Uuufff Sebek, wreszcie jakiś trzeźwy męski głos rozsądku, bo gdzie dzisiaj nie wejdę, to wszędzie trawkowa panika. I teoretycznie wiem, że na niektóre to jeszcze czas, ale wirus paniki jest jak wirus grypy.
Też u Ciebie dawno nie byłam... chyba z rok Ale wszystko porosło, wykulkowało się, wypiękniało. Widoczek "przed szóstą rano" prześliczny, czysty, elegancki i jakiś taki.... dostojny Ach.... Ty....
poczytałam, ślad zostawiam, moje miskanty rosną ale to jakieś mutanty olbrzymy rozplenice zachwaszczone- muszę wymienić, brązowe wylatują- ogrodnik nie może przywiązywać się do roślin bo by z depresji nie wyszedł
Nic nie jest. Teraz zamierają stare liście a najwcześniej w maju gdy się porządnie ociepli wypuszczą dopiero nowe. Cierpliwości kochane! Poczekać trzeba
Sebek przywracasz mi wiarę w ogrodnikow!
Miskanty widać tak naprawdę dopiero w czerwcu
Dlatego wiosna nalezy do cebulowych, magnoli i wisni
Juzia nawiazując do tulipanów. Tulipany kwitna od początku kwietnia do połowy maja, w zaleznosci od odmian pojawiaja sie w róznym teminie. Jesli chcesz aby wszytskie naraz kwitły to niemozliwe lub przy zakupie trzeba czytac, ktore są wczesne a ktore pózne. To tak jak z rózami, cholery mozna dostac przy zamawianiu. Lata świetlne mijają zanim sie zakuma o co w tym chodzi