Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Czyżykowy zakątek

Czyżykowy zakątek

anbu 15:15, 01 wrz 2016

Hi hi szybka jesteś Ja nad drzewami do swojego ogrodu siedziałam całą zimę i dopiero mi się jako tako wyklarowało czego chcę.
Toszka dopomogła i jest ok.
Co nagle to po diable
zoja 15:19, 01 wrz 2016

czyzykowa napisał(a)

Zoju mój eM tylko zgodził się na ogród i określił co mu się podoba Całą robotę będę musiała zrobić sama, chyba że się zlituje, ale on to niezbyt chętny do prac ogrodowych Jak już jest to super ale, żeby sam zrobił to raczej nie Jedyne co lubi to kosić trawę

Ja mam podobnie - ale zgoda to już dużo - przynajmniej nie gada, że przecież mówił, że nie chce zobaczysz wciągnie się - życzę Ci tego
czyzykowa 15:22, 01 wrz 2016

Wiem, wiem Ale jak już dobiorę drzewa to do nich podpasuję resztę roślin
Brzozy zawsze mi się podobały, jak jadę do pracy to mijam lasek brzozowy i napatrzeć się nie mogę Problem mam tylko z wybraniem odpowiedniej odmiany. Lubię też klony ale nie jestem pewna czy ładnie by wyglądały w szpalerze 40m.
I tak całą zimę będę milion razy zmieniać decyzję Klony czy brzozy? Które będą bardziej pasować?
czyzykowa 15:26, 01 wrz 2016

zoja napisał(a)

Ja mam podobnie - ale zgoda to już dużo - przynajmniej nie gada, że przecież mówił, że nie chce zobaczysz wciągnie się - życzę Ci tego

Mam nadzieję, że tak będzie Jemu ogólnie podobają się te moje wypociny I jeszcze chwali jak coś szczególnie mu się spodoba ale nie angażuje się za bardzo
alis 20:12, 01 wrz 2016

Witam nową Ogrodomaniaczkę Widzę, że ostro zaczęłaś, ładne rabatki powstają, będę zaglądać.
anna_t 20:18, 01 wrz 2016

a nie mozesz podzielić tej rabaty? np 20m brzóz przerwa jakas rabata z hortensjami i dalej znowu drzewa klony?
pokaz miejsce na planie i zdjęcie w realu
czyzykowa 10:03, 03 wrz 2016

Później wstawię zdj Szkoła się zaczęła, mąż stodołę przerabia a ja latam na posyłki
Zaczyna mi doby brakować hehe
Kupiłam wczoraj bukszpany, idę je zaraz wsadzić. Szukałam carexów "Silver Sceptre" w 3 ogrodniczych u nas i nie ma! Nosz....!!
Muszę przez neta zamawiać.
Aniu doczytałam o przesadzaniu carexów i zastanawiam się czy nie posadzić ich tylko za jeżówkami?? Wyjdzie 3 carexy przerwa i znów 3 carexy... i tak do końca. Wtedy będą miały więcej miejsca na rozrost, a nie będą różom przeszkadzać... W takim układzie potrzebowałabym 15 carexów, a we wcześniejszej wersji 21...
Doradźcie coś zanim je kupię
czyzykowa 10:08, 03 wrz 2016

alis napisał(a)
Witam nową Ogrodomaniaczkę Widzę, że ostro zaczęłaś, ładne rabatki powstają, będę zaglądać.

Witam Alicjo Ciszę się, że zajrzałaś Twoja begoniowa jest dla mnie inspiracją na przyszłość
anna_t 10:38, 03 wrz 2016

M stodołę przerabia? brzmi intrygująco ..
no pewnie ze 15 wystarczy i tak dużo, co ile liczyłaś sadzić?
w przyszłym roku pamietaj każdą sadzonke i tak na pół podzielisz tak bujną
Toszka poleca robić specjalną mieszankę pod trawy i carexy, ziemia, kompost, piasek, drobna kora.
Toszka 11:29, 03 wrz 2016

Dominiko, tylko broń bosze nie dziel juz carexów. Zrobisz to wiosną. Albo inaczej zrób: wykop większe dołki, nasyp sporo kompostu i doniczki w to sadź. Już jest wrzesień. Nie wiadomo co z pogodą. Na bank nie ukorzenią się. Obsyp trochę korą.

W styczniu nakryj gałązkami iglaków (tak by lekko się unosiły, nie leżały).
W drugiej połowie marca, na przełomie kwietnia wyjmiesz doniczki, przygotujesz dołki (Ania podała wyżej) i posadzisz.

Pożytek z takiego rozwiązania ten, że zobaczysz jakie ustawienie będzie korzystne