Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 21:27, 22 kwi 2016

_Martini_ napisał(a)
W żwirku to juka?

Marti, tak ... jesienią 2014 ją w końcu posadziłam w tym miejscu, mało podlewam, bo lubi sucho ... Kwitła po raz pierwszy rok temu ... jednym kwiatkiem, a wszystko cieszy
Jakieś szafirki się w niej zagnieździły

Iwk4 21:31, 22 kwi 2016

Iwk4 21:41, 22 kwi 2016

Iwk4 21:43, 22 kwi 2016

Anusia napisał(a)
Oj marzy mi się hortensja pnąca. Tylko nie mam na razie gdzie ją posadzić wszędzie piekiełko a tam gdzie bym ewentualnie mogła jeszcze, jesteśmy przed pracami brukarskimi daleko.

Aniu, wszystko przed tobą ... Pamiętaj tylko, że pnące też mają odmiany. Sąsiadka ma ładniejszą odmianę. Jej ma ładniejsze kwiaty Kupowała rok temu
olga80 21:46, 22 kwi 2016

Pospacerowałam rajska jabłoń dodana do listy chciejstw. Hortensja u Ciebie to już ładna panna ile ma już lat ? Moja sadzona w zeszłym roku nie ma ani jednego kwiatka. Cyprysiki maja ładny kolor taki rozświetlający.
Madzenka 21:52, 22 kwi 2016

Polowa dzisiejszych zdjeć mi się nie otwiera.....

Co za cena Suzan, toć to grabież w biały dzień!!!
Z zoltych trawek polecam carex elata - nie jest zimozielona ale dobrze sobie radzi u mnie z zima

Ps. Marze o rajskiej jabłoni, zakochałam sie w Twojej!
Kuba 22:02, 22 kwi 2016

Jejku przyszlam na zdjęcia a tak muli że nic się nie otwiera
Jutro przyjdę jeszcze raz
Iwk4 22:12, 22 kwi 2016

_Martini_ napisał(a)
Iwonko, ależ pracowity dzień. Super wyszło. Ja dzisiaj trochę pogrzebałam łopatką, a jutro będę kończyć porzadki z lawendą i wrzosem, który sie nie pozbierał po zimie. Dziękuję za te zdjęcia z jabłonką, bardzo mi się podoba. Dziś oglądałam ją w ogrodniczym. Na frontowej rabacie chyba u mnie za mało miejsca, ale już kombinuję inne miejsce dla niej

Fajna jest. U mnie ma już 10 lat. Zawsze w maju zachwyca ... Na początku jej nie prowadziłam i nawet nie zauważyłam, ze jest przechylona... Teraz już nie będę jej prostować. Dopiero na fotkach zauważyłam, jak jest. Koronę w zeszłym roku korygowaliśmy, pocięliśmy ją trochę bardziej kuliście
Kiedyś chciałam z jasnoróżowymi kwiatkami, ale wtedy nie było ... I nie żałuję wyboru
Iwk4 22:21, 22 kwi 2016

olga80 napisał(a)
Pospacerowałam rajska jabłoń dodana do listy chciejstw. Hortensja u Ciebie to już ładna panna ile ma już lat ? Moja sadzona w zeszłym roku nie ma ani jednego kwiatka. Cyprysiki maja ładny kolor taki rozświetlający.

Tereniu, jak będziesz miała miejsce, jabłoń sobie kup. Warto dla kwiatów, liści, owocków ozdobnych
Hortensja jest u mnie kilka lat. Na początku miałam tam róże pnącą, ale nie dawała rady ... Hortensja ładną zieleń daje latem ...

Zleciłam córci, by mi kupiła takiego Clematisa Jackmanii... jak twój . Ciekawe, czy dostanie jutro, bo dziś nie poszła
Iwk4 22:24, 22 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Polowa dzisiejszych zdjeć mi się nie otwiera.....

Co za cena Suzan, toć to grabież w biały dzień!!!
Z zoltych trawek polecam carex elata - nie jest zimozielona ale dobrze sobie radzi u mnie z zima

Ps. Marze o rajskiej jabłoni, zakochałam sie w Twojej!

Madżenko, za polecenie trawki dziękuję. Muszę kilka zamówić ... Nie mam czasu zrobić listy ...

Bardzo dziś muli sieć ...
Ja mam szybki net, to fotki dały radę się wgrać, ale strony wolno się otwierają ...