Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moje roślinki 19:38, 11 lip 2014

Do góry
Bożenko, tylko między roślinami mam mniej chwastów. Kawalek dalej są aż w nadmiarze Chwasty to moja zmora. Walka z nimi pochlania większość czasu, który spędzam w ogródku...

Malgosiu, bardzo lubię lilie i planuję dosadzić trochę A ta machina w tle to zabytkowa kopaczka do ziemniaków. Stala sobie pod krzakiem, szkoda na zlom wywieźć, więc ustawilam ją z tylu rabaty, w końcu na wsi mieszkam
W kamiennym kręgu od początku 19:07, 11 lip 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Cudne ,uwielbiam je
królowe ogrodu po różach

madziu, ja też lubię lilie....ale upał i susza im nie służy....szybko przekwitają...a te dopiero zaczynają kwitąć

Moja działka. 17:46, 11 lip 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Bogusiu lilie śliczne. Śliwki wyglądają kusząco lubię placek ze śliwkami, i knedle - choć to raczej węgierki... I bardzo fajne hortusie. U mnie nie mają kwiatów... buuuu... Dębolistna mnie zaciekawia. Zobaczymy jak zakwitnie.

Dębolistną kupiłam jak jechałam na 1 spotkanie do Kapiasów,a że taka istnieje dowiedziałam się dzięki Ogrodowiskowi
W ogródku Iwony 17:42, 11 lip 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Pióropusze

Po takim pokazie chyba sie przekonam
A róże lilie i inne rózności bajeczne nacieszyłam oczy
Moja działka. 17:42, 11 lip 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piekne lilie, ale ta debowa horti mnie zachwyca Pozdrawiam

Dopiero jak w pełni zakwitnie to jest naprawdę piękna
Moja działka. 17:39, 11 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Sliczna ta horti ma piękny pokrój i chyba rośnie w słońcu ?????/ a lilie jakie moich połowę zjadłu norniceW przyszłym roku sadzę w doniczki bo mi niewiele zostało a jak irysek Jak będziesz chciała to Ci mogę jeszcze wysłać bo masz jednego chyba a moje rosna

Halinko dziękuje za iryska ,mam 3 i to mi starczy -działka mała
Na Francuskiej 16:52, 11 lip 2014

Do góry
Odętka, nawet mi się wysiała

kolejna próba z ostróżkami, oby rosły, tfu tfu

kolejny liliowiec

doniczkowe lilie, różowe przekwitają, kwitną białe

Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 16:36, 11 lip 2014

Do góry
jack_fox napisał(a)
Ja mam znowu problem z brakiem wolnych przestrzeni a sporo kłączy wiosną było usuniętych

no i mszyce znowu w tym roku dokuczają, po dzisiejszym deszczu pewnie część zmyło ale popatrzymy jutro.
Tomocik nie zakwitł

Też mają swój urok takie wypiętrzone , choć prędzej czy później trzeba je rozsadzić.
Spójrz co wyprawiają lilie w botaniku w Łodzi, rok 2010 - ciekawe jak wyglądają obecnie. Liście zupełnie zasłaniają przepych kwiatów, ale ciekawie.

Kwiatowy ogródek Monteverde 15:30, 11 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
U mnie chłodno niebo lekko zachmurzone ale deszczu nie widać
Rozkwitły kolejne lilie, kwiaty maja olbrzymie, robiłam fotkę z okna

ale jaką Ty masz limkę za tymi liliami, to dopiero będzię widowisko! czy to nie limka?

Aa ten powojnik z tyłu, to...? Alba Luxurians?
Mój nowy stary ogród 14:07, 11 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dorotko u mnie deszcz wszystko położył Ostróżki musiałam poobcinać, powojniki obtłuczone, lawenda i lilie leżą Leje jak z cebra nadal. Cóż, jaka zima takie lato. Buziaczki z

Gosiula deszcz niestety robi szkody, moje różyczki po deszczu też się położyły, ale już nie pada
macham

Ogród z łezką 13:57, 11 lip 2014

Do góry
Kasiu leje i leje W kancikach woda stoi, rośliny leżą bo ciężkie od wody Lilie muszę powiązać ale mokro i błoto. Mam nadzieję że jutro lepiej będzie Buziaki
Moja działka. 13:52, 11 lip 2014

Do góry
Bogusiu lilie śliczne. Śliwki wyglądają kusząco lubię placek ze śliwkami, i knedle - choć to raczej węgierki... I bardzo fajne hortusie. U mnie nie mają kwiatów... buuuu... Dębolistna mnie zaciekawia. Zobaczymy jak zakwitnie.
Mój nowy stary ogród 13:52, 11 lip 2014

Do góry
Dorotko u mnie deszcz wszystko położył Ostróżki musiałam poobcinać, powojniki obtłuczone, lawenda i lilie leżą Leje jak z cebra nadal. Cóż, jaka zima takie lato. Buziaczki z
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:36, 11 lip 2014

Do góry
Aniu są przypadki, że nie drażnie, ale te lilie gryzą się jak pies z kotem CO gorsza jakaś chryzantema przytachan przez moją mamunie, która miała być różowa zakwitnie na żółto... wszystko było by w porządku gdybym nie posadził jej na różowej rabacie

Ewelino wazon w najlepszej odłsonie chociaż co chwile słysze jakieś jęki "zetnij mi kilka do wazonu" mojej odpowiedzi chyba pisać nie trzeba

Zuza bardzo mi miło czytać takie pochwały Zapraszam.

Ewo ja niestety nie mam pojęcia o miniaturkach i to jednokolorowych... wiesz ja to zachłanny i czym bardziej kolorwy, falbanisty i duży tym lepszy. Za pająkami też za bardzo nie jestem.. Może Free Whelin lub Apron Strings.
No, ale zawsze moge polecić dobrą polską strone z odmianami Liliowce powinnaś tutaj znaleźć coś dla siebie

Iwonoto moja najlepsza i najbliższa szkółka, większosć moich bylin właśnie z niej pochodzi,a w szczególności żurawki. Właścicele są pasjonatami, a nie zawsze się z tym można spotkać. Najlepsze są szkółki, w których klient wie więcej... obrót o 180 stopni na pięcie wskazany

Ewo pasjonatko witam i zapraszam

Agato tez róż z żóltym jakoś sam pcha się do ogrodów
Lilie już zaczynają konkretnie i efektownie kwitną, a zapach lili z przedogródka unosi się co najmniej na 5-10 metrów(zależy od pory dnia i wilgotności) i nie zaprzecze, że cudowie pachną.
Moje siewki też wszystkie Emilowe i jak na razie tylko z jednej nie jestem zadowlony.
No, a na rabatch jest już tak ciasno, że nogi nie ma gdzie postawić, a ja ciągle coś dosadzam... później będę wysadzać i tak zabawa w ogrodniczkowanie się kręci
Ogród do kwadratu 11:55, 11 lip 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

Cudnie jest! Bardzo podoba mi się to powtórzenie lilii w różnych miejscach w tym samym kolorze. Z jednej strony ulegam temu że lilie mają takie cudne kwiaty i kupuję rożne, a z drugiej takie powtarzalne plamy koloru są cudowne.

W ogóle to masz dużo zielonego koloru, ale on jest tak rewelacyjnie soczysty, że chciało by się go jeszcze więcej!!!

Ehhh jak ja bym kiedyś się wprosiła na kawę do tego ogródeczka!!
Bardzo zazdraszczam Ci [ale pozytywnie] tych donic murowanych, drzew rozciągniętych na linach i lubego który tak Cie wspiera.
lilia wodna 11:54, 11 lip 2014

Do góry
witam , mam do oddania bilałe lilie wodne (poniewaz robie porządek w stawie )
jeżeli ktoś jest zainteresowany jestem od 11-13 lipca 2014 w korczynie kolo krosna(podkarpacie)
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:15, 11 lip 2014

Do góry
U mnie chłodno niebo lekko zachmurzone ale deszczu nie widać
Rozkwitły kolejne lilie, kwiaty maja olbrzymie, robiłam fotkę z okna
Moja działka. 09:21, 11 lip 2014

Do góry
Piekne lilie, ale ta debowa horti mnie zachwyca Pozdrawiam
Moja działka. 06:34, 11 lip 2014

Do góry
Sliczna ta horti ma piękny pokrój i chyba rośnie w słońcu ?????/ a lilie jakie moich połowę zjadłu norniceW przyszłym roku sadzę w doniczki bo mi niewiele zostało a jak irysek Jak będziesz chciała to Ci mogę jeszcze wysłać bo masz jednego chyba a moje rosna
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 00:31, 11 lip 2014

Do góry
vita napisał(a)

Dzięki Agnieszko, niewiele na tych fotach nowego w tym roku.
Chyba musiałam być niegrzeczna, bo bardzo dużo niepowodzeń mnie spotkało. Nie zakwitły szachownice perskie, pustynniki zdrobniały, no i zmarnowałam jedną lilię botaniczną. Jak czasu brak to i rośliny marnieją.
Pozdrawiam

Podobnie u mnie... szachownice zawsze strajkują, ale lilie botaniczne i pustyniki były niezawodne.. a w tym roku ..fiasko.... chyba ten brak zimy się przysłużył.. nie było zamarzniętej ziemi, tylko ciągłe błotko... a wiec za mokro i brak okresu spoczynku.. ja to sobie tak tłumaczę..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies