
Moją obcięłam hmmmm niestety cały krzaczek lekko skróciłam Czyli nie ponowi kwitnienia szkoda

Przetaczniki ścięłam zupełnie przy ziemi, bo brzydkie były i też chorowały. Chyba choroba grzybowa, bo liście miały brązowe plamy. Rozumię, że też się ścina tylko kwiatostany?

Jeśli nawet lawenda nie zakwitnie, to na pewno dobrze zrobiłaś i krzaczki się zagęszczą.

Takie chore przetaczniki to ja też ścinam przy ziemi z nadzieją, że to co odbije będzie już zdrowe.
Tu ma być ogród :) 13:40, 21 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Zależy od grubości profilu, albo robisz taką grubość jak profil , półtorej grubości profilu lub dwie grubości profilu, tak najlepiej wygląda.
Gdyby co to ciężar granitu wynosi ok 2,6g na cm^3 czyli blat 120x60x2,5 będzie ważył ok 50kg

bardzo pomocny wpis - dzięki Łukasz!
W basiowie - kiedyś tu będzie ogród... 13:40, 21 lip 2016

Do góry
Ja dziś chcę moje IH pociachać bo się rozbujały za bardzo.
Ty chcesz, żeby taki jednolity pas stworzyły?

Masz pomidorowy busz, żeby lepiej rosły, nie chorowały i miały większe owoce, usuwaj dolne liście i wszystkie pędy wyrastające przy liściach, tylko czubek zostaw.
Moi rodzice wiele lat hodowlę prowadzili, więc bez obaw możesz się zastosować do rad
Typografia ogrodu 13:34, 21 lip 2016

Do góry
Wyszło świetnie - niebanalne rozwiązania i do tego wszystko dograne.
Tu ma być ogród :) 11:47, 21 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Na pewno będzie lepsza, widziałaś u Malkul ostatnie zdjęcia - ja też miałam na nią nerwa, bo jak zaczynała kwitnąć to ten kolor był taki blady, ale jak w pełni się rozwinęła, to blada na pewno nie jest.
A obcięłaś tak tylko kwiatostany z łodyżką, czy cały krzaczek skróciłaś?

Przetaczniki też zakwitną ponownie po obcięciu, ja mam ze swoimi problem bo jedną odmianę zawsze łapie mi jakieś choróbsko i liście brązowieją, one lubią sucho, a u mnie wszędzie nawadnianie i nie da się spełnić ich oczekiwań.

Może eM jeszcze ewaluuje w kierunku pozbywania się trawnika

Widziałam u Malkul ładną ją ma.
Moją obcięłam hmmmm niestety cały krzaczek lekko skróciłam Czyli nie ponowi kwitnienia szkoda

Przetaczniki ścięłam zupełnie przy ziemi, bo brzydkie były i też chorowały. Chyba choroba grzybowa, bo liście miały brązowe plamy. Rozumię, że też się ścina tylko kwiatostany?

Tu ma być ogród :) 11:02, 21 lip 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Granit, to jest ciekawe rozwiązanie tu ci Madzenka dobrze radzi. Na dworze da radę, a wygląd może mieć bardzo nowoczesny.

ja bym go na stole, chyba jednak nie chciała, bardziej już beton.
Tu ma być ogród :) 11:01, 21 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Miałam szklany blat na meblach ogrodowych, dopóki w czasie wichury nie odleeciał. Do tej pory wybieram szkół hartowane z rabat. Polecam drewno, granit lub beton.

Mi sie szałwia podoba teraz gdy trawy sa niskie ale gdybyśmy podrosna to przyda Ci sie ta szałwia w ogrodzie

No to nie zazdroszczę takich szklanych znalezisk na rabatach.
Może ten beton dam jeszcze do wyceny, poza drewnem on jeszcze jako tako do mnie przemawia.
Tu ma być ogród :) 10:59, 21 lip 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
I właśnie popełniłam mój najdłuższy post na forum ogrodniczym o meblach

Dajesz do myślenia Magda, jak byłam za szklem to teraz znowu ziarno niepewności zasiane, w najgorszym razie będzie już na czym siedzieć, a stolik tymczasowy eMowi ukradnę, taki co czasem zabiera jak na jakimś obiekcie ma robotę do zrobienia, trudno, że to będzie obiekt z całkiem innej bajki
Tu ma być ogród :) 10:55, 21 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Szałwia gdyby miała zostać to w kosteczkach maks 5 takich na całej długości płotu, ale jak nie chcesz to ją zabierze, w końcu przedpłocie ma być schludne i jak najmniej pracochłonne

Ja w ogrodzie szklanego stolika bym nie chciał, mam szklany stół i dziękuję, widać każdą plamkę, zacieki po deszczu, po rosie, po wilgoci, może na stoliku kawowym lepiej się spisze bo jednak łatwo zetrzeć rozlaną kawę, ale jak już dojdę do tego etapu to będzie drewniany, prawdopodobnie z modrzewia.

Ja Ci mówię z tym trawnikiem kuj żelazo póki gorące chociaż jak tak czytam to chyba nawet przy robieniu rabat będziesz miała wielką pomoc.

Co do dzielnic obstawiam między dwoma, chyba nie muszę pisać którymi

z dzielnicami na pewno byś się nie pomylił

Mieszacie mi z tym blatem, rozmyślanie trwa nadal...
A jeśli z modrzewia to jakiej grubości deski przewidujesz?
Tu ma być ogród :) 10:53, 21 lip 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
"Fascynacja trawnikiem minęła"... uśmiechnęłam się ...ale blado bo to ja koszę trawnik, u mnie mój EM kompletnie nic nie robi w ogrodzie. Jedno szczęście, że się nie wcina Blat - ja byłabym za drewnianym a przedpłocie bez szałwii, chociaż z szałwią też mi się podoba ale ja kokocha jestem

No masz Ci los, to my chociaż się sprawiedliwie podzieliśmy, on chciał trawę ja kwiatki i każde swoim się zajmuje

Dzięki za opinie o stoliku i szałwii - każdy głos ważny.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:16, 21 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A jeszcze jest fajna seria podróżnicza "Nela mała reporterka" choć stara jestem to jak czytamy sama się łapię na tym, że wielu nowych rzeczy się dowiaduję

całe zycie człowiek się uczy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:42, 21 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wiesz ja syna nie mam ale ciekawskie corki polecam jest i o zwierzetach i o kopalniach i o dinozaurach i o jaskiniach...

A jeszcze jest fajna seria podróżnicza "Nela mała reporterka" choć stara jestem to jak czytamy sama się łapię na tym, że wielu nowych rzeczy się dowiaduję
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:18, 21 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
oj coraz bardzej brakuje na forum zdjęć i uświadamiania innym że rośliny mają swoje kiepskie momenty...to nie do Ciebie i Twojej lawendy ...akurat mnie takie przemyślenie naszło...że forum zmierza do pokazywania tylko tego co ładne...a potem ktoś się wzoruje na wyglądzie rośłiny..która jest pokazana tylko w swoim 100% momencie...tworzy rabaty i doopasorry gosia

bardzo trafna uwaga, tylko czy są rośliny, które nie mają tych słabych momentów, śmiem wątpić.
Ale przynajmniej świadomość by była większa.
Tu ma być ogród :) 09:15, 21 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

To za dnia zrób

PS Nie bij ale mnie tam z szałwią się podoba tylko może na takiej zasadzie jak Iwonka zaproponowała ... trochę bym ją przerzedziła

Bić nie będę, ale zostanę przy samych trawach, jakoś na rysunku ta nieregularność lepiej wygląda niż na żywo, przynajmniej ja się z tym oswoić bym nie umiała.

Jak się trafi jakiś pochmurny i chłodniejszy dzień to może i za dnia będę przesadzać
Ale jak na razie deszczowych dni mam dość.
Tu ma być ogród :) 09:14, 21 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
U mnie przetaczniki w zeszlym roku tez mialy maczniaka. Nic z tym nie robilam i w tym roku juz jest ok.

A tok myslenia M popieram
Zawsze jak skopuje trawnik mowie M.ze bedzie mial teraz lepiej

U mnie już drugi rok jest na tej samej odmianie, jeszcze nigdy nie pryskałam, ale jak różom będę aplikować coś przeciw mączniakowi to te przetaczniki też popryskam.
Trzeba iść za ciosem i działać z tymi ramatami.
Ogród Marty 09:12, 21 lip 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Urlop się udał, tylko jeden dzień padało, w co nikt nam nie chciał wierzyć, bo prognozy pogody były całkiem inne

Tam niektóre paliki uginały się razem z drzewami Ja mam jedną Umbrę i podczas wichury też się bałam, że mi ją złamie. U Ciebie gdyby jakaś się złamała, to nowa odstawałaby już wielkością korony od innych, więc nacisk na wymianę palików większy. Też już myślałam o wymianie, ale na tym na razie się skończyło Pozdrawiam

Mój brat był w tym samym terminie co Ty i też tylko jeden dzień padało, wtedy gdy Gdańsk zalało, też nie mogłam uwierzyć, bo tu codziennie, ale pewnie wiesz, bo ogród solidnie podlany.
Ogród Marty 08:46, 21 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
teraz zwróciłam uwagę na te paliki do drzew, no nieźle

A ja właśnie w temacie jestem, bo chcę wymiecić paliki przy Umbrach na wyższe, bo przy wichurach nawet nie chcę patrzeć w ich stonę, boję się, że kiedyś w miejscu szczepienia mi te korony pourywa.

Udał się urlop?

Urlop się udał, tylko jeden dzień padało, w co nikt nam nie chciał wierzyć, bo prognozy pogody były całkiem inne

Tam niektóre paliki uginały się razem z drzewami Ja mam jedną Umbrę i podczas wichury też się bałam, że mi ją złamie. U Ciebie gdyby jakaś się złamała, to nowa odstawałaby już wielkością korony od innych, więc nacisk na wymianę palików większy. Też już myślałam o wymianie, ale na tym na razie się skończyło Pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies