Juzia, byłam w szkółce wczoraj ... Tam mają straty po zimie ... Jakaś pracownica chciała mi wcisnąć śpiące berberysy ... U mnie już mają listki, a te wyglądały, jak martwe. Za 20 zł Admiration uschnięty, zmarznięty ...
U mnie też miskanty śpią. Niemożliwe, by wszystko zmarzło ... Więc czekam. Ale brzoza mi się obudziła.
Zapraszam
Zapomniałam tylko trawę skosić ... A właściwie czekam na e-Ma jutro. To jego działka, odkąd kupił kosiarkę spalinową, ja nią nie lubię kosić ...
Tereniu, jak będziesz miała miejsce, jabłoń sobie kup. Warto dla kwiatów, liści, owocków ozdobnych
Hortensja jest u mnie kilka lat. Na początku miałam tam róże pnącą, ale nie dawała rady ... Hortensja ładną zieleń daje latem ...
Zleciłam córci, by mi kupiła takiego Clematisa Jackmanii... jak twój . Ciekawe, czy dostanie jutro, bo dziś nie poszła
Fajna jest. U mnie ma już 10 lat. Zawsze w maju zachwyca ... Na początku jej nie prowadziłam i nawet nie zauważyłam, ze jest przechylona... Teraz już nie będę jej prostować. Dopiero na fotkach zauważyłam, jak jest. Koronę w zeszłym roku korygowaliśmy, pocięliśmy ją trochę bardziej kuliście
Kiedyś chciałam z jasnoróżowymi kwiatkami, ale wtedy nie było ... I nie żałuję wyboru
Marti, tak ... jesienią 2014 ją w końcu posadziłam w tym miejscu, mało podlewam, bo lubi sucho ... Kwitła po raz pierwszy rok temu ... jednym kwiatkiem, a wszystko cieszy
Jakieś szafirki się w niej zagnieździły
Tutaj zabrałam 3 berberysy Bagatelle. Słabo były widoczne... Było 5 sztuk, ale po zimie dwa wymarzły ... Stipa też nie przeżyła ... W plecach są hortensje Limlight ...
Miejscówkę dostały tuje Miriam - 5 sztuk ...
Wreszcie udało mi się posadzić roślinki nie w linii
Ciekawe, jak długo wytrzymam z tymi rozrzuconymi kulkami... Powinno być dobrze ...