Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 10:47, 03 wrz 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Hej, Aniu
Piekny ogród tworzysz, róże pooglądałam - ja z tych, co to jeszcze do takich poważnych roślin ne dojrzeli, więc nie mam ani jednej Ale tak kusicie tymi pięknotami, że myślę, że kiedyś się skuszę

Pozdrawiam, i będę wpadać już oficjalnie

Ps. Cuuuudną masz bryłę domu...

dziękuję, cieszę się że Ci się podoba
ja to wogóle zaczęłam ogrod od trudnych roślin..najpierw z Bogdzią kupiłam 4 rododendrony a potem z Rozark 9 róż totalny laik rozumiesz??
na wiosnę już mnie pogieło całkowicie i zamówiłam kolejnych kilkanascie krzaczków róż
a teraz siedze na forum i czytam co z tym wszystki robić żeby ładne było

p.s. fajnie ze u Ciebie z rodkiem troszke sie rozjasnilo, choć jakbyś coś w korzeniach znalazła to chociaz by juz bylo wiadomo o co chodzi a tak to czekanie do wiosny. ale pewnie tak jak piszesz bujnie w większym dołku
Ogród z pergolą 10:41, 03 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Ja jako koneserka wszelkiej maści roślin w ilości sztuk: po jednej (1) również mam egzemplarz na pniu
Akurat moja na zimę nie wygląda zbyt spektakularnie. Liście wprawdzie ma, ale kolor nie zachwyca.

ja w starym domu miałam ale wtedy nie zwracałam na nią uwagi zimą kompletnie...
Ogród z pergolą 10:40, 03 wrz 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Mam trzmieliny na pniu, bardzo je lubię. Wcale nie są zimą łyse. Gubią częśc liścia resztę wiosną gdy są wymieniane na nowe

u mnie one miałyby być przy tarasie więc zimą też będę troszke na nie patrzeć, wytrzymam ten widok?
Ogród z pergolą 10:39, 03 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Niekoniecznie bo zrobi sie błoto a bez deszczu sie rozdepcze albo wyschnie i pokruszy.

dobra, dzięki Bożena
Czyżykowy zakątek 10:38, 03 wrz 2016

Do góry
M stodołę przerabia? brzmi intrygująco ..
no pewnie ze 15 wystarczy i tak dużo, co ile liczyłaś sadzić?
w przyszłym roku pamietaj każdą sadzonke i tak na pół podzielisz tak bujną
Toszka poleca robić specjalną mieszankę pod trawy i carexy, ziemia, kompost, piasek, drobna kora.
Ogród Anety 10:37, 03 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

nie widziałam wczesniej u Ciebie tej "ścieżki donikąd", jakis nowy twór czy nie pokazywany?
busz niesamowity
narożnik trawiasty pokażesz? masz już jakieś obserwacje jakie trawy najtrwalsze?

"sciezka do nikąt " juz była pokazywana , a na tarasie narazie remont naroznik gdzies na trawniku wiec na razie nie pokazuje tego rozgardiaszu
Ogród Anety 10:32, 03 wrz 2016

Do góry
anetta napisał(a)

nie widziałam wczesniej u Ciebie tej "ścieżki donikąd", jakis nowy twór czy nie pokazywany?
busz niesamowity
narożnik trawiasty pokażesz? masz już jakieś obserwacje jakie trawy najtrwalsze?
Przerwa na kawę... 08:00, 03 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
to strasznie miłe, fajne uczucie że ktoś Cie pamieta i ma za miłosnika

Zawsze jak tam jestem a jestem min. raz w tygodniu i jak jest na sklepie to zamieniamy kilka słów. Prawie wszystkie Austinki u niej kupowane. W tym roku miała bardzo ładne, zdrowe egzemplarze i jeszcze w niezłej cenie. Stoi jeszcze u niej HEATHCLIFF ale nie wiem czy nie bardziej Othello mnie kusi. Będę dziś i jutro przeróbki na rabacie robić to się zastanowię.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:32, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Masz u siebie William and Catherine?

Tak mam , ładna , zdrowa , ale jak narazie wielkiego wow nie było , ale to angielka wiec dajmy jej czas
Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:30, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

czyli ta http://www.floribunda.pl/sir-john-betjeman-ausvivid-id-2543.html kwitnie non stop?
Ventilo sliczna rzeczywiscie..ona powtarza czy non stop tłoczy?i pachnie

w sobotę jadę na świeto róż i mam nadzieję cos przytargać probuje stworzyć sobie jakąś liste polecanych kwitnących bez przerwy i pachnących koniecznie, co byś mi poleciła?

