Żywa altana zaczyna się tworzyć. Zdecydowałam się na wiąza. Odmiana szybkorosnąca, idealna na żywopłoty hybrydowe. Wierzba ma za duże oczekiwania wodne. Wsadzone około 40 sadzonek. Niech się dzieje
Miałam przyjechać,ale nie dało rady. Ciągle czasowo się nie wyrabiam boje się, że mnie zima zastaniesz ja nie będę gitiwa.
Byłam w ogrodzie jak ledwo zbiornik był zrobiony teraz przepiękny widok nimfy. Jakby to eM zobaczył zaraz by na tym swoim trawniku coś w tym rodzaju postawil.
Twoja nimfa nie do powtórzenia, piękne otoczenie woda, rośliny,trawnik.
Bardzo mi się podobają te drzewa o liściach przebarwiających się na czerwono czy to klony czy ambrowce.
Klon ściętolistny w tym roku czaruje kolorami. Jestem nim zachwycona. Sadziłam dwa klony w 2019. Ten ma pokrój pienny i szybciej się przebarwia. Ten drugi jest bardziej krzaczasty i dopiero nabiera kolorków. Dobrze, będzie dłużej kolorowo
Dzisiaj walczyłam z kompostem. 3/4 z kompostownika przeszło do worków. Będzie miejsce na jesienne resztki.
Przy okazji taka zagwozdka - kiedy lepiej wykładać kompost na rabaty: teraz czy na wiosnę? zawsze się zastanawiam... Jak Wy robicie?