Marti - dosadziłam dziś jeszcze 6 sztuk lawendy. Brakuje mi jeszcze 3 sztuki i na inną rabatę 6 - muszę chyba zobaczyć za sześciopakiem w O w weekend
Kasiu - też marzę o ciepłych dniach. Dziś mocno zmroziło, tulipanki rano zwieszały łebki z zimna. Na trawie i dachach był szron ...
Mirelko - Zbyszek film oglądał, a mnie on znudził, więc do końca filmu mogłam pobuszować na forum...
Aniu - specjalnie dziś sprawdzałam nasłonecznienie tej rabaty. Jest tam słońce z wyjątkiem południa od 11.00 do 13.00
To wystarczy lawendzie, tak myślę.
W tle ten duży krzew - to tawułą wczesna. Na wiosnę do czasu kwitnięcia pozwalam jej rosnąć w luźny sposób, pięknie kwitnie całą ścianą na biało. Potem kilka razy tniemy ją w ekran... Jest dobrym tłem i ładnie zasłania od strony wjazdu
Ilonko - fajnie, ze masz taką jabłoń. Tylko mi jakoś umknęło. Może masz więcej fajnych rzeczy do chwalenia

I przez to nie zwróciłam uwagi...
Sylwia - może starość ją dopadła? W zeszłym roku było bardzo gorąco, moja jabłonka też cierpiała, liście były, jak papier prześwietlone, sparzone, cienkie ... Kiepsko to wyglądało, ale winię gorące lato, bezdeszczowe, i upały po 40 stopni... Obserwuj swoją w tym roku, postaraj się powiązać fakty jej złego stanu z aurą ... Moja rośnie na słońcu, ale dziękuję za takie upalne słońce, jak rok temu ...
Dziękuję za miłe słowa dotyczące zmian w ogrodzie ...