Tak to on, nadal kwitnie mimo, ze troche plamek złapał ale kocimiętka go zarosła, za wysoki nie jest ale troche na boki sie rozpycha , jestem z niego zadowolona mimo, ze sadzony na wiosnę .Ventilo ma piekny kwiat , w pierwszym kwitnieniu wisiały w dół tak duże były , krzaczek nie dał rady ich utrzymać, w drugim juz fajnie, teraz ma znów malutnie pączki , mam nadzieje, ze sie wyrobi .

Odnosnie kwitnących non stop to jednak wiekszość robi jakąś przerwę , chyba że okrywówki ale one nie pachną .
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:17, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

to ile Ty już tych grabów u siebie będziesz miała?

Trzy już mam a 5 kolejnych zamierzam kupić na różankę
Ogród z pergolą 22:09, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
najlepiej pewnie przed deszczem?

Niekoniecznie bo zrobi sie błoto a bez deszczu sie rozdepcze albo wyschnie i pokruszy.
Ogród z pergolą 21:43, 02 wrz 2016

Do góry
najlepiej pewnie przed deszczem?
Ogród z pergolą 21:43, 02 wrz 2016

Do góry
o widzisz to tak zrobię, mam teraz skrzynki po pomidorach w ilościach hurtowych to będe chodzić po trawniku i przesiewać kompost nad nim
Prawie - jak ogród 21:33, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
cześć Beata ja się mało znam i ufam Bogdzi ale tez pierwsze co pomyślałam to że cos w korzeniach siedzi..moze sobie opuchlaki jego teraz uwidziały i siedzą przy uczcie..

Hej, Aniu
Rodek już przesadzony, na szczęście w korzeniach tylko ziemia była. Polepszyłam mu warunki i liczę na sukces

Zaglądam do Ciebie po cichutku, ale czas to zmienić
Pozdrawiam...
Ogród z widokiem na jezioro 21:24, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Jola pytałaś u Reni o róże pnące. napiszę Ci co mam i wiem.
mam Louis Odier tegoroczna z wiosny, zbudowala potężny krzak, miała tylko mszyce, plamistosci nie. teraz bruzdownica ja toczy ale zrobiłam oprysk i może sie pozbede małpy poza tym kwitnie i pachnie cudnie...

mam New Dawn - jako pierwsza złapala plamistośc i mam wrażenie ze poraziła inne, poza tym śmieciuch gigantyczny ale baty puscila na 2m. choć teraz lyse bo wszystko oberwać musialam. u mnie w pażdzierniku pojdzie pod płot. jak pomimo wszystko sie na nią zdecydujesz to krzaczek, dwa mogę Ci dać u mnie tez tegoroczna.

Ok. dam znać, teraz zastanawiam się nad Artemis, ale kolor nie taki jaki wstępnie założyłam, powtórzę za Toszką - chaos mną rządzi.
Fotki sliczne - nie usuwaj dzieki
Ogród z pergolą 21:23, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja mam kiepską ziemię, nic nowej nie kupiliśmy tylko humus spod domu rozsypany a to wiadomo szary piach..a głębiej żółta glina. ja o kopaniu dołków moge zapomnieć, zbita na amen..
ciekawe czy można ziemię pod trawnikiem jakoś na stałe wzbogacić/ulepszyć??

Mozna od czasu do czasu posypac trawe cienko kompostem i przegrabic by wpadł między źdźbła.
Tu ma być ogród :) 21:15, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

napewno się opłaca bo wyrzuciła mi z szafy ciuchów za dwukrotność jej stawki :/ tyle kasy traciłam..polecam

Ewa napewno w Twoim mieście może to wyglądać inaczej ale moja najpierw przyjechała do mnie do domu przetrzepała szafę, a potem pojechałyśmy do galerii i wchodziłyśmy już do konkretnych sklepów które mają pasujący do mnie asortyment.

ja myślę, że to jest dobra sprawa dla osób które nie do końca są zadowolone z tego jak wyglądają dla mnie ulubionym sklepem jest Zara ale lubię sobie wejść też do ciucholandu, coś wygrzebać , przerobić, uwielbiam tez szyć ubrania u krawcowej
Przerwa na kawę... 20:45, 02 wrz 2016

Do góry
to strasznie miłe, fajne uczucie że ktoś Cie pamieta i ma za miłosnika
Ogród z pergolą 20:42, 02 wrz 2016

Do góry
ja mam kiepską ziemię, nic nowej nie kupiliśmy tylko humus spod domu rozsypany a to wiadomo szary piach..a głębiej żółta glina. ja o kopaniu dołków moge zapomnieć, zbita na amen..
ciekawe czy można ziemię pod trawnikiem jakoś na stałe wzbogacić/ulepszyć??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies