To nie patrz za wielkokwiatowymi tylko za rabatówkami, albo okrywowymi. One są takie oblepione, tyle, że do wazonu nie bardzo...i śmiecą jak diabli. I tak mam co sprzątać
Swoje ciacham do wazonu, zawsze jakieś przywlekę z Pszczyny Teraz jeszcze lilie do wazonu przywiozłam, kocham pachnące kwiatki
Ela! Urlop zaczynam, zaraz do domu się zbieram i laba!!!
Przetaczniki są szybkie ale rok temu dopadał je mączniak, w suchym i nasłonecznionym i przewiewnym miejscu, nie
te intensywnie pachnące lilie, to mój nr 1, dlatego dojdą kolejne, cały ogró ma nimi odurzać
floksy też fajne, ale zapach mniej intensywny
powojnik posadzony, zobaczymy, jak z nim będzie....doszło mi nowych powojników sporo, ale zastrajkowały, idą w zieleń, nie w kwiaty, a Veronica Choice w tym roku 1 kwiatek dała, 2 razy był uwiąd pnączy
w zakątku medytacji rosną Rubensy Frank jakiś i ten, bo miało się zgrać z żółcią i niebieskimi dodatkami
Danusiu, powoli zbliżam się do końca zmian, zostały mi kosmetyki w środku rabat, będzie mniej pracy, a to podstawa, sił niestety nie przybywa, a ogród stale wielki, pozdrawiam
Przetacznik obowiązkowo, bo taki piękny i kosmiczny, jak obcy
litria i przetacznik i szałwia, idealne do żółtego
ponadto odmiana pysznogłówki Scorpion, ta moja fioletowa
...z chciejstw; dojdą pachnące lilie,tulipany bukietowe, rozmnażanie hortensji, trawy i chyba koniec
fajne też są rozwary, szybko się wysiewają i powstaje wielka kępa...u mnie rosną białe, różowe i niebieskie
juz pełno siewek
a może Perovską też? u mnie z różami, werbenami, budlejami i wilczomleczami...ponadto wcisnęłam tam trawy, judaszowca i hortensje limki
mur tak odbija światło, że nie mogę sensownego zdjęcia zrobić
To ja odsyłam na Pomorze u mnie wystarczy na razie, muszę oprysk zrobić a on mi nie daje, a rano upal, moja pikawka się buntuje i nie wychodzę
Baronowa zu Guttenberg
Dzisiaj u mnie kwiaty po deszczu, 3 dzień nie mogę zrobić oprysku od plamistości rano upał po południu deszcz i placek
Kwiatek Princess Diana a tu przywędrował kolega jeden
Piękna Sweet Parole o bardzo dużych kwiatach nie lubi deszczu i jak pąk się rozwija to zawsze pada ma pecha w tym roku
wysoka, dostojna Venrose
Rosa du Roy znowu zakwitła pięknie pachnie
Papageno, lilie i horti
Tak Grażynko jak są kwiatuszki na 2 ch nóżkach to faktycznie na nic czasu nie ma .ja mam starsze nieco 2 Kwiatuszki 9 i 7 lat Własnie wczoraj młodszy przyjechał uściskał mnie i mówi na dwa noce przyjechałem .Lilie śliczne u mnie część pięknych nornice sobie spożyły a drugą część ledwie uratowałam od robali Pozdrawiam
Anitko poradz czy moge teraz przesadzić róże którą sadziłam jesienia, zupełnie jest zaslonieta przes wielgachne lilie,to Graham Thomas i dletego słabo rosnie ?
Dranie Fiordy dostają sałatę.. która wybujałą na ponad 1,5 m.... wieć kilka lilijek kwitnie
Róże Corver kwiną non stop..
Stipa wybujałą i wnerwia.... a ja idę spac.. jestem zgon..
Znów do was nie zajarzę bo rano nie wstanę.. ale wieczorkiem zajrzę .. do siebie na wątek.. bo nie mam złudzeń że gdzieś sie uda więcej .. sorki.... i dziękuję tym, co zaglądają ,chocia ja nie zaglądam.
W jakimś obłędnym maratonie jest jedna pozytywna rzecz.. waga pokazuje moje minimum... w tym wieku schudnąć to jest wyczyn.. ale jak w lodówce jest tylko światło... to chyba żadne wyczyn,,,,