A teraz będą foty, bo porządek musi być..... wiec do każdej odpowiedzi coś tam wrzucę... ale powoli, bo muszę przygotwać fotki..tzn wybrać co się nadaje z setek zdjęć, bo głównie na KOpciuszka dziś polowałam (pogoda kiepska do foto, bo słońce..ale już nadciągają chmury..)
Basiu - winogrona Irenki owocują, zimują, są smaczne... wiec możemy je nazwać wionogrono "Irena", albo Waligóra.. bo to twórca wina z niego

Smakować powinno tak samo pod jaką nazwą by nie było...... na razie mam problem gdzie je posadzić ,a muszę posadzić, bo mi marnieją w tym kubeczku z wodą

Ogólnie wymyśliłam, że najcieplej by mi było na południowej ścianie, ale do tego muszę przenieść rabatę co mam w inne miejsce... no i zrobić demolkę.....pergolę po nie.... czy winogrono posadzone w donicę i zadołowane przeżyje??? A tak wogle to muszę sie zameldować u mojego kolegi co ma winnice Golesz i swoje winka.. nie widzieliśmy się kilkanaście lat... on bedzie wiedział co jest najlepsze... i co może mieć Irenka
Na południowej ścianie mam tujki i tawułki, które obiecuję sobie, że będę regularnie ciąć a ciagle nie mam czasu.. wiec kwitną

Ale na tej ścianie pergola i winogrona miałyby najlepiej
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.