Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 18:46, 07 lis 2015

Do góry
Piękne zdjęcia pokazałaś, taką jesień można podziwiać w nieskończoność
U mnie sezon zamknięty- brzozy łyse
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:46, 07 lis 2015

Do góry
Agatko co to za ślicznotki?

I ta po lewej od brzozy, taka limonkowa

Kiedyś będzie tu ogród 22:53, 06 lis 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Ale dwie po rogach trójkąta czy pas wzdłuż drogi? Wiem że śmieciuch, bo przy samym domu mam brzozy sąsiada- pas kilkadziesiąt metrów. Ale i tak je kocham.

Teraz to Ty pojechałaś z tym pasem i przestrzenią...proszę mi tu napisać ile Ty masz tej powierzchni do obsadzenia?

Trzeba Cię zmusić do pokazywania fotek, bo plan planem, a co obraz to obraz

widzę pas wzdłuż drogi...a Ty co myślisz Aniu?
Kiedyś będzie tu ogród 22:40, 06 lis 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Oj gnębię Cię...ale wysiłek się opłaca, teraz widać, że znowu bym to inaczej widziała, miłorząb zostaje...ale na miejsce tulipanowców, nawiązując do lasku brzozowego i trzymając się tematu nawiązującego do lasku brzozowego, dałabym brzozy purpurowe..dla kontrastu, z drugiej strony brzozy to straszne śmieciuchy wiesz...mam za płotem 15 metrówki, lubię brzozy, ale nie liście, z którymi już nie walczę,front mam zawsze w liściach, tak sobie piszę, ty dążysz do celu

Ale dwie po rogach trójkąta czy pas wzdłuż drogi? Wiem że śmieciuch, bo przy samym domu mam brzozy sąsiada- pas kilkadziesiąt metrów. Ale i tak je kocham.
Kiedyś będzie tu ogród 21:53, 06 lis 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Agato tutaj ta rabata w szerszym planie.

Ja mam jednego serba pendulę i on taka szkapa, całkowity cienias. Pozostałe drzewa to jednak masywne będą, to czy takie chudziny nie będą gnąć w tym gąszczu? Ile taki pendula ma szerokości- pół metra?

Ja lubię kontrasty w ogrodzie i przeciwieństwa...ale to ja, a nie ty...zrobię ci jutro foty pendulowatych, 1,5m średnicy, mają moje...i podejmiesz decyzję..ok

Oj gnębię Cię...ale wysiłek się opłaca, teraz widać, że znowu bym to inaczej widziała, miłorząb zostaje...ale na miejsce tulipanowców, nawiązując do lasku brzozowego i trzymając się tematu nawiązującego do lasku brzozowego, dałabym brzozy purpurowe..dla kontrastu, z drugiej strony brzozy to straszne śmieciuchy wiesz...mam za płotem 15 metrówki, lubię brzozy, ale nie liście, z którymi już nie walczę,front mam zawsze w liściach, tak sobie piszę, ty dążysz do celu
Sprzeczność w ogrodzie 20:05, 06 lis 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Jana, bez kwitnie na różowo, u Laurowiśni znalazłam fotkę kwitnącego już dużego okazu.
Zerknij i się pozachwycaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1394-ogrod-w-cieniu-brzozy?page=119
byłam , widziałam i się pozachwycałam duży urośnie
Wszystkiego po trochu 19:13, 06 lis 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ja mam Mireczko jedną brzozę Pendulę i cały czas czekam na żółte liście. Niestety jest zielona. Zaczęłam kopczykować róże. Piękną masz jesień. Pozdrawiam

Ewo, moje brzozy już właściwie łyse. Ja jeszcze trochę poczekam z kopczykowaniem ,ale u nas cieplej pewnie niż u Ciebie, mamy jeszcze noce i dzionki na plusie
W Kruklandii 17:46, 06 lis 2015

Do góry
To ja poczekam sobie na te foteczki
Brzozy zrzucają już liście u Ciebie?Moje niedawno zaczęły żółknąc i niewiele jeszcze spadło
Macham.
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 12:13, 06 lis 2015

Do góry
u mnie jeszcze wszystkie brzozy sąsiada mają liście - czyli czekam
nawet nie wiedziałam że brzozy sa takimi wyznacznikami
Sprzeczność w ogrodzie 10:52, 06 lis 2015

Do góry
Jana, bez kwitnie na różowo, u Laurowiśni znalazłam fotkę kwitnącego już dużego okazu.
Zerknij i się pozachwycaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1394-ogrod-w-cieniu-brzozy?page=119
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:53, 06 lis 2015

Do góry
teoretycznie miałam dziś pojechać po brzozy....ale Panowie którzy przyszli dziś na dokończenie płota mocno mi podnieśli z samego rana ciśnienie przekręcając wszytskie wcześniejsze ustalenia...więc zamiast po brzozy to będę pędzić dziś ratowac to czego nie zdążą zepsuć podczas mojej nieobecności....ech...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:48, 05 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
U mnie leci mało liści to zamiatam albo zbieram ręcznie Choć dmuchawa marzy mi się od dawna Ale jak to w życiu zawsze coś

Fajnie, że masz tak niewiele, u mnie te brzozy mi dowalają, ale je lubię, a za dmuchawą wcale nie przepadam
Ogródek Ewy 21:00, 05 lis 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
To wstępny zarys naszego planu(odległego planu) związanego z rozbudową.
Wychodzi na to że tak jak pisałam nie poszaleje.
Jeśli przychodzi Wam coś do głowy....

Ostatnio sfotografowałam sobie wpis Modzanki
"pod brzozy sprawdzone inspiracje:
-derenie i trawa red baron
-bukszpany i trawy
-rozplenice, rozchodniki i jeżówki"
https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=1746
jak spojrzałam na to zdjęcie to miałam taką myśl do tyłu dereń elegantissima lub miskant variegatus, a z przodu rozplenica może ta duża moudry

U siebie pod brzozy w tamtym tygodniu wsadziłam proso rózgowate rehbraun
ma czerwone końce https://www.ogrodowisko.pl/watek/2671-dzialka-prawie-w-borach-tucholskich?page=264
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:38, 05 lis 2015

Do góry
ha! czyli posadzimy ambrowce silquette u nas na działce Ba - muszę tylko kupić a luby już jest wrobiony w sadzenie Ba - nawet widziałam sztuki tak piękne jak te co kupiłam w PL i jedynie 21 eur kosztują więc tylko ciut drożej, a w zasadzie można powiedzieć że w takiej samej cenie są Teraz muszę się tylko spieszyć żeby mi ich nie wykupili bo tylko 4szt tam były.

Plan jest taki aby wsadzić 3 drzewa w samym dole, na granicy użytkowania wieczystego. Wydaje mi się że tak co 4m powinno być w miarę ok? czy może to za gęsto jest przy tych kolumnowych? one będą kontynuacją brzozy oraz modrzewia [ten już jest na działce sąsiada]. Za ambrowcami jest droga polna - część na naszej działce [użyteczność wieczysta].

Od nowa ... na przekór wszystkim 19:33, 05 lis 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

O liściach brzozy czytałam, że zmieszane z igliwiem i kompostowane razem utworzą super ściółkę pod iglaki oraz domieszkę do sadzenia kwasolubnych. Liści z brzozy u mnie trochę mało, ale może wystarczy, żeby przetestować, bo teściowie przywieźli mi dwa worki igliwia ze swojego lasu

Jak się rozpatrzę u Ciebie to napiszę coś więcej

ja mam trochę igliwia ze swoich ściętych świerków, ale chyba już mi się nie chce przerzucać tych gałęzi, leży to wszystko na kupie i czeka na zmiłowanie

zastanawiam się jaki będzie ten kompost z samych brzozowych?
Od nowa ... na przekór wszystkim 17:55, 05 lis 2015

Do góry
iwka napisał(a)

bardzo Ci dziękuję u siebie to mam tylko liście od sąsiada właśnie i z winobluszczu, ale to malutko. Workami z pracy przywożę liście brzozowe

Na kawkę zapraszam ja u Ciebie też czasami buszuję po cichu

O liściach brzozy czytałam, że zmieszane z igliwiem i kompostowane razem utworzą super ściółkę pod iglaki oraz domieszkę do sadzenia kwasolubnych. Liści z brzozy u mnie trochę mało, ale może wystarczy, żeby przetestować, bo teściowie przywieźli mi dwa worki igliwia ze swojego lasu

Jak się rozpatrzę u Ciebie to napiszę coś więcej
Żurawkowo 15:03, 05 lis 2015

Do góry
Witaj! Bardzo Ci dziękuję ze zajrzałaś
Myślę, że pomysł z dosadzeniem hortensji to dobry pomysł.
Przy tej hortensji na wprost rośnie morning light. Myślisz żeby trzymać się jednego gatunku traw czy wcisnąć tam jeszcze np. M. Variegatus? Dałabyś pod obie brzozy taką samą kombinację z traw czy niekoniecznie?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:45, 05 lis 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Uff... kwasy, lampy podłogowe, grusze, brzozy, 80 drzew i promocje w Ikei. Łyknęłam i czekam z Tobą na drzewa

hahahah podziwiam no to czekamy
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:42, 05 lis 2015

Do góry
Uff... kwasy, lampy podłogowe, grusze, brzozy, 80 drzew i promocje w Ikei. Łyknęłam i czekam z Tobą na drzewa
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:14, 05 lis 2015

Do góry
najbardziej wkurzona jestm bo miałam to wszytsko jednym transportem załtiwić czyli grusze brzozy i meble 3 lokalizacje...a tu dooopa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies