Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 17:09, 17 lis 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Ewelinka kiedyś prosiła o pokazanie ogrodu od tyłu.Trochę ciężko zrobić fotki, bo brzozy przesłaniają troszkę widoki.Jest to niedokończona część ogrodu.

W oddali widać moją nową trzmielinkę i pierwszą obwódkę bukszpanową.

Hej, Gosiu, dawno u Ciebie nie byłam A Ty stworzyłaś przez sezon piękny ogród Bardzo mi się podoba
Kamienny ogród patykiem malowany 16:06, 17 lis 2015

Do góry
Toszka napisał(a)

Zwróć uwagę, ze brak roslin w podszycie nie jest wynikiem "pijaństwa" drzew, a gęstego zadaszenia uniemozliwiającego nawodnienia od deszczu, Zwróć uwagę,, że na obrzeżach lasku już trawa rośnie, a przecież korzenie też wypijają wodę. W dużej mierze problem rozwiąże się po wyższym podkasaniu drzew. O tym pisała już Danusia.

I tu nastąpiła pomyłka. Moja wina. Ja tu mieszkam i znam każde drzewko, a objaśniłam chyba zbyt pobierznie.

Lasek na zdjęciu, to lasek świerkowy - przy placu zabaw.
Tam jest "igiełkowo" i tak ma być - czekam na grzyby.
Nie chcę nic tam sadzić, a trawki - pojedyncze - które się czasem trafią - usuwam.
Kolejnym powodem dlaczego tam, nie może być roślin jest to, że nie dam sobie rady z utrzymaniem porządku. Nie widać tego na zdjęciu, ale po środku i dalej rosną brzozy. To są straszne śmieciuchy. Zrzucają - przez cały rok - witki, a jesienią tonę liści. Jesienne grabienie to nie wszystko. Muszę je powtórzyć wiosną, bo liście zatrzymują się na iglakach i dopiero śnieg je zrzuca. Robota bez końca...

Lasek, który chcę obsadzić - to lasek sosnowy, przy ścieżce.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:47, 17 lis 2015

Do góry
Marzena czyste masz okna i piękny widok za tymi oknami.
Brzozy i umbry są świetne. Żółty kolor swoje robi. Widzę że ambrowce też żółtego dostały. Będą bardziej widoczne jak wyskoczą ponad żywopłot.
Będziesz je od dołu podkrzesywać, czy mają od dołu być zagałęzione?
Ogród na glinie 13:23, 17 lis 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
hej hej
u mnie jeszcze wierzby mają liście
za to u sąsiada brzozy już prawie łyse....

dziękuję
u sąsiadów wierzba z pokręconymi liśćmi jest jeszcze żółta
też zwróciłam uwagę, że długo trzyma te liście
doszły nasiona?
Ogród na glinie 13:11, 17 lis 2015

Do góry
hej hej
u mnie jeszcze wierzby mają liście
za to u sąsiada brzozy już prawie łyse....
Blaski i cienie nowego życia 11:53, 17 lis 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ula u mnie na słońcu rosły ogrodowe...nie przypalało ich. Ale w hydrożelu były posadzone i jak upał był, to jeździliśmy w tygodniu podlewać. Ja myślę, że te tropiki im "pomogły"...przecież zawsze tak nie będzie!!!

Z podlewanie ich nie miałam problemu Kasiu, bo z oczyszczalni wodę im dostarczałam. Ale są w pełnym słońcu i ciężko to znosiły. Póki były orzechy to miały fajnie, ale orzechy uschły i zostały wycięte.
Myślę że trzeba im lekki cień stworzyć. Problem jest tylko taki ze tam jest tak podmokło że żadne drzewo tego nie wytrzyma. Więc chyba kupię ze 3 szt brzozy youngii.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:19, 15 lis 2015

Do góry
Sylwia - gdzie rękawiczki???? raczej zadaj pytanie a kto mu je założy??? Wystarczy walka o kurtkę i czapkę.

Bogdzia - niestety pogoda nie nadawała się na pobyt w ogrodzie.. 10 minut i do domu

Krysiu - ogród nie ideał.. 2 dni walka z listowiem i to co najbrzydsze.. szału nie ma, ale .. dobre i to.I kilkadziesiąt wielkich worów..

Agania - faktycznie, na rabatach najlepiej wygląda Muminek..bo reszta to mizerna. Chryzantemy, niedobitki różane i goryczka moja.. i finito..czekamy na krokusy.

Karol - do brzozy dorzucę śmieciucha wierzbę Na szczęście po pilnowaniu stanu robalowo-grzybowego.. wreszcie ma liście i to najdłużej z drzew.. Zawsze zrzucała pierwsza. Ale i tak śmieciuch.
Dowód na obrazku

Moja codzienność - ogród Oli 22:24, 15 lis 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ola cudnie, czyściutko masz ...perfekcja w każdym calu !!!
ja codziennie z grabiami szaleję mam dwie ogromne brzozy przed domem,
a nie wspomnę ile ma sąsiadka i tak codziennie od nowa

Agatko u mnie w pobliżu ogromne topole, które w tym roku poleciały w innym kierunku cieszyłam się, że oddychnę od grabienia to mnie brzozy załatwiły.. na szczęście już prawie łyse
Moja codzienność - ogród Oli 22:13, 15 lis 2015

Do góry
Ola cudnie, czyściutko masz ...perfekcja w każdym calu !!!
ja codziennie z grabiami szaleję mam dwie ogromne brzozy przed domem,
a nie wspomnę ile ma sąsiadka i tak codziennie od nowa
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:06, 15 lis 2015

Do góry
Ja tez nieswoje brzozy obcianam
Panie Klonie! 22:00, 15 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Fajnie wygladają brzozy podsadzone dereniem .....ja podsadzę swoje red baronem bo fajny kontrast będzie

Jeden dereń jest, jeden red baron jest Jeszcze tylko brzóz brak i będzie rabata
Panie Klonie! 21:56, 15 lis 2015

Do góry
anulaa napisał(a)

Witaj,
zajrzałam i ja do Ciebie-na chwilkę. I widzę, ze jesteś miłośniczką brzóz, więc może podpowiesz- dumamy z mężem czy przed naszymi szmaragdami (fotka na stronie 4) nie utworzyć rabaty z kilkoma (5?) brzozami (jakimi?), a pod nimi trawy, coś kwitnącego.

Zaglądaj i podpowiadaj!

Fajnie wygladają brzozy podsadzone dereniem .....ja podsadzę swoje red baronem bo fajny kontrast będzie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:48, 15 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Melduję, że dziś trochę liści posprzątałam.. ale gdzie do wszystkich..to niemożliwe. To przypomina księżniczkę i to przebieranie maku..

Najgorsze są brzozy, teraz już wiem dlaczego ludzie nazywają je smieciuchami
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:20, 15 lis 2015

Do góry
Mało mnie tu ostatnio, ale nic nie chce się układać tak jak bym chciał, no cóż raz na wozie raz pod wozem

Z przyjemniejszych spraw to dotarł do mnie Dyplom i na szczęście w idealnym stanie bo na punkcie pogniecionych kartek mam małą fobię Nagrody w połowie dotarły, a rękawice są tak ładne, skóra tak mięciutka, że chyba będą tylko wisieć bo jakoś szkoda mi ich brudzić w ziemi

Na tapecie także projekt podjazdu do którego nie jestem do końca przekonany, ale muszę zostawić maksymalną ilość trawnika bo nie mam możliwości odprowadzenia wody w stronę drogi na szczęście działka nie jest najniżej położona. Zniknie 60m^2 trawnika co mnie specjalnie nie martwi bo problemu z rozjeżdżonym trawnikiem mam serdecznie dość. W tym tygodniu okaże się kiedy będzie to wykonywane. Czekają mnie konkretne wykopki. Przy okazji bardzo możliwe, że rabaty się powiększą co nie do końca jest dobre, fakt będę mógł rozsadzić moją gęstwinę, ale z drugiej strony jak zaplanować 35 metrową rabatę wykorzystując tylko moje rośliny.
Tak prezentuje się obecna wersja.

Zabieram się również powoli za wiankowanie bo o dziwo mam kilka zamówień. Trzeba się wybrać po zapasy i po gałązki brzozy bo powstaną kolejne choinki Przynajmniej będę miał zajęcie.

W ogrodzie nic się nie dzieję, czekam tylko na kopczykowanie róż i muszę jeszcze zadołować moje doniczkowo.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:55, 15 lis 2015

Do góry
Mira104 napisał(a)
Widoki piękne i moje ukochane brzozy
A zbierasz z nich sok?

Ach te brzozy z jednej strony umęczą z drugiej strony zachwycają

Nie wiem jak się zbiera sok z brzozy?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:53, 15 lis 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Widoczki piękne - wiem że złościsz się czasem na te brzozy ale są przepiekne!

Brzozy są piękne u mnie ogromne, narzekam na nie, bo śmiecą mi wszędzie, ale lubię je mimo wszystko
Moja codzienność - ogród Oli 12:05, 15 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Idelanie, Nie dziwię się ze drażnią cię brzozy

Jak jesienią można otrzymać ogród w takim idealnym stanie?

Ja też tego nie pojmuję
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:29, 14 lis 2015

Do góry
Widoki piękne i moje ukochane brzozy
A zbierasz z nich sok?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:36, 14 lis 2015

Do góry
Widoczki piękne - wiem że złościsz się czasem na te brzozy ale są przepiekne!
Miłego niedzielnego biesiadowania
Moja codzienność - ogród Oli 18:43, 14 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Idelanie, Nie dziwię się ze drażnią cię brzozy

Jak jesienią można otrzymać ogród w takim idealnym stanie?

Nie jest idealnie wczoraj pół dnia grabiłam i wybierałam ze żwirku te małe żółte pizdki, wiadro tego pływało w oczku....było czyściutko a dziś od nowa nawiało wrrrrrrr
jednak wolę liście topoli przyjemniej się je grabi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies