Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:25, 20 lip 2014

hanka_andrus napisał(a)
Jakie nudy? Toż u Ciebie ruch jak na Piotrynie.
Motyle, ptaszki nowe kwiatki. Moje lilie też kwitną, Ale dziś zdjęcia robiłam tylko dwóm budrysom.

Dobrze ze miałas budrysów , moich nie ma wiec na kwiatach sie skupiam. Buziaczki i miłego tygodnia życze.
Bogdzia 22:31, 20 lip 2014

Justyna napisał(a)
Dziękuję za odpowiedź. Czyli zalecić spokój, cierpliwość i np. Topsin.
Lilie cudne. Szkoda, że nie można przesłać zapachu.
W tym sezonie wzięło mnie na martagony, trąbkowe i tygrysie.
Na jesień skonsultuję się z Tobą w sprawie tych pierwszych.
Też kupowałam w Benexie (3 szt)i mi nie wyrosły. Nie są tanie, więc chciałabym zminimalizować ryzyko wypadnięcia zapewniając im, w miarę możliwości, dobrostan glebowy i stanowiskowy.
Jak później doczytałam, popełniłam podstawowy błąd sądząc je wiosną. Nie wiem po co wogóle sprzedają cebule martagonów wiosną.
Kolorowych...

Też czytałam o tym ze wiosna nie powinno sie ich sadzic a ja swoje od lat przesadzam raz wiosna raz jesienią jak akurat mam ochote a nawet w srodku lata i nic się nie działo. Przypuszczam ze mieli jakieś niezbyt dobre cebule i ludzie reklamowali wiec tak napisali. Najlepiej rosna mi kupione w Skierniewicach , zawsze ostatni weekend sierpnia jest facet który je sprzedaje a te z wysyłkowych to juz większe ryzyko . Masz racje tanie nie są wiec chciałoby sie żeby rosły a o cebule też nie jest łatwo mimo tej wielkiej ceny. same problemy .Miłego tygodnia , pomyślimy o nich w sierpniu.
Anita1978 22:40, 20 lip 2014

Piękne masz lilie! Dech mi zaparło! Moje jakieś takie mizerne i w dodatku poobgryzane ....
Bogdzia 22:45, 20 lip 2014

Anita1978 napisał(a)
Piękne masz lilie! Dech mi zaparło! Moje jakieś takie mizerne i w dodatku poobgryzane ....

Oj nie ma zachwytu w tym roku , bardzo wiele wcale nie wyrosło , inne małe , byle jakie , te co sa to tylko ułamek tego co byc powinno.Też robale mi podgryzaja ale sa takie upały ze nie ma kiedy oprysku zrobic, co rok na coś sie narzeka , tak to juz pewnie bedzie. Pozdrawiam Anitko.
Mala_Mi 01:24, 21 lip 2014

Zaległosci miałam ogromne... ale z wielką chęcią nadrobiłam je ...
od słoneczek po mistrzowskie fotki motyli... po prostu cudne.... co jedno to fajniejsze I jak nie mieć w ogrodzie kwiatów dla motyli?? Pozowały Ci pięknie
Oj będą mi się śnić te motylki
Pazia widziałam jak latał nad łąką U mnie nigdy nie widziałam... nawet pokrzywy specjalnie dla nich trzymam... ostatnio przycięłam niżej, bo co szłam to mnie parzyły
Kasya 07:25, 21 lip 2014

Bogdziu, a propos wpisu u mnie, ogladalas ostatni "rok w ogrodzie " ?
agatanowa 08:54, 21 lip 2014

Bogdzia napisał(a)
Mój ciemiernik nadal kwitnie i ma więcej kwiatów.

jak to możliwe? Wycinałas zaschniete kwiatostany?

Ten ma najcudowniejszy z kolorów. Bożenko, czy moze znasz jego nazwę?

Pozdrawiam serdecznie
Bogdzia 09:03, 21 lip 2014

Kasya napisał(a)
Bogdziu, a propos wpisu u mnie, ogladalas ostatni "rok w ogrodzie " ?

Obejrzałam u Ciebie i napisałam również w Twoim wątku.
Bogdzia 09:06, 21 lip 2014

agatanowa napisał(a)

jak to możliwe? Wycinałas zaschniete kwiatostany?

Ten ma najcudowniejszy z kolorów. Bożenko, czy moze znasz jego nazwę?

Pozdrawiam serdecznie

To nowy ciemiernik kupiony przez Anię w Rzeszowie i pewnie dlatego pomyliły mu się pory roku , pewnie był wyjęty ze szklarni. Za to nie zakwitnie wiosną ale mam jeszcze drugiego podobnego i na niego wiosna liczę. Nazwy nie znam bo Ania kupiła mi go jako ,,ciemiernik pełny" w jakimś markecie.
agatanowa 09:08, 21 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

To nowy ciemiernik kupiony przez Anię w Rzeszowie i pewnie dlatego pomyliły mu się pory roku , pewnie był wyjęty ze szklarni. Za to nie zakwitnie wiosną ale mam jeszcze drugiego podobnego i na niego wiosna liczę. Nazwy nie znam bo Ania kupiła mi go jako ,,ciemiernik pełny" w jakimś markecie.

rozumiem, dziękuję