Wycieczkę planuj. My byłyśmy tam już trzy razy
W moim przybywa trawiastych akcentów, nie wiem jak się pomieszczą jak się rozrosną
Teraz jeszcze cieszą ostatnie różyczki:
Rośliny przybierają na masie, więc te plamy kolorystycznę robią się większe, Dzieląc je robię powtórzenia lub rozsadzam na szerokość, by później zajmowały większą powierzchnię. Często kupuję po jednej roślinie i potem czekam na jej rozrost, bo szkoda mi wydać kasę na kilka takich samych jak mogę za jednym razem kupić kilka różnych i moja radość jest wtedy zwielokrotniona Apotem mam radość w przesadzaniu i z nowego wyglądu rabaty
Basiu, to zawsze tak jest, sprawdzaj, czy nie mają sucho i w razie czego podlej. Muszą się ukorzenić. Te doniczkowe zawsze są lekko przesuszone w szkółkach i szybciej jesień sygnalizują.
Ślicznie u Ciebie bergenie wyglądają. Moja bergenia odchorowuje przesadzanie, mam nadzieję, że przeżyje
Danusiu, Warzyw u mnie tez mało, marchwi i innych nie sieję. Do niedawna wyjątek robiłam na buraczli. Teraz została mi tylko cukinia i seler, a czasami fasolka i sałata. Takie najmniej absorbujace. I tez przeważnie kwiatki sadzę. Pomidor w szklarni to inna bajka.
Może kiedys o tym wierszyk ułożę?
Właśnie wyjęłam z miseczki ostatnie pomidorki do kanapki śniadaniowej. Ale od czegóż są markety? Tylko to już innne smaki.
Grażynko, dziękuję. Niestety z miskantami Tobie nie pomoge, pierwszego pamiętam: Malepartus, kolejne, zaginęły nazwy, może znajde zimą. No i w dodatku wszystkie mam przy szklarni, więc nie wiem o ktorego pytasz. Na drugim zdjęciu Malepartus
Moje wszystkie miskanty mają na poczatku kolor w odcieniu o jaki pytasz, potem po kwitnieniu, zmieniają się stopniowo na jasne piórka.
Rzadko wrzucam zdjęcie moich katalp od frontu, aby nie być gołosłownym, że u mnie są zdrowe to zanim zrzucą swoje ogromne liscie to fotka z dziś pod nimi mikro żywopłot z cisów
Szersza perspektywa, od drzwi gotyckich. Sunken Garden nabrał właściwego wymiaru.
To jest od tyłu, czyli idziesz w stronę bramy do wyjścia. Stąd widać drzewa (brzozy) na Olszowej.
Natomiast tu gdzie stoję robiąc zdjęcie, będzie wprawiona rama a w nią stare drzwi, prawdopodobnie z kościoła. Mam do wyboru dwie opcje, drzwi jednoskrzydłowe i dwuskrzydłowe. Musimy je przymierzyć i zobaczyć, które będą bardziej właściwe.