Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:28, 05 sie 2014

Do góry
Gosiu no wiesz co... wrzosami ludzi straszyć, przecież to zwiastun jesieni, a gdzie tam do tej pory roku mamy. Lato, lato Moje surfinie spadły z okna i połamane, ale wymienie na coś bardziej letniego wrzosy najwcześniej we wrześniu
Piaskownia na zakręcie 22:26, 05 sie 2014

Do góry
Sporo tych pięknych jeżówek nazbierałaś, mnie najbardziej ciekawi jak długo te nowe odmiany będą wytrzymywać. 3, 4 lata i koniec czy będą bardzo długo cieszyć, z tego co wiem to niektóre nawet potrafią zatracić niektóe cechy.
Wilcza Góra 20:25, 05 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
O kurcze, takiego gościa białego wpuściłbym do pokoju na parapet.. świetny Można prosić namiary, jeżeli takowe istnieją

juz wysyłam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:39, 05 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Agato ale historie znalazłąś ta lilia to odmiana trąbkowa Triumphator, bardzo ładna pachnąca.

bo swoją próbuję zidentyfikować ze str. 189 i to chyba ona, jeszcze liściom się muszę przyjrzec
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:35, 05 sie 2014

Do góry
Jak zwykle jestem zachwycony Najbardziej lubie jednak to, że mimo iż ogród jest idealny to na każdej nowej fotorelacji widoczne są nowe detale i szczegóły jeszcze bardziej upiększające przestrzeń
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:23, 05 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Szkoda, że hotki tak się położyły, ale podniosą się pewnie jak obeschną. Pięknie się prezentuje rabata

Łukasz dziękować Będą kolejne zmiany na rabacie hortensjowej Trzecia w tym roku
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:50, 05 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)

No i prace nad rabatą ruszyły wyszło bardzo dużo miejsca, które i tak znając życie bardzo szybko zapełnie.

Świetna linia. a tutaj w tej wąskiej części pod tujami też coś chcesz sadzić czy tylko np trawy niskie?
Jak na początku próbowałam linię falistą wprowadzić to straszna mi wyszła, a Ty takie piękne pociągnąłeś.

a co do ogródka u siostry, to motywuj ją tym że albo teraz albo po Twoich studiach więc lepiej żeby choć część nasadzeń zrobić teraz. W sumie spora działka, masz z czym poszaleć. A i trawnika sporo!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:46, 05 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i dawno nie pokazywałem zdjęć 'lotniczych'
[
W buksikach miał być Evergold i Ice Dance, ale przez moją niewiedze w tym temacie jest jeszcze Variegata i tzw. Ptasie łapki nie wiadomo czy jeszcze jakaś odmiana tam nie jest

Teraz ide zobaczyć czy nie ma mnie na leżaczku w basenie

Bardzo ładnie ta rabatka wyszła!! Świetnie się prezentuje.
Wilcza Góra 09:02, 05 sie 2014

Do góry
O kurcze, takiego gościa białego wpuściłbym do pokoju na parapet.. świetny Można prosić namiary, jeżeli takowe istnieją
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:59, 05 sie 2014

Do góry
Tak Kasiu do tego bylinowego innego u siebie nie mam, a bywam tam bardzo często i już się na mnie dziwnie patrzą
Zakątek z fioletową ławeczką 08:57, 05 sie 2014

Do góry
Witam się i pozdrawiam
Jeszcze mnie tu nie było i zobaczyłem sobie wątek wtroszke przyspieszonym tempie, ale widze sporo zmian i mase ciekawych i łądnych roślin. Przy okazji rozszyfrowałęm mojego pasażra na gape, którego przyniosłem z inną rośliną ze szkółki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:55, 05 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu bardzo lubie pysznogłówki, szybko się rozrastają i pięknie kwitną, dzisiaj jade na polowanie do bylinowego na taką bardzo ciemno fioletową odmiane... cudo

Magda dziękuje za uznanie dla rabaty
Co do zdjęcia no wiesz co... mam paradować w 'gaciach' na Ogrodowisku, tego jeszcze nie było

Agato ale historie znalazłąś ta lilia to odmiana trąbkowa Triumphator, bardzo ładna pachnąca.

Kindzia na nadrabianie trzeba sporo czasu O domku już czytałęm, a szkoda bo 'posiadłość' na odpoczynki w miłym gronie genialna
Luki do TEGO bylinowego?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:40, 05 sie 2014

Do góry
Kasiu bardzo lubie pysznogłówki, szybko się rozrastają i pięknie kwitną, dzisiaj jade na polowanie do bylinowego na taką bardzo ciemno fioletową odmiane... cudo

Magda dziękuje za uznanie dla rabaty
Co do zdjęcia no wiesz co... mam paradować w 'gaciach' na Ogrodowisku, tego jeszcze nie było

Kindzia na nadrabianie trzeba sporo czasu O domku już czytałęm, a szkoda bo 'posiadłość' na odpoczynki w miłym gronie genialna
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:39, 05 sie 2014

Do góry
Luki słabo mi nadrabianie po przerwie idzie, ale cudowne żurawki mus było zobaczyć jeszcze tej nocy

I domu nie kupię w Zielonej, sprzedany już...

Pozdrówka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:35, 04 sie 2014

Do góry
Luki, co to za lilia? O nazwę mi chodzi:

Luki napisał(a)
...
Fotka z zeszłego roku dla przykładu. Lilie mają czas żeby wyjśc z ziemi zanim krzewy się 'zazielenią'. Tawułka wiosną też jest mocno przycięta.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:03, 04 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i dawno nie pokazywałem zdjęć 'lotniczych'

W buksikach miał być Evergold i Ice Dance, ale przez moją niewiedze w tym temacie jest jeszcze Variegata i tzw. Ptasie łapki nie wiadomo czy jeszcze jakaś odmiana tam nie jest

Teraz ide zobaczyć czy nie ma mnie na leżaczku w basenie

Piknie...zdjęcia lotnicze wymiatają.
A czy Twoje na leżaczku w basenie też jest
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:20, 04 sie 2014

Do góry
Agato i to bardzo cenie bo wiem, że piszesz to co myślisz

Bogda dzisiaj był na tapecie garaż u siostry i pewny detal w domu Skąd wiedziałaś, że żurawki , ale jeszcze coś będzie.

Jagodo bardzo dziękuje

Marto ja z chęcią zobacze te rozchodniki. Dzisiaj też byłem w najbliższym CO i ja jednak nie przełkne takich nienormalnych cen bylin. Ładne ciemne rozchodniki po 27zł i to wcale nie wielkie okazy. Jutro jade do swojej bylinowej tam portfel może odetchnąć, ale z trzymaniem się planów za to gorzej .

Kasiu dziękuje. Hmm fioletowych na rabacie w dużej ilości są pysznogłówki różowe, te intensywnie różowe to jeżówki.
Ogród z łezką 21:12, 04 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Przyjaźń wielka połączyła dwie Kasie z Ogrodowiska
Z ogromną przyjemnością czyta się takie relacje i ogląda zdjęcia.
Ja chyba znam rzowiązanie problemu odległości między wami... o ile dobrze widze na zdjęciach to w sąsiedztwie ogrodu Kasik jest dom do sprzedania w sam raz na dom letniskowy

Piesia śliczna

Dom już sprzedany...za późno...

Takie szczęście nam się zdarzyło, że się spotkałyśmy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:46, 04 sie 2014

Do góry
Szkoda, że hotki tak się położyły, ale podniosą się pewnie jak obeschną. Pięknie się prezentuje rabata
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:36, 04 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
To zestawienie bardzo mi się podoba. Płożąca odmiana żuraweczki Redstone Falls z runianką

Mimo tej oczodajnej nieplanowanej żółci bylinówka mi się podoba

a pomyśleć, że 4 maja rabata była cała przekopana

Mistrzostwo świata - jak zwykle .A te fioletowe, wysokie kwiaty to jeżówki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies