Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Anusia 07:35, 25 kwi 2016

Byłam na targach, no szału nie było ale coś udało mi się zakupić z mojej listy potrzeb, już nie chciejstw Zrobiłam mała foto relację
frezja 11:02, 25 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Klon jesionolistny Odessanum:

Podsadziłam lawendą.

Mam i ja zakupiłam 2 sztuki, rosną w pobliżu i wybarwia się tylko jeden...nie wiem o co chodzi??

Gdzie kupujesz obrzeża? i jaka orientacyjna cena takich ?
kasja83 11:09, 25 kwi 2016

Ale Ci będzie fajnie ten klonik grał na tle zimnej zieleni-bardzo rozświetli rabatę.
Kosiarkę polub koniecznie
bdan 11:14, 25 kwi 2016

Iwonko zaglądam regularnie, ale z braku czasu śladu nie zostawiam.

Pozdrowienia zostawiam
13:30, 25 kwi 2016
Iwonko ale zmian,nie nadążam za Tobą Energiczna kobitka jesteś i silna.U mnie doba jest za krótka
O psich adoratorach poczytałam,moja wiekowa Sunia (19 lat-ale listonosza potrafi jeszcze pogonić) jest wysterylizowana od kilkunastu lat.To jest dobre wyjście dla wszystkich a przede wszystkim dla umęczonych psów bo potrafią zrobić wszystko by dostać się do suczki.Tak było i u nas.Pieski miały niesamowite pomysły..

Pozdrawiam serdecznie
13:39, 25 kwi 2016
Luki napisał(a)
Iwonko ja okrywam tylko róże kilka host, młode amanogawy jednego wczesnego różanecznika i 3 piwonie no i nieposadzona magnolia ląduje w garażu. Niby dużo, a tak na prawdę mała garsteczka. Najgorsze są przymrozki w maju bo te już mogą więcej szkód narobić, wtedy to są dopiero 3 światy , ale liczę na to, że 3 ogrodnicy i ZOśka przyszli wcześniej czyli teraz i w mają dadzą nam spokój. Jutro będę pakować, więc zapewne nadam we wtorek bo nikt za mnie tego jutro nie zrobi

też sobie tak wczoraj powiedzieliśmy, że w tym roku wszystko wcześniej to i ogrodnicy też się pospieszyli oby to były ostatnie podrygi zimna tej wiosny
MirellaB 19:06, 25 kwi 2016

Iwonka wracaj do domu z ogrodu - zimno bardzo. Macham
Malgosik 19:15, 25 kwi 2016

pod klonem Odessanum jest ok
wstawiłam nowe ujęcia turzycy Gold Fountain
Iwk4 19:43, 25 kwi 2016

Marti - dosadziłam dziś jeszcze 6 sztuk lawendy. Brakuje mi jeszcze 3 sztuki i na inną rabatę 6 - muszę chyba zobaczyć za sześciopakiem w O w weekend

Kasiu
- też marzę o ciepłych dniach. Dziś mocno zmroziło, tulipanki rano zwieszały łebki z zimna. Na trawie i dachach był szron ...

Mirelko - Zbyszek film oglądał, a mnie on znudził, więc do końca filmu mogłam pobuszować na forum...

Aniu - specjalnie dziś sprawdzałam nasłonecznienie tej rabaty. Jest tam słońce z wyjątkiem południa od 11.00 do 13.00
To wystarczy lawendzie, tak myślę.
W tle ten duży krzew - to tawułą wczesna. Na wiosnę do czasu kwitnięcia pozwalam jej rosnąć w luźny sposób, pięknie kwitnie całą ścianą na biało. Potem kilka razy tniemy ją w ekran... Jest dobrym tłem i ładnie zasłania od strony wjazdu

Ilonko
- fajnie, ze masz taką jabłoń. Tylko mi jakoś umknęło. Może masz więcej fajnych rzeczy do chwalenia I przez to nie zwróciłam uwagi...

Sylwia - może starość ją dopadła? W zeszłym roku było bardzo gorąco, moja jabłonka też cierpiała, liście były, jak papier prześwietlone, sparzone, cienkie ... Kiepsko to wyglądało, ale winię gorące lato, bezdeszczowe, i upały po 40 stopni... Obserwuj swoją w tym roku, postaraj się powiązać fakty jej złego stanu z aurą ... Moja rośnie na słońcu, ale dziękuję za takie upalne słońce, jak rok temu ...
Dziękuję za miłe słowa dotyczące zmian w ogrodzie ...

Iwk4 19:58, 25 kwi 2016

Anusia - za chwilkę wpadnę na fotorelację. Dziękuję.
Ewa bacowa była w sobotę, też dzwoniła i mówiła, że towar taki sobie, ale to wina tego, ze zimno i sporo roślinek śpi jeszcze. Trudno sprzedawać śpiące roślinki, bo nie wiadomo, czy żyją.

Ewa - nie mam pojęcia, czemu twój jeden jest inny...
Obrzeża kupujemy w marketach budowlanych. Średnia cena to 9 - 10 zł za mb. Podobna cena do ekobordów. Na piaszczystych gruntach wydają mi się lepsze i trwalsze... Teraz już staramy się wszystkie rabaty w ten sposób powoli wykańczać ... Co miesiąc kilka kupuję ... Do auta ze względu na ciężar 10 sztuk maksymalnie wkładamy ...

Kasiu - takie było założenie ... Ten zakątek jest żółto - niebieski. Tak starałam się komponować rabatę bylinową, do tego kwitnące drzewa ... Ciekawa jestem, jak to wyjdzie w realu ...
Stąd też pomysł na lawendę tutaj ...

Danusiu - dzisiaj właśnie byłam u Ciebie, warzywnik pooglądałam, bardzo mi się podoba konstrukcja do pomidorków Zawsze coś fajnego wymyślicie Czasu ostatnio mało, praca, dom, ogród, forum, dzieci , ... można by tak wymieniać