Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 20:10, 25 kwi 2016

Do góry
Aniu, fajnie, że znowu jesteś
Dni za krótkie na wszystko ... Też nie nadążam ...
Z tymi pieskami tak bywa ... potem kończy się na ograniczaniu im wolności, choć tego bardzo nie lubię ... Ale myślę, ze muszę też od mojej suni więcej wymagać karności. Na razie pracujemy nad tym, by w ogrodzie spędzała czas, nie pozwalamy jej być na ulicy ... Choć bywają momenty, że nas przechytrzy. W piątek robiłam wysiewy roślinek do doniczek. Przyniosłam sobie ziemi ... z mrówkami i musiałam iść wynieść ją na zewnątrz... Tola, nie wiem kiedy wymknęła mi się z domu w takim momencie ... Wyszła na ulicę i poszła na pole się załatwić (za dom). Zadzwonił telefon, wiec rozmawiałam i patrzyłam przez okno. Wzdłuż ogrodzenia szedł piesek podobny do Toli. Zdziwiłam się, ze podobny, bo skąd? A Tola w domu przecież była... Zdziwiłam się ponownie, jak otworzyłam drzwi na dwór i Tola weszła do domu ... Hm ... Wychodzi nadal przez płot, znalazła sobie jeszcze miejsce, gdzie przełazi. Pan musi poprawić, by wyjść nie mogla ...

W ogródku staram się dalej realizować plan. W miarę możliwości ...
Ogródek Iwony II 19:58, 25 kwi 2016

Do góry
Anusia - za chwilkę wpadnę na fotorelację. Dziękuję.
Ewa bacowa była w sobotę, też dzwoniła i mówiła, że towar taki sobie, ale to wina tego, ze zimno i sporo roślinek śpi jeszcze. Trudno sprzedawać śpiące roślinki, bo nie wiadomo, czy żyją.

Ewa - nie mam pojęcia, czemu twój jeden jest inny...
Obrzeża kupujemy w marketach budowlanych. Średnia cena to 9 - 10 zł za mb. Podobna cena do ekobordów. Na piaszczystych gruntach wydają mi się lepsze i trwalsze... Teraz już staramy się wszystkie rabaty w ten sposób powoli wykańczać ... Co miesiąc kilka kupuję ... Do auta ze względu na ciężar 10 sztuk maksymalnie wkładamy ...

Kasiu - takie było założenie ... Ten zakątek jest żółto - niebieski. Tak starałam się komponować rabatę bylinową, do tego kwitnące drzewa ... Ciekawa jestem, jak to wyjdzie w realu ...
Stąd też pomysł na lawendę tutaj ...

Danusiu - dzisiaj właśnie byłam u Ciebie, warzywnik pooglądałam, bardzo mi się podoba konstrukcja do pomidorków Zawsze coś fajnego wymyślicie Czasu ostatnio mało, praca, dom, ogród, forum, dzieci , ... można by tak wymieniać

Ogródek Iwony II 19:43, 25 kwi 2016

Do góry
Marti - dosadziłam dziś jeszcze 6 sztuk lawendy. Brakuje mi jeszcze 3 sztuki i na inną rabatę 6 - muszę chyba zobaczyć za sześciopakiem w O w weekend

Kasiu
- też marzę o ciepłych dniach. Dziś mocno zmroziło, tulipanki rano zwieszały łebki z zimna. Na trawie i dachach był szron ...

Mirelko - Zbyszek film oglądał, a mnie on znudził, więc do końca filmu mogłam pobuszować na forum...

Aniu - specjalnie dziś sprawdzałam nasłonecznienie tej rabaty. Jest tam słońce z wyjątkiem południa od 11.00 do 13.00
To wystarczy lawendzie, tak myślę.
W tle ten duży krzew - to tawułą wczesna. Na wiosnę do czasu kwitnięcia pozwalam jej rosnąć w luźny sposób, pięknie kwitnie całą ścianą na biało. Potem kilka razy tniemy ją w ekran... Jest dobrym tłem i ładnie zasłania od strony wjazdu

Ilonko
- fajnie, ze masz taką jabłoń. Tylko mi jakoś umknęło. Może masz więcej fajnych rzeczy do chwalenia I przez to nie zwróciłam uwagi...

Sylwia - może starość ją dopadła? W zeszłym roku było bardzo gorąco, moja jabłonka też cierpiała, liście były, jak papier prześwietlone, sparzone, cienkie ... Kiepsko to wyglądało, ale winię gorące lato, bezdeszczowe, i upały po 40 stopni... Obserwuj swoją w tym roku, postaraj się powiązać fakty jej złego stanu z aurą ... Moja rośnie na słońcu, ale dziękuję za takie upalne słońce, jak rok temu ...
Dziękuję za miłe słowa dotyczące zmian w ogrodzie ...

Do raju daleko - u Ewy 17:11, 25 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Super kanciki. Jak się pojawi ciepło, trawa ruszy w oczach.

Kanciki dodają takiego prządku Lubię nawet je robić. Na trawkę czekam aż się zagęści. Z dnia na dzień jest coraz lepiej
Ogród Mirelli 13:16, 25 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kolorowy zawrót głowy.

Fantastyczny czas cebulowych
Ogródek Iwony II 11:02, 25 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Klon jesionolistny Odessanum:

Podsadziłam lawendą.

Mam i ja zakupiłam 2 sztuki, rosną w pobliżu i wybarwia się tylko jeden...nie wiem o co chodzi??

Gdzie kupujesz obrzeża? i jaka orientacyjna cena takich ?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 04:39, 25 kwi 2016

Do góry
Jej, cudne łany tulipanów. Renia, po ile sztuk z jednego gatunku sadziłaś? Tak mniej więcej
Fajna pomyłka z białymi. Dzięki za pokazanie perspektywy.
Ogródek Iwony II 23:56, 24 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ilonko, na jabłonkę czekamy do maja

Wiem, wiem - mam taką samą
Ogród z rzeźbą 22:57, 24 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mój szef zawsze mówi: no...świetnie. Ale nigdy nie ma tak, by nie mogło być lepiej ...

No właśnie, a przecież szef ma zawsze rację (nawet gdy jej nie ma). W ogrodzie same jesteśmy sobie szefami i stosujemy tę zasadę same do siebie-
Ogród z rzeźbą 22:40, 24 kwi 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Iwonka, dziękuję. Nie, no do cudownie to jeszcze trochę...

Mój szef zawsze mówi: no...świetnie. Ale nigdy nie ma tak, by nie mogło być lepiej ...
Ogród Mirelli 22:38, 24 kwi 2016

Do góry
Kolorowy zawrót głowy.
Ogród z rzeźbą 22:18, 24 kwi 2016

Do góry
O matko. Cudownie
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:39, 24 kwi 2016

Do góry
Bardzo ładne widoki masz przez okno.
Gosiu, zdrówka życzę
Do raju daleko - u Ewy 21:34, 24 kwi 2016

Do góry
Super kanciki. Jak się pojawi ciepło, trawa ruszy w oczach.
Ogród z pergolą 21:24, 24 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
planuję zrobić wypoczynek na taras z palet
Która wersja kolorystyczna Wam się najbardziej podoba biała, szara czy czarna?
...
https://pl.pinterest.com/pin/166422148709048733/
ja myślę o czarnej..

Czarne - bajka
Koniecznie relację rób. Zawsze mi się takie podobały, ale M nie chce takich
Ania, jak wypatrzysz odpowiedni materiał - daj znać co i jak. Musze zrobić poduchy na krzesła i ławkę. Ciągle się wkurzam, ze z poduszkami muszę latać, jak ma padać
Ogrodowy song 21:05, 24 kwi 2016

Do góry
Bardzo ładnie wyszło. Zmiana na lepsze. Próbowałaś przez moment prostować linie, ale te owale tu lepiej pasują. Trzmieliny w kostce są przedłużeniem tarasu. Tak może być.
Ogródek Iwony II 20:56, 24 kwi 2016

Do góry
Klon jesionolistny Odessanum:

Podsadziłam lawendą.

Będzie jeszcze obwódka bukszpanowa z dwóch stron:
Musze dokupić jeszcze lawendy. I dosadzić. Efekt = coś takiego.
Co myślicie?
Obwódka ma być powtórzeniem rabaty z drugiej strony wjazdu.

Ogródek Iwony II 20:42, 24 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko ja okrywam tylko róże kilka host, młode amanogawy jednego wczesnego różanecznika i 3 piwonie no i nieposadzona magnolia ląduje w garażu. Niby dużo, a tak na prawdę mała garsteczka. Najgorsze są przymrozki w maju bo te już mogą więcej szkód narobić, wtedy to są dopiero 3 światy , ale liczę na to, że 3 ogrodnicy i ZOśka przyszli wcześniej czyli teraz i w mają dadzą nam spokój. Jutro będę pakować, więc zapewne nadam we wtorek bo nikt za mnie tego jutro nie zrobi

Oj, samych róż mam sporo. Nie da rady
Mam nadzieję, ze się ociepli ... Jeszcze troszeczkę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:38, 24 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pięknie. Musiałam nadrabiać fotki z dwóch tygodni, bo nie wyrabiam.
Dobrze, że piszesz o trawach. Zeszła wiosna była ciepła. To był mój pierwszy sezon trawkowy. Teraz jestem spokojna, że mają czas.
Twój ogród... to uczta dla oczu.

Po opadach deszczu ruszyły juz rozplenice medium boy, większosc traw juz sie obudziła. Spia tylko little bunny (zawsze ruszają na szarym końcu) i miskanty Grosse Fontaine
Ogródek Iwony II 20:37, 24 kwi 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dużo zmian u Ciebie Działasz nieprzerwanie. Dziwne, ze w szkółkach wystawiają przemarznięte rośliny. Piszesz, że nie wszystkie trawki u Ciebie ruszyły? U mnie też hameln nie daje znaku życia.

Madżenka i Sebek piszą, że trawy mogą ruszyć w maju, nawet czerwcu. Rok temu rozplenica u mnie wystartowała ostatnia, a miskanty w maju, a było cieplej, niż teraz. Więc będziemy czekać ...
Mam tylko jeden wniosek. Miskanty nie mogą być tłem głównym, bo zbyt późno startują.
Jest jeszcze trochę ogrodu do zagospodarowania, wiec działam dalej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies