Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Sebek 22:59, 22 kwi 2016

Dziołszki - dajcie jeszcze trawom miesiąc - miskanty właściwie w czerwcu ruszają...
Zana 23:09, 22 kwi 2016

Uuufff Sebek, wreszcie jakiś trzeźwy męski głos rozsądku, bo gdzie dzisiaj nie wejdę, to wszędzie trawkowa panika. I teoretycznie wiem, że na niektóre to jeszcze czas, ale wirus paniki jest jak wirus grypy.
babka 23:19, 22 kwi 2016

Sebek napisał(a)
Dziołszki - dajcie jeszcze trawom miesiąc - miskanty właściwie w czerwcu ruszają...

Wiedziałam kiedy zajrzeć, mogę więc spać spokojnie. Uffff
Iwk4 23:33, 22 kwi 2016

W zeszłym roku 8 maja miałam dopiero źdźbła zielone u gracków.
To jeszcze 16 dni u mnie bez paniki
Ale Sebek dobrze pisze, żeby czekać.
Tusiala 23:49, 22 kwi 2016

Też u Ciebie dawno nie byłam... chyba z rok Ale wszystko porosło, wykulkowało się, wypiękniało. Widoczek "przed szóstą rano" prześliczny, czysty, elegancki i jakiś taki.... dostojny Ach.... Ty....
Kuba 06:29, 23 kwi 2016

poczytałam, ślad zostawiam, moje miskanty rosną ale to jakieś mutanty olbrzymy rozplenice zachwaszczone- muszę wymienić, brązowe wylatują- ogrodnik nie może przywiązywać się do roślin bo by z depresji nie wyszedł
Madzenka 07:41, 23 kwi 2016

makkasia napisał(a)

No właśnie co z tymi evergoldami jest? jeszcze miesiąc temu wyglądały wszystkie cudownie a teraz ledwie zipią grzyb jakiś je załatwił zapewne

Nic nie jest. Teraz zamierają stare liście a najwcześniej w maju gdy się porządnie ociepli wypuszczą dopiero nowe. Cierpliwości kochane! Poczekać trzeba
Madzenka 07:44, 23 kwi 2016

Sebek napisał(a)

Sebek przywracasz mi wiarę w ogrodnikow!
Miskanty widać tak naprawdę dopiero w czerwcu

Dlatego wiosna nalezy do cebulowych, magnoli i wisni

Juzia nawiazując do tulipanów. Tulipany kwitna od początku kwietnia do połowy maja, w zaleznosci od odmian pojawiaja sie w róznym teminie. Jesli chcesz aby wszytskie naraz kwitły to niemozliwe lub przy zakupie trzeba czytac, ktore są wczesne a ktore pózne. To tak jak z rózami, cholery mozna dostac przy zamawianiu. Lata świetlne mijają zanim sie zakuma o co w tym chodzi
Juzia 08:37, 23 kwi 2016

Tusiala napisał(a)
Też u Ciebie dawno nie byłam... chyba z rok Ale wszystko porosło, wykulkowało się, wypiękniało. Widoczek "przed szóstą rano" prześliczny, czysty, elegancki i jakiś taki.... dostojny Ach.... Ty....

Nooooo... a jakbyśmy u siebie były codziennie to byśmy tak tych zmian nie zauważały

Juzia 08:39, 23 kwi 2016

Madzenka napisał(a)

Nic nie jest. Teraz zamierają stare liście a najwcześniej w maju gdy się porządnie ociepli wypuszczą dopiero nowe. Cierpliwości kochane! Poczekać trzeba

Pewnie masz rację.
Wcześniej tego nie zauważałam, bo stare liście cały czas były ładne.
Tylko co w tym roku tak je zmasakrowało?