Mam nowe, piękne ozdoby do ogrodu, zrobione przez siostrę eMa
Gosiu, wybacz, ale tylko szefowa ma na złoty medal. A Ty sama jedna masz ogród na 2 medale! I tego się trzymam. Miłego tygodnia. Może będzie ciepły?
Tulipany przygotowane .Mieszanka różowych z domieszka czerni i akcentem bieli. Jutro wykopuje w nową rabatę.
Gosiaczku jak to jeśli ktoś zagląda!!! Zobacz Ile osób już napisało Gości masz co niemiara tylko Gospodyni często brak Ogród zachwycające, rośliny zdrowe, dopieszczone w każdym detalu Chwale wszystko bo nie potrafię wybrać co mi się najbardziej podoba....chyba to naupychanie roślin na każdą porę roku. Każda rabata stale zachwycająca. Mało osób tak ma
Dziś wykopując kaliny wprost nie mogłam uwierzyć ile korzeni tych sąsiadujących za ogrodzeniem osik narosło. Sucho jak pieprz mimo, że reszta ogrodu wilgotna. Wszystko co wyczyściłam zakładając tę rabatę z podwójną siłą narosło. Sieć korzeni, które wypijają każdą kroplę wody. Dobrze, że zabrałam stamtąd ogrodówki ale i kaliny nie wiem ile dadzą radę. Nie mam pomysłu już co posadzić. Z przodu tej rabaty jest jeszcze trochę wilgoci, tam jest niżej i pewnie dlatego. Chciałam tam Annabelki, chyba spróbuję. Już tam rosną ale muszę je wysunąć do przodu. Za nimi potrzebne mi 2 albo 3 krzewy sucho i cieniolubne albo choć tolerujące cień. Resztę wypełnię chyba hostami, one u mnie dobrze sobie radzą nawet w tak trudnych miejscach. Wyszło by coś tak Myślę czy pęcherznice dały by radę choć te żółte chyba z annabelkami tak sobie.
Pozdrowienia dla opiekunów i dla jeżowego maluszka
Ustawiłam je mniej więcej tak
Też je lubię za bezproblemowość a mam i białe też fajne.
Resztka bratków zamieniona na chryzantemy
Dzisiaj znalazłem siewkę grujecznik japońskie a myślałem że one się nie sieją w Polsce
Kurcze ja mam tak samo. On chyba jest nie do usunięcia. Albo ja z nim nie wyrabiam. Fajne te twoje jeże. Pozdrawiam Grażynko