Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Skarbonkowy ogródek 19:16, 12 kwi 2016

Do góry
Witam się u Ciebie.
Cudowny domekJestem niem zauroczona.
Magnolia pięknie kwitnie.
Pozdrawiam.
Ogród z łezką II 19:06, 12 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Czyli kolejne zakupy...o ilości buksów czytam i mało nie padłam!
Co to za magnolia, ta żółta?? I jaka piwonia ma być??

Zobaczyłam połączenie kulasków z żarówiastymi kolumnowymi berberysami i spodobało mi się. To za ciosem poszłam

Magnolia ma trudną nazwę...już skopiuję...Magnolia denudata 'Fei Huang'.
A piwonia jest na pewno lawendowa. W zeszłym roku zakwitła mi na balkonie w doniczce

Ale się naszukałam tego zdjęcia...

Ogród z łezką II 18:49, 12 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Kindziu z tej niespodzianki mi się nie pochwaliłaś, ale chwalę , bardzo, bo to piękna magnolia, ciekawa jestem ile zawinszowałaś, ja swoją zabiłam, bo zamiast nawozem dolistnym potraktowałam ja rundapem, dobrze, że tylko ją jedną, ot taki ze mnie ogrodnik...na jej miejscu teraz rośnie Genie
Trawniczek mistrzostwo świata

Mnie to tak oszołomiło, że jeszcze nie wierzę, że się dwóch magnolii w ciągu weekendu dorobiłam... To tylko cichutko szepnęłam, że na głowę upadłam
Ta droższa niż tamta biała, ale miłość nie ma ceny
Dlatego tak przestrzegam tego żeby do zabójczej chemii był osobny opryskiwacz. M opryskuje chwaściory na kostce i zawsze go pilnuję. Ja mam swoje 2 opryskiwacze, jeden na robale, drugi na grzyby. I też dokładnie płuczę.
Aż Ci współczuję Agatko, bo wiem jak kochasz drzewa...
Gienia też piękna
Chyba jednak na zdjęciu mu się lepiej wyszło
Blaski i cienie nowego życia 18:31, 12 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Trawnik śliczny, już też prosi o koszenie, jak u nas. A magnolia, jak ich nie kochać, pięknisia z twojej

Irenko ciągle pada, nie ma kiedy kosić. A trawa dostała jeszcze większego rozpędu Ta moja pięknisia taka zwykła, ale i tak cieszy, bo kwitnie. Choć przyznam że ma prawie 30 kwiatów jak na 2-letnią u mnie to całkiem, całkiem. Czekamy na słońce żeby to wszystko się rozkwitło.
Ogród w Tarnowie 17:43, 12 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ale kolekcja dzbanków - fantastyczne
Czy one przez zimę przetrwają czy są chowane?

Magnolia pięknie kwitnie

Dzbany i amfory które nie są za impregnowane chowam na zimę na wszelki wypadek bo mogą nasiąkać. Dzięki że się podoba
Ogród w Tarnowie 17:34, 12 kwi 2016

Do góry
Magnolia jest duża ma jakieś 3,5 wysokości i też podobnie szeroka. Ja ją przycinam zaraz po przekwitnięciu.
Ogród w Tarnowie 17:16, 12 kwi 2016

Do góry
Ale kolekcja dzbanków - fantastyczne
Czy one przez zimę przetrwają czy są chowane?

Magnolia pięknie kwitnie
Typografia ogrodu 17:08, 12 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
juhu!
Fajnie że przyszły.
Tulipany mamy takie same
jedne i drugie uwielbiam
A widzialas Marto Swidosliwy? Bo chciałam sie poradzic czy wyciac drobne galeziebwyrastajace od podstawy zostawiajac tylko te gloene pnie? Wlascieie tylko jedna kilka takich drobnych ma
Lawendowy zawrót głowy 16:54, 12 kwi 2016

Do góry
abiko napisał(a)
ja się tylko pytam, jak Ty robisz, że tak ci rosną lawendy? ja wiem, że Magnolia to mistrzyni w ich cięciu i paorę innych dziewczyn w tym Ty.. więc ja się pytam, jak to zrobić aby były takie piękne kopułki.. no za chiny nie umiem i mam poczochrance

Agus ja sie jeszcze w tym gronie fachowcow nie widze ))

moze to kwestia odmiany ja je przycinam połkoliscie ale szczerze mowiac one maja taki pokroj kulkowy .

Moja działka na Dębowym Lesie 15:29, 12 kwi 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

No widzisz, i dobrze myslisz i dobrze robisz.
w ogrodnictwie i w naszych ogrodach ,nie ma szablonów i reguł
lilaki

moja magnolia dopiero pomalutku zaczyna otwierać pąki i pokazywać swój kolorek.
tak ma,Ale ona nie należy do wczesnych odmian .

Piękne ujęcia i prawie że juz czuć zapach
Blaski i cienie nowego życia 15:14, 12 kwi 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
I jeszcze moja magnolia 4 dni temu

dzisiaj

Trawnik śliczny, już też prosi o koszenie, jak u nas. A magnolia, jak ich nie kochać, pięknisia z twojej
Tu narazie jest ściernisko... 14:52, 12 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Czyli już rewolucje Ale masa tulipanów w donicy
czy nie skusiłas się na magnolie, my juz mamy we trzy

No niestety Irenko ja mam ogromne przestrzenie do obsadzenia i narazie bardziej kupuję byliny i krzaczki niż takie rarytaski jak magnolia Piruet.
A tak a'propos cytując Zagłobę... "jam to nie chwalący się sprawiła" że trzeci Piruecik znalazł się u Kasiuni, bo jak ona jechała w Wasze okolice to ja bladym świtem cwałowałam do szkółki żeby nikt nie capnił tego cuda sprzed Kasi noska.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:49, 12 kwi 2016

Do góry
Magnus
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:38, 12 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
nożycami do bukszpanów akumularorowymi. Albo ręcznymi do żywopłotów tez można. Sekatorem się zachlastasz

Marta a co za jeżówkę masz w awatarku?
Ogród z łezką II 14:08, 12 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Mój żółtek jeszcze...ale piwonia drzewiasta będzie miała dwa kwiaty

Kupiliśmy jeszcze bagatelki do łezki i Orange Rocket między kulki buksikowe. Ale mi zdjęcia nie wchodzą...może później...

Czyli kolejne zakupy...o ilości buksów czytam i mało nie padłam!
Co to za magnolia, ta żółta?? I jaka piwonia ma być??
Liliowo i kolorowo:) 14:05, 12 kwi 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Piękna wiosna. Doczytałam o sprzęcie, to takie ważne, aby był nam pomocny. A wiewiórki, to chyba od Kropki większe Co to za magnolia, bo wielkie pąki i ten pełny żonkil jest niesamowity. Buziaki
Ogród z łezką II 13:39, 12 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Po odwiedzinach u Małej Mi upadłam na głowę...zakochałam się w malutkiej magnolii Satisfaction, M mnie nakręcił, zadzwoniłam do Kapiasa i są!!! Szybciorem się zebraliśmy i mam!!! Mimo paskudnej pogody ludzi u nich masa...

Kindziu z tej niespodzianki mi się nie pochwaliłaś, ale chwalę , bardzo, bo to piękna magnolia, ciekawa jestem ile zawinszowałaś, ja swoją zabiłam, bo zamiast nawozem dolistnym potraktowałam ja rundapem, dobrze, że tylko ją jedną, ot taki ze mnie ogrodnik...na jej miejscu teraz rośnie Genie
Trawniczek mistrzostwo świata
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:29, 12 kwi 2016

Do góry
nożycami do bukszpanów akumularorowymi. Albo ręcznymi do żywopłotów tez można. Sekatorem się zachlastasz
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:16, 12 kwi 2016

Do góry
Konieczka, Magnolia, dzięki. Właśnie tnę i trochę odpada mi ręka. Jak Wy to robicie, to ja nie wiem
Ogrodowe przygody 13:14, 12 kwi 2016

Do góry
Magnolia Genie najbardziej mi się podoba
Rozglądam się za nią, żeby kupić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies