Justynka zrobiłam sobie mały urlop i nie podziękowałam za przepis widzę nawet, że już niektórzy piekli szarlotkę ja planuję w weekend. Masz wiele talentów
Justyna ja jedną w zeszłym roku tak mocno przycięłam i powiem ci że bardzo dużo pędów
wypuściła od korzenia ale na nich nie było kwiatów . Teraz przytnę nisko ale nie tak radykalnie i zobaczę jak zakwitnie . Cięłam Hortensję Kyushu .
o proszę widać że nie moisz się cięcia
ja moje cięłam wyżej ale mnie zależy na wyższych krzaczkach i lżejszych kwiatach, zobaczymy jak będzie
wiosnę masz bardziej zaawansowaną niż ja
W zeszłym roku kupowałam dla mojej Mamy Magical Mont Blanc a dla siebie dwie Vanilki. Wyglądały tak jak na pierwszym zdjęciu. Zanim posadziam swoje, wycięłam im wszystkie pojedyncze i cienkie pędy zostawiając ...3 gałązki. Nie mam zdjecia ale wyrosły piękne krzaczki obsypane mnóstwem kwiatostanów..
W tym sezonie też je przycięłam mocno i powycinałam gałązki
Mirka u mnie w zeszłym sezonie nie zakwitła Pink diamond-ale to nie sprawa ciecia a miejsca . Jak ją przesadzałam na jesieni jej korzenie były w fatalnym stanie. Pomimo ,że ma jez trzy lata wyszła z ziemi za jednym podważeniu łopatą