Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:23, 05 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Szkoda, że hotki tak się położyły, ale podniosą się pewnie jak obeschną. Pięknie się prezentuje rabata

Łukasz dziękować Będą kolejne zmiany na rabacie hortensjowej Trzecia w tym roku
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:50, 05 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)

No i prace nad rabatą ruszyły wyszło bardzo dużo miejsca, które i tak znając życie bardzo szybko zapełnie.

Świetna linia. a tutaj w tej wąskiej części pod tujami też coś chcesz sadzić czy tylko np trawy niskie?
Jak na początku próbowałam linię falistą wprowadzić to straszna mi wyszła, a Ty takie piękne pociągnąłeś.

a co do ogródka u siostry, to motywuj ją tym że albo teraz albo po Twoich studiach więc lepiej żeby choć część nasadzeń zrobić teraz. W sumie spora działka, masz z czym poszaleć. A i trawnika sporo!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:46, 05 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i dawno nie pokazywałem zdjęć 'lotniczych'
[
W buksikach miał być Evergold i Ice Dance, ale przez moją niewiedze w tym temacie jest jeszcze Variegata i tzw. Ptasie łapki nie wiadomo czy jeszcze jakaś odmiana tam nie jest

Teraz ide zobaczyć czy nie ma mnie na leżaczku w basenie

Bardzo ładnie ta rabatka wyszła!! Świetnie się prezentuje.
Wilcza Góra 09:02, 05 sie 2014

Do góry
O kurcze, takiego gościa białego wpuściłbym do pokoju na parapet.. świetny Można prosić namiary, jeżeli takowe istnieją
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:59, 05 sie 2014

Do góry
Tak Kasiu do tego bylinowego innego u siebie nie mam, a bywam tam bardzo często i już się na mnie dziwnie patrzą
Zakątek z fioletową ławeczką 08:57, 05 sie 2014

Do góry
Witam się i pozdrawiam
Jeszcze mnie tu nie było i zobaczyłem sobie wątek wtroszke przyspieszonym tempie, ale widze sporo zmian i mase ciekawych i łądnych roślin. Przy okazji rozszyfrowałęm mojego pasażra na gape, którego przyniosłem z inną rośliną ze szkółki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:55, 05 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu bardzo lubie pysznogłówki, szybko się rozrastają i pięknie kwitną, dzisiaj jade na polowanie do bylinowego na taką bardzo ciemno fioletową odmiane... cudo

Magda dziękuje za uznanie dla rabaty
Co do zdjęcia no wiesz co... mam paradować w 'gaciach' na Ogrodowisku, tego jeszcze nie było

Agato ale historie znalazłąś ta lilia to odmiana trąbkowa Triumphator, bardzo ładna pachnąca.

Kindzia na nadrabianie trzeba sporo czasu O domku już czytałęm, a szkoda bo 'posiadłość' na odpoczynki w miłym gronie genialna
Luki do TEGO bylinowego?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:40, 05 sie 2014

Do góry
Kasiu bardzo lubie pysznogłówki, szybko się rozrastają i pięknie kwitną, dzisiaj jade na polowanie do bylinowego na taką bardzo ciemno fioletową odmiane... cudo

Magda dziękuje za uznanie dla rabaty
Co do zdjęcia no wiesz co... mam paradować w 'gaciach' na Ogrodowisku, tego jeszcze nie było

Agato ale historie znalazłąś ta lilia to odmiana trąbkowa Triumphator, bardzo ładna pachnąca.

Kindzia na nadrabianie trzeba sporo czasu O domku już czytałęm, a szkoda bo 'posiadłość' na odpoczynki w miłym gronie genialna
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:39, 05 sie 2014

Do góry
Luki słabo mi nadrabianie po przerwie idzie, ale cudowne żurawki mus było zobaczyć jeszcze tej nocy

I domu nie kupię w Zielonej, sprzedany już...

Pozdrówka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:35, 04 sie 2014

Do góry
Luki, co to za lilia? O nazwę mi chodzi:

Luki napisał(a)
...
Fotka z zeszłego roku dla przykładu. Lilie mają czas żeby wyjśc z ziemi zanim krzewy się 'zazielenią'. Tawułka wiosną też jest mocno przycięta.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:03, 04 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i dawno nie pokazywałem zdjęć 'lotniczych'

W buksikach miał być Evergold i Ice Dance, ale przez moją niewiedze w tym temacie jest jeszcze Variegata i tzw. Ptasie łapki nie wiadomo czy jeszcze jakaś odmiana tam nie jest

Teraz ide zobaczyć czy nie ma mnie na leżaczku w basenie

Piknie...zdjęcia lotnicze wymiatają.
A czy Twoje na leżaczku w basenie też jest
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:20, 04 sie 2014

Do góry
Agato i to bardzo cenie bo wiem, że piszesz to co myślisz

Bogda dzisiaj był na tapecie garaż u siostry i pewny detal w domu Skąd wiedziałaś, że żurawki , ale jeszcze coś będzie.

Jagodo bardzo dziękuje

Marto ja z chęcią zobacze te rozchodniki. Dzisiaj też byłem w najbliższym CO i ja jednak nie przełkne takich nienormalnych cen bylin. Ładne ciemne rozchodniki po 27zł i to wcale nie wielkie okazy. Jutro jade do swojej bylinowej tam portfel może odetchnąć, ale z trzymaniem się planów za to gorzej .

Kasiu dziękuje. Hmm fioletowych na rabacie w dużej ilości są pysznogłówki różowe, te intensywnie różowe to jeżówki.
Ogród z łezką 21:12, 04 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Przyjaźń wielka połączyła dwie Kasie z Ogrodowiska
Z ogromną przyjemnością czyta się takie relacje i ogląda zdjęcia.
Ja chyba znam rzowiązanie problemu odległości między wami... o ile dobrze widze na zdjęciach to w sąsiedztwie ogrodu Kasik jest dom do sprzedania w sam raz na dom letniskowy

Piesia śliczna

Dom już sprzedany...za późno...

Takie szczęście nam się zdarzyło, że się spotkałyśmy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:46, 04 sie 2014

Do góry
Szkoda, że hotki tak się położyły, ale podniosą się pewnie jak obeschną. Pięknie się prezentuje rabata
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:36, 04 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
To zestawienie bardzo mi się podoba. Płożąca odmiana żuraweczki Redstone Falls z runianką

Mimo tej oczodajnej nieplanowanej żółci bylinówka mi się podoba

a pomyśleć, że 4 maja rabata była cała przekopana

Mistrzostwo świata - jak zwykle .A te fioletowe, wysokie kwiaty to jeżówki?
Ogród z łezką 20:05, 04 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i gdzie tu litości i miłosierdzie pokazując takie pyszności... chyba jak sam sobie nie upichce ciacha to sobie nie pojem. Ojj męczarnie dla człowieka fundujesz

Ciasta wyborne i smakowite były, mus pokazać
Moja codzienność - ogród Oli 19:35, 04 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jak już skończycie elewacje to musisz się obowiązkowo pochwalić tym bardziej przy takiej kolorystyce.

Coś na pewno pokażę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:12, 04 sie 2014

Do góry
zdzięki Luki za wyczerpujacy opis, nie schlebiam wcale, piszę, co czuję
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:38, 04 sie 2014

Do góry
Marto gdybyś chciała takiego rozchodnika to mogę załatwić, sadzonkie jednak jak byłem ostatnio były troszke brzydkie i w większości pojedyńcze.

Tosiu bardzo mi miło

Aniu tak wszyscy chwalą, że chya ten żółtek tam zostanie i jak tak dłużej na to patrze to nawet tak nie bije po oczach

Aga jak najbardziej możesz kopiować, a Matrona z Southern Comfort będzie bardzo konweniować bo oby dwie rośliny są większe
Z kulkami wystarczyło wklepac w program graficzny i zobaczyć z każdej strony

Violu dziękuje za aprobate dla żółci, jak tak dalej będzie to chyba zostanie

Agato tak mi schlebiasz, że ostatnio aż mam niedosyt krytyki ale nie ukrywam, że takie słowa bardzo podnoszą na duchu i bardzo za nie dziękuje

Takiego wyznaczania rabat nauczyłem się patrząc na projekty i realizacje Danusiu... moje wcześniejsze dokonania bardziej przypominały wykres bicia serca

Porażka dlatego, bo była to moja najgorsza wizyta w nowo odkrytej szkółce. Wpadłem zobaczyłem iglaczki w niskich cenach i od razu przytargałem ze sobą 9 sztuk, posadziłem tak jak widać, a jest to najbardziej reprezentacyjne miejsce bo zaraz po wejściu na działke. Bardzo tego miejsca nie lubie, a też szkoda ich wyrzucić i muszę je teraz wkomponować w inne rabaty.
Róża raczej zniknie ze względu na przeciągniecię dalej pomarańczowo-żółto-białej rabaty, a róża ma co chwile mączniaka i mszyce, a kolejnej chemii w tym roku podziękuje bo i tak w tym roku jej dużo wykorzystałem, ale musiałem ratować bukszpany przed grzybem i ogród przed opuchlakami(te zbierałem też ręcznie)

Z bylinowej rabaty jestem zadowolony głownie z powodu, że powstała z pozostałych roślin, kilka drobnostek zostało dokupionych, a wymiana czerwonego to żaden problem bo ta jęzówka stoi w doniczce jak jeszcze kilka roślin Miejsce na sadzenie już nie ma, a jakieś smaczki z przechowalni można zawsze dodać
Żółte to jakaś chryzantema, żadnych szczegółów nie znam bo dostałem od ciotki jako ciemnoróżowe kwiaty. No i zaraz obok żółtka zakwitnie ładna kępka floksa
To się rozpisałem
Moja codzienność - ogród Oli 14:13, 04 sie 2014

Do góry
Jak już skończycie elewacje to musisz się obowiązkowo pochwalić tym bardziej przy takiej kolorystyce.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies