Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:26, 11 cze 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
wyjątkowa ta szałwia, chyba nie do końca lubię te omszone, strasznie wielkie rosna i pokładają się po deszczach
Irenko dziewczyny tu na forum orzekły, że ta nosi nazwę omączona i jest jednoroczna, ma ją w donicy
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:25, 11 cze 2013

Do góry
Pozdrawiam słonecznie..piękna ta szałwia
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:23, 11 cze 2013

Do góry
wyjątkowa ta szałwia, chyba nie do końca lubię te omszone, strasznie wielkie rosna i pokładają się po deszczach
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:20, 11 cze 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Aniu, ta twoja szałwia z paczki, tzn. wysiana? Czy kupiłaś sadzonki? Pytam bo mam paczkę nasion i się zastanawiam czy siać.
Pozdrawiam Irenko miło, że zaglądasz

Super spotkanie zorganizowałaś
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:17, 11 cze 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Aniu, ta twoja szałwia z paczki, tzn. wysiana? Czy kupiłaś sadzonki? Pytam bo mam paczkę nasion i się zastanawiam czy siać.
Jolu nie wysiewałam tej szałwii,
kupiłam gotowe roślinki już kwitnące

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:40, 11 cze 2013

Do góry
Goździki biało-rozowe w tym roku:

Róże niesamowicie urosły -te których nie zabiła poprzednia zima - to pojedyncze krzaki, maja 2-3 lata:

Szałwia - ponownie, ta sama, ale bardzo mi się podoba

Mój taras, pogoda taka że na leżaczku może ze 2x siedziałam w tym sezonie

I bałagan roślinny przy tarasie, ale uroczy

Cisowy kiedyś-żywopłot tonie jak zwykle

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:11, 11 cze 2013

Do góry
Małgosiu, no pogoda nie rozpieszcza... popryskam mospilanem, ale musi trochę obeschnąć... i poszukam czy sa jakieś specjalne środki na skoczki? Spytam Anity, dzięki za podpowiedz!

Małgosiu szałwia stosunkowo szybko rośnie, patrze na te moje ubiegłoroczne i nie mogę uwierzyć ze tak urosły (a ich nie sypałam niczym

pozdrawiam!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:08, 11 cze 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Szałwia omszona rzeczywiście cudna, Też jest ostatnio moją faworytką, dokupiłam w sobotę białą... nie mogłam się powstrzymać.

Ewa nie wiedziałam że istnieja szałwie w białym kolorze, to też sobie poszukam i kupie. U mnie są w ciemnogranatowym i w fioletowym takie jak u Karoliny. Moje tez zaczynaja kwitnąc, sa małe bo kupione w tym roku, sadziłam po dwie sadzonki razem żeby szybciej zawiązały sie takie "kupki" kwitnące. Bardzo mi sie podobaja.

Byłam wczoraj u Karoliny i rzeczywiście wszystko u niej rośnie że hej, gęsto jest ale rosliny ma imponujące. melduje,że cisy juz posadziła ... tak mysłałam, że takie łądne to od razu je posadzi..

Karolinko podpytaj naszej Anity z Ogródka Anity - ona tez ma dużą wiedze o różach i świetnie jej sie udają, pamietam że pisała czym pryska na te skoczki.

Za hosty nie dziekuje jeszcze raz .... bo sie nie przyjmą... Póki co stoją na tarasie i moknąc czekają na posadzenie z mnóstwem innych roslin....Może dziś znów popchne robote troche do przodu, choc teraz znów pada.....
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:17, 11 cze 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu jesteś wielka to siewki świerku, jakiego, nazwy nie znam syn przywiózł z Finlandii szyszki świerków, które bardzo mu się spodobały, poprosił żebym wysiała i to jest efekt ich wschodu prawdziwe przedszkolaki, bo siedzą w piaskownicy zaraz po wsadzeniu do doniczek i podlaniu

Aniu, coś nieprawdopodobnego, sukces wielki, chyba szkółkę mus zakładać
szałwia też mnie zachwyca tą masą kwiecia pozdrawiam
Co z tym ogródeczkiem począć 11:11, 11 cze 2013

Do góry
Ewciu,cieszę się że nareszcie dojrzałaś do pokazania tego muru a nie zakrywania.
Masz rację że mury są Twoje i rób swoje.
Ja myślę że do tego muru pasowałby clematis,róże,szałwia i kule z bukszpanu.
Całą tą rabatę z tą jasną funkią przesunęłabym pod mur,zrobiłabym z niej taką zatoczkę i otworzyłabym przestrzeń trawnikiem.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 10:53, 11 cze 2013

Do góry
Ogród Leny. 09:06, 11 cze 2013

Do góry
Dziękuję za piękne zdjęcia
Szałwia cudna
Żywopłotki cisowe. 08:10, 11 cze 2013

Do góry
Jaśmin też trzymam w ryzach bo strasznie się rozrasta , ładne i duże krzewy a hosty pięknie w tym roku wyglądają , chyba im woda nie przeszkadza ,, Biała szałwia śliczna , ciekawe czy nie wymarza , bo liliowe to same się rozsiewają jak im nie obciąć przekwitniętych kwiatów ..
Żywopłotki cisowe. 06:21, 11 cze 2013

Do góry
Haniu, cudnie masz
Ale Ty się zamęczysz, dziewczyno - 100 metrów żywopłotu sama ostrzygłaś???
Szałwia o nieznanym imieniu piękna
Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:10, 11 cze 2013

Do góry
Kulkowa po przeróbce super, bardzo zyskała. Strzał w dziesiątkę.
Pięknie masz Bociuś A eM. zmięknie, tylko czasu trzeba

Czy to białe to szałwia?
bociek napisał(a)
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:06, 10 cze 2013

Do góry
Szałwia omszona rzeczywiście cudna, Też jest ostatnio moją faworytką, dokupiłam w sobotę białą... nie mogłam się powstrzymać.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:47, 10 cze 2013

Do góry
Dubelek...
to powrzucam dzisiejsze fotki

Jeden z kilku pozytywnych skutków nawozu:

Pod brzoskwinią ładnie:

Na razie jedyna kwitnąca różyczka:

Jakieś larwy przyczepione od spodu liści zżerają moje róże co to?

Bylinowa przed domem zielono-zielona, z domieszką fioletu:

Czosnki ostatnie:

Kalarepki niedługo zjemy

Ta już zjedzona

Szałwia zaczyna kwitnąć muszę ją rozmnożyć, cudna jest

Ogród Sylwii od początku cz.II 19:11, 10 cze 2013

Do góry
Pięknie będziesz miała z ogrodem zimowym, altanka obłożona kamieniem też super. Szałwia z trawą - udane zestawienie. Pozdrawiam serdecznie
Jardín casi perfecto .... 13:03, 10 cze 2013

Do góry
Macierzanki, lawenda, szałwia omszona, kocimiętka - to moje klimaty i coś, co lubię. Widać, że ogród młody, ale robiony z zamysłem. Pozdrawiam serdecznie
Ogród przy lesie początek 2012/2013 10:38, 10 cze 2013

Do góry
renatamama3 napisał(a)

Martuś ,szałwia omszona 2,60 zł ,hosty 7 zł,10 zł ,bez płaciłam 9 zł ,goździki 2,60 ,macierzanka 2,60 ,bodziszki zależy w jakiej doniczce max 5 zł .

Tanio! Podasz proszę -może być na priv - adres tej szkółki? Będąc u Rodziców może bym się przejechała z Mamą? pozdrawiam!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